8.6.11

Kuuma / Hot

English below

Onpas kuuma. Mutta en valita, tätä on odotettu! Mittari näyttää +28 astetta ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta :) Ja minä olen lähdössä istumaan nurmikolle Tampereen keskustaan, nauttimaan muutaman siiderin hyvässä seurassa ja kun pissihätä yltyy liian kovaksi siirrytään mitä luultavammin Ruby & Fellasiin syömään. Oikein mahtava päivä siis luvassa! Ja jos hyvin käy näen elämäni ensimmäiset revontulet illalla. Tänään on sattunut jokin todella voimakas aurinkoräjähdys joka vaikuttaa täälläkin mitä luultavammin sähkökatkoilla ja satelliittia tarvivien laitteiden toimimattomuudella ja lentoliikenteen reittimuutoksilla pohjoisempana, klo 20 pitäisi alkaa. Hyvin mielenkiintoista. Tosin, saa nähdä saammeko ruokaa sitten jos olemme tuohon aikaan syömässä ja sähköt katkeavat...

Kesä on nyt, ja hieman minua masentaa. Kesässä on se huono puoli, että kun on nättiä, lämmintä ja aurinko paistaa tulee sellainen olo, että pitäisi lähteä jonnekin. Mutta ei oikein tiedä minne. Ja nämä minun lähtemisenikin tiedetään. Monesti tekisi mieli vain mennä ulos vaikka vaan lukemaan tai terassille juomaan jotain hyvää tai ihan vaan kävelylle. Mutta tyydynkin sitten vain ottamaan aurinkoa parvekkeella (joka on muuten kuin sauna, ei tarvitse nyt haikailla erillisen saunan perään kun voi mennä parvekkeelle, suihkuun ja takaisin parvekkeelle ja taas suihkuun, tulee ihan saunafiilis :D).

Kovasti kukatkin kukkivat. Tuolla on teiden varrella paaaaaljon horsmia. Tekisi mieli mennä poimimaan niitä sisällekin. Mutta pitäisi saada itsensä lähtemään ja etsimään jokin muukin kasvupaikka kuin moottoritien varret. En taida ihan sieltä kuitenkaan niitä kukkia hakea :)

Minä niin haluaisin nyt asua siellä pienessä kylässä ja omassa talossa. Nyt tuntuu siltä, että silloin saisi entistä enemmän irti tällaisistakin päivistä, vaan mistä sitä sitten tietää onko niin kuitenkaan... mutta siltä ainakin nyt tuntuu. Tuo parveke on vähän tylsä, enkä oikein tykkää istuskella tuolla talonyhtiön yhteisellä pihalla kun tuntuu koko ajan siltä, että joku kyylää ikkunasta. Ja minä tarvitsisin sen pyörän. Voisi olla, että lähtemisen kynnyskin olisi täällä hiukan pienempi jos olisi pyörä. Jotenkin tuo kävely ei vain ole minun juttuni.

En ole muuten vielä palanut! Mikä on ihme *koputtaa puuta*. Yritän tänä vuonna välttää sitä. Nytkin pistän ison kerroksen rasvaa ennen kuin lähden tuonne keskustaan. Mutta siihenkin palamiseen riittää se yksi päivä jolloin ei ole suunnitellut lähtevänsä minnekään ja aurinko paistaa, silloin ei yleensä ehdi/muista laittaa sitä rasvaa ja silloin ihan varmasti palan. Yritän välttää myös näkyviä rumia rusketusraitoja mutta sekin varmasti käy vaikeaksi taas noina päivinä kun ei ole suunnitellut mitä pistää päällensä.

Upeita päiviä!

-Lilli-

------------------------------------------------------

It's hot. But I don't complain, I've been waiting for this! The thermometer is showing +28C and sun is shining from the serene sky :) Today I'm going to sit on the grass at the center of Tampere, drinking some cider in a good company and when we have to go to the toilet we go to the Ruby & Fellas to have some dinner. It's going to be very nice day! And if I'm lucky I can see my first aurora borealis at night. There's been a huge sun eruption which will probably cause some power cuts here and those devices which need satellite to work may not work and there is some changes in flight routes in the north, at 8pm, Finnish time, this all should start. Very interesting. Although we'll see if we get something to eat if we are at the restaurant on that time and there is power cut...

It's summer now and I'm a little bit depressed. There's this bad thing in summer when it's pretty, warm and sun is shining I got a feeling I should go somewhere. But I don't know where. And you know how bad I'm going anywhere. It would be nice just go out to read or to bar terrace to have some nice drink or just for a walk. But I just settle for sunbathing at the balcony (which is by the way like sauna now, I don't  need anymore a separate sauna here, I can just go to our balcony, then take a shower, back to the balcony and again to the shower, it's going to be the same like I would have a real sauna :D)

There's a lot of flowers everywhere. And especially willowherbs. I would like to go to pick them inside. But I should get myself on the move and find them somewhere else than beside motorway. I don't think it would be good idea to go pick them up there :)

I would so like to live in the small village and in my own house. It feels now like I would get more of these days there but what would I know if it really would be like that... but it feels like it. That balcony is really boring and I don't like to sit in the housin cooperative's shared yard because I have always that feeling somebody is watching me. And I would definately need a bike. Maybe then I could leave from the apartment more easily if I had a bike. Walking isn't just my thing.

I haven't got burned yet! That's miracle *knocking on wood*. This year I really try to avoid it. Now when I'm leaving to the center I will put a lot of sunscreen on. But I know it's going to take only one day when I haven't been planning on going anywhere but I am still going and the sun is shining, maybe I don't just have time or forget to put the sunscreen on and then I definately going to burn. I also try to avoid those ugly tan stripes but that probably too is going to be hard on those days when I haven't planned what I put on.

Fabulous days!

-Lilli-

Ei kommentteja: