4.2.13

Kesä, tule jo / Summer, please come already

English below

Olen ikävöinyt kesää jo jonkin aikaa.

On ollut upea talvi. Paljon lunta eikä kovin kylmääkään. Mutta en ole silti nauttinut siitä niin paljon kuin olisi pitänyt. Ja nyt odotan jo kesää ja samalla myös vähän pelkään sitä.

Tarvitsen kesätyön.

En halua sitä, mutta tarvitsen sitä.

Olen lähettänyt jo jonkin verran hakemuksia. Toivottavasti joku palkkaisi minut ja kunnollisella palkalla.

Epäilen tosin, ettei minua kukaan palkkaa. Olisihan se mukava jäädä kotiinkin koko kesäksi mutta sitten ei olisi rahaa. Koko kesä ja varsinkin syksy tulisi olemaan hyvin hankala.

Saatat kysyä, miksi tarvitsen kesätöitä. Teatteri on kiinni kesällä ja aukeaa taas syksyllä. Emme saa palkkaa kesältä eikä se oikeastaan ole edes loma. Jäämme työttömiksi ja teemme sitten taas uuden sopimuksen syksyllä.

Olen myös taas koko ajan väsynyt. Haluaisin vain jäädä sänkyyn nukkumaan. Mutta en voi. Minulla on vielä muutama koulu juttu tehtävänä, kämppää pitäisi siivota (taas), tehdä ruokaa, käydä kaupassa ja olen joutunut heräämään jo kuukauden ajan joka päivä 9 maissa ja joudun varmaan vielä jonkin aikaa.

Ainut vapaapäiväni on Sunnuntaina ja silloinkin minulla on yleensä jo jotain suunniteltu sille päivälle. Joten periaatteessa minulla ei ole ainuttakaan vapaapäivää koko viikkona tällä hetkellä. Tiistai olisi ainoa päivä jolloin minulla voisi olla päivä vain itselleni, mutta se on myös ainoa päivä jolloin pääsisin tanssitunnille joten ei se niin vapaa päivä ole. Ja se on myös ainoa päivä jolloin ehtisin kauppaan ja ainoa päivä jolloin ehtisin hiukan siivoilla kämppää. Joten se siitä omasta ajasta.

Joten haluaisin tosiaankin kesäloman.

Mutta kukkaro ei siitä pitäisi.

Oikeastaan olisi mukava saada uusi työ. Älä käsitä väärin, minä rakastan työtäni. Mutta se ei vaan maksa minulle tarpeeksi. Saan juuri ja juuri 1000 euroa kuukaudessa ja suurimman osan ajasta vähemmän. Työskentelen iltaisin ja viikonloppuisin. Muut (kuten isäntäkin) työskentelevät päivisin ja viikolla. En voi mennä minnekään, en näe ketään ja juuri ja juuri näen edes isäntää.

Jos pääsisin kouluun Tampereelle niin sitten tuo työ olisi mukava. Saisin opintotukea, opiskelisin päivällä ja sitten iltaisin menisin töihin ja saisin hieman lisärahaa joka ei silti lopettaisi opintotukeani ja voisin vieläpä tehdä kotiläksyt töissä (vaikkakin epäilen, että tekisin :P). Tietenkään minulla ei silti olisi muuta elämää kuin koulu ja työ...

Mutta olen kyllä onnekas kun minulla ylipäänsä on töitä. Joten jos en saa muuta työtä niin sitten vain jatkan teatterilla. Ja jos teatteri irtisanoo minut tai ei palkkaa uudestaan, minulla on silti vielä b suunnitelma: Minulla on aina paikka karaokejuontajana... vaikkakin siinä on huonompi palkka ja työajat eivät sovi minulle yhtään.

-Lilli-

------------------------------------------------

I've been missing the summer a few days now.

It's been a wonderful winter. There has been a lot of snow and it hasn't been too cold either. But I haven't enjoyed it as much as I should have. And now I'm waiting summer and at the same time, dreading it.

I need a summer job.

I don't want it, but I need it.

I have sent a lot of applications already. I wish someone would hire me and that I would also get paid enough.

But I really doubt anyone is going to hire me. It would be nice just stay home the whole summer but then I wouldn't have any money. And then the whole summer, and especially the autumn, would be very difficult time.

Why I need a summer job, you might ask. Well, the theater is closed at summer time and will be back in business in autumn. We don't get paid in the summer, it's not like we're on holiday. We are unemployed at that time and we will make a new contract again in autumn.

I'm also really tired again all the time. I would really like to just stay in bed. But I can't. I have to make some school work yet, I should clean the house (again), make dinner, go to market, and I have woke up at 9 am every day for a month now and I'm sure I have to get up at 9 am a long time yet.

My only free day is in Sunday and I have always something planned on that day. So, basically, I don't have a single free day in my week right now. Tuesday is the one day I could have the whole day just for me but that is also the only day I can go to the dancing lesson so it's not that free either. And it's also the only day I can manage to go to the market, so it isn't really a day for just me. And most of the time it's also a day I can manage to clean the house a little bit.

So I would really like to have a summer holiday.

But my wallet wouldn't like that.

Well, actually it would be really nice to have a whole new job. Don't get me wrong, I love my job. But it just doesn't pay me enough. I get almost 1000 euros in month and most of the time it's below it. I'm working at evenings and weekends. Everybody else (like my partner) are working at day time and weekdays. I can't go anywhere, I don't see anyone and I barely even see my partner.

If I would get in to school here in Tampere then the job would be great. I could get student allowance, study at the daytime and then go to work and get some extra cash that still wouldn't stop my student allowance and I could make my homework at the work (although I doubt it :P). Of course I wouldn't still have any other life than school and job...

But I'm really lucky to even have a job. So if I can't get another job I will continue at the theater. And if theater is firing me someday or not hiring me again I still have my plan b: I have always a place in karaoke hosting... although that pays me worse and the working times aren't suitable for me.

-Lilli-

1 kommentti:

parlance kirjoitti...

I know what you mean about having a job where you work different hours from your friends. It's really hard to have a social life when you have a job like that.