4.11.10

Niin kaikkea tehtävää / So much to do

English below

Niin paljon olisi tehtävää ja niin vähän aikaa ja jaksamista :(

  1. Pitäisi tehdä neljä korttia
  2. Joulusiivous pitäisi aloittaa
  3. Koulutehtäviä olisi järettömästi tekemättä, kaikki pitäisi olla tehtynä Joulukuussa -_-
  4. Pitäisi parturissa käydä
  5. Joululahjoja pitäisi tehdä/etsiä
  6. Joulukoristeet etsiä 
  7. Haluaisin tehdä Joulukalenterin, se pitäisi aloittaa (voi tietenkin olla etten tänäkään vuonna jaksa sitä tehdä.)
  8. Kaikki muut asiat jotka olen unohtanut.
Kertokaapa, mikä on teidän salaisuutenne talon siistinä pitämiseen? En vain ymmärrä miten saamme tämän asunnon tähän kuntoon niin pienessä ajassa :( Vaikka siivoaisin ja kaikki olisi nättiä, niin ei mene kuin muutama hetki ja taas kaikki on hujan hajan. Alkaa pikkuhiljaa kyllästyttämään tämä tällainen. Odotan kauhulla Joulua. Pitäisi jo nyt siivota kun itsenäisyyspäiväksi on tulossa vieraita, syntymäpäivälleni on tulossa vieraita ja sitten kun pidämme isännän kanssa hieman aikaisemman Joulun kahdestaan niin asunnon pitäisi olla siisti jo kauan ennen varsinaista Joulua ja vielä pysyä siistinä! Ettei tarvitsisi joka viikko aloittaa alusta. Ei tässä oikein ehtisikään joka viikko siivoilemaan. Pitäisi Jouluruokia ja -leivonnaisia tehdä, paketteja tehdä ja suunnitella, saati ne kortit (onneksi teemme koulussa yhtenä päivänä vain kortteja)! Ja pitäis saada ne Joulukoristeetkin paikoilleen.

Jos en saa kaikkia tehtyä tiedän, että minua harmittaa ja paljon. Viime Jouluna ei ollut Joulua kotona muuttohässäkän takia. Nyt kun olisi asunto kunnossa niin Joulu ei tahdo tulla asuntoon jaksamisen takia :( Mutta älkää käsittäkö minua väärin. Rakastan Joulua! Mutta se on hyvin tärkeä minulle ja haluan, että se on "oikea" ^^' Ja se sitten tarkoittaa sitä, että stressaan siitä että saan tehtyä kaiken oikein.

Täytyy kyllä myöntää etten tiedä yhtään miten pystyn saamaan valmiiksi nuo kaikki koulutehtävät. Olisi pitänyt aloittaa jo aikoja sitten. Mutta ei niitä vain tule aloitettua kun deadline on Joulukuussa "joskus". Ei minulle voi antaa sellaisi deadlineja! Pitäisi aina olla jokaiselle tehtävällä omansa. Muuten tulee sellainen olo aina kun niitä meinaa aloittaa "kyllä mä vielä ehdin, Joulukuuhun asti aikaa kerta". Ja nyt, hupsis! Joulukuu onkin jo lähempänä kuin luulisikaan! Ja muutenkin puhti poissa.

Minulla taitaa olla jonkinsortin syysväsymys päällänsä. Eilenkin nukuin kolme tuntia päivällä vaikka piti ottaa vain tunnin päiväunet. Ja siltikin olisi vielä halunnut jatkaa unia. Ja sitten sitä vain stressaa enemmän ja enemmän kun käyttää kalliin vapaa-ajan nukkumiseen vaikka olisi paljon muutakin tekemistä.

Nyt loppu valitus ja tässä teille hieman piristystä. Löysin tämän bändin kaverin Facebook linkin kautta ja ihastuin ikihyväksi Twelve Girls Band Upeaa musiikkia! Ja ai että olen kade noille hiuksille! :) Lahjakkaita ja kauniita naisia!

Jaksamista Marraskuulle!

-Lilli-

----------------------------------------------------------------------

So much to do and so little time and so little strength :(

  1. I should made four cards
  2. I should start the Christmas cleaning
  3. There is a lot school work which is still waiting someone to do them and they have to be done on December -_-
  4. I should go to the barber
  5. I should make and look for Christmas presents
  6. I should find the Christmas decorations
  7. I would like to do Advent calendar and I should already start of making it (but it might be I won't do it this year, again.)
  8. Every other things should be done which I've already forgotten
Please, tell me, what is your secret, how you keep your house clean? I don't understand how we manage to get this apartment in this condition in so little time :( Even if I clean it and everything is pretty it won't take long when it's again a totally mess. It starts to really bother me. I'm waiting Christmas with a horror. The apartment should be clean to Finland's independent day (6th of December) because we're having guests here, and next time I'll have guests on my birthday and then we should have a Christmas of our own, me and my partner and the apartment should be clean a long time before the real Christmas and all the time! I don't want to start cleaning again every week. I don't even have time for that. I should make Christmas foods and bake, there's presents to made and plan, not to mention the cards (luckily we are making them one day at school)! And I should put the Christmas decorations also.

If I don't manage to make them all it will bother me and lot. Last Christmas I didn't have a real Christmas at home because we were just moved in. Now when the apartment is ready there is problem in my strength and the Christmas is in danger :( Don't get me wrong although. I love Christmas! But it's very important to me to have it "right" ^^' And that means a lot of stress to have it right.

I must admit I don't know how I manage to make all the school work I have. I should have started making them already. But it's difficult for me because there is deadline in "somewhere on December". That doesn't work with me! There should be exact deadlines in each work. Otherwise when I'm going to start making them I feel like I have a lot of time left yet and won't make them. And then I notice the December is closer than I thought! And I'm tired already.

I think I have some kind of autumn tiredness (or depression) on. Yesterday I was napping three hours on the afternoon while I should have just one hour. And still I felt like sleeping more. And then I got stressed more and more because my spare time was lost with sleeping and I had a lot to do.

Now I'm stopping this moaning and give you something to cheer you up. I found this band through Facebook friend's link and I loved it Twelve Girls Band So wonderful music! And I'm so jealous for those hairs! :) Talented and beautiful women!

Have strength to November!

-Lilli-

2 kommenttia:

Krisu kirjoitti...

Vähän myöhässä tulee, mutta näin se menee: Kun ostat jotain uutta (vaate, astia) poista yhtä monta vanhaa. Jos et ole käyttänyt jotain vaatekappaletta vuoteen-kahteen, et taatusti pue sitä kolmen-neljänkään vuoden jälkeen päällesi. Pois vaan! Paikka kaikelle ja tavarat paikoilleen heti käytön jälkeen. Lehdet lehtikoriin, vaatteet joko pyykkikoppaan tai hyllylle. Ja kunnon kokki siivoaa aina jälkensä. heti. :)

Lilli kirjoitti...

Niinhän se pitäis tehdä... mutta helpompi sanoa kuin tehdä. Ainakin meillä. Mutta nyt on kyllä hyvä yritys päällänsä :) Toistaiseksi kämppä on pysynyt siistinä. Lehtikoria en edes omista vielä :( Mutta toivon mukaan pian löytyisi. Olisipa meilläkin myös semmonen "roskiskuilu" suoraan keräilypisteisiin millainen kuulemma Vuoreksen uudelle asuinalueelle on tulossa ainakin joihinkin uusiin taloihin. Olisi tosi kätevä :) Ei jäisi kaikki roskaposti, tölkit, lasit, kartongit ym. nurkkiin myös.