28.12.14

Sinikka & Tiina Nopola - Heinähattu ja Vilttitossu

English below

Kuvaus Kirjasampo.fi:stä:

Siskokset Heinähattu ja Vilttitossu asuvat maaseutukylän omakotitalossa. Uhmaikäistä Vilttiotossua ja harkitsevampaa Heinähattua kiinnostaa maailma kaikkineen. Vanhemmat ovat erilaisia, heitä kiinnostavat kirjat, yrtit ja vihannekset. Televisiota kotona ei ole, ja ruoatkin ovat nokkosta ja muuta kasvissörsseliä. Heinähattu ja Vilttitossu ovat kyllästyneitä tällaiseen elämään. Naapurissa saa pullaa ja muista herkkuja! Siskokset lähtevätkin ottamaan selvää, onko muualla muutenkin kotia paremmat oltavat.

Matkallaan he tutustuvat Alibullenin neiteihin ja Elvis Staraan, ja joutuvat tekemisiin innokkaiden poliisien Rillirouskun ja Isonavan kanssa. Maailmanmatkaajan elämä on kuitenkin rankempaa kuin tytöt luulivat.


Luin yhteisniteen Heinähattu ja Vilttitossu Elämä ja teot 1-2 (2007) Lasten- ja nuortenkirjallisuus -kurssia varten.

Aivan valloittava kirja! En ymmärrä miksei minulle ole koskaan luettu tätä. En myöskään ymmärrä miksen ole katsonut tv-sarjoja ja elokuvia.

Erikoinen tarina, tai pikemminkin hahmot ovat erikoisia. Heinähatun ja Vilttitossun vanhemmat ovat erittäin epävanhemmat eivätkä lapset käytäkään heistä nimitystä isä ja äiti. Mutta vaikka vanhemmat ovatkin kovin hajamielisiä ja muissa maailmoissa ovat he silti hieman huolissaan lapsistaan kun vihdoin huomaavat etteivät nämä ole kotona. Alibullenin neidit ovat taas ihastuttavia. Heinähattua ja Vilttitossua oli vielä tässä vaiheessa ainakin vaikea erottaa toisistaan, mutta kyllä heillä selvästi erilaiset luonteenpiirteet on. Selvää sisarrakkautta on myös havaittavissa. Vihaa ja mustasukkaisuutta.

Muutkin hahmot ovat hieman hassuja, mutta juuri tuo hassuus läpi koko tarinan pitää mielenkiinnon yllä.

Minun pitää ehdottomasti tutustua Heinähattuun ja Vilttitossuun enemmänkin!Description from Kirjasampo.fi:

Heinähattu (Hayhat) and Vilttitossu (Rugslipper) are sisters who live in a detached house at the countryside. Vilttitossu, who is in her negative stage and considerate Heinähattu are interested about the world. But their parents' are different, they are interested about only books, herbs and vegetables. They have no television and they eat only nettles and other vegetarian mush. Heinähattu and Vilttitossu are bored with their lives. At the neighbour's they get buns and other yummies! So the sisters leave from home to find out if the other world has better conditions than at home.

On their travel they meet Misses Alibullen and Elvis Star, and they come together with enthusiastic policemen, Rillirousku (Specchamp) and Isonapa (Bignavel). But being explorer is much harder than the girls thought it would be.


I read the co-volume Heinähattu and Vilttitossu Life and deeds 1-2 for Children and youth literature course.

This was absolutely charming book! I don't understand why nobody read me this when I was little. And I can't find a good explanation why I haven't watched the TV series and movies.

It's very peculiar story, or should I say that the characters are peculiar. For example, Heinähattu's and Vilttitossu's parents are such unparents and even the children doesn't call them mom and dad. But even though the parents are very absent-minded and in other worlds they still worry about their children when they find out they are missing. On the other hand Misses Alibullen are charming gals. In this story it was still quite hard to tell which one was Heinähattu and which one was Vilttitossu, but they did have different personalities. There's also definitely some sisterly love between them. There's even hate and jealousy.

The other characters were also very funny and because of that, the story seemed very interesting all the time.


I should definitely read more about Heinähattu and Vilttitossu!

Ei kommentteja: