26.11.10

Joulu on ovella / Christmas is coming

English below

Jouluvalmistelut on ihan kivassa mallissa... kaipa.

Kranssi on valmis, tai on ollut jo aikoja sitten. Viimeisen silauksen sai tällä viikolla (vai olikohan se edellisellä) punatulkusta :)

Joulukortteja askartelin kaikkiaan viisi ja muutaman kokeilun tein. Koulussa. Siinä tämän vuoden korttiaskartelut, ellen tässä ennen joulua vielä jaksa ja ehdi. Minulla on kyllä viime vuotisia kortteja niin paljon, että yhdessä uusien kanssa kaikki kyllä saavat korttinsa :) Kortteillessa huomasin tarvitsevani järettömästi uusia juttuja jotta saisin entistä kivempia ja hienompia kortteja ^^' Kallista tämä touhuilu.

Sain himoitsemani tontunkin! Ihana, ihana Isäntä kuskasi minua ympäri Tampereen Citymarketteja, jotta saisin himoitsemani värisen tontun (Turtolassa ja Pirkkalassa oli jäljellä vain valkoisia :() ja vihdoin Nokialta se löytyi! Oma rakas tonttuni... nimeä sillä ei vielä ole. Jokin vanha suomalainen nimi. Mielessä kävi Iisakki, Simeoni, Elmeri, Julle, Toljanteri ja Torvinenkin :D Ehdotuksia otetaan vastaan!! Tonttu tarvitsee nimen!

Asunto on puoli siisti. Keittiö on kunnossa, eteinen on kunnossa ja wc on kunnossa. Jäljellä olisi kaksi murheenkryyniä, olohuone ja varsinkin makuuhuone -_- Mietin tässä vakavissani pitäväni "omaa lomaa" tiistaina 30. päivä koulusta, jotta saisin tämän kämpän siivottua. 5. päivä pitäisi kaikki olla siistinä viimeistään, ja sen jälkeen pitäisi myös pysyä siistinä! 12. päivä ajattelin pitää omat syntymäpäiväkutsuni ja silloinkin vielä pitäisi asunto olla siisti. Sen jälkeen onkin Isännän kanssa Joulu omassa asunnossa toden teolla alkamassa (olen toivonut kuusta viimeistään 14. päivä, oikeana syntymäpäivänäni :)). 22. päivä suunitteilla on lähteä Joulua viettämään ensin minun isäni luo Laitilaan, aatoksi minun äitini ja siskoni luo Turkuun ja Joulupäivänä miehen vanhempien luo Kurikkaan. Luvassa siis taas ajontäytteistä Joulua. Odotamme jo kauhulla. Seuraavana Jouluna täytyy kyllä keksiä jokin muu tapa. Tämä tällainen ei vain yksinkertaisesti toimi. Harmi vaan kun molemmat haluaisivat olla oman perheensä luona ainakin jonkin osan ajasta. Miksi ihmiset asuvat niin kaukana toisistaan *murh* ?! Eihän tuo ole kuin "vain" kahden ja neljän tunnin ajomatkoja lähtöpaikasta ja määränpäästä riippuen. Mutta on sekin jo ihan liikaa Jouluajelua. Jouluna pitäisi saada rentoutua.

Olen metsästämässä jotain kivoja kynttilänjalkoja (2 kpl tai kynttelikkö jossa on kaksi kynttiläpaikkaa) joihin saisin pitkät itsenäisyyskruunukynttilät itsenäisyyspäiväksi. Vaan mistään ei tahdo löytyä! Mieluiten tietenkin takorautaisia :D Tai sitten muuten "wanhan" näköisiä. Ehdotuksia mistä saattaisin löytää Tampereen alueelta?

Koulussa on alkanut toden teolla nämä viimeiset päivät olla vain pelkkää valitusta ja epäkohtien huomaamista. Onneksi loppuu! Vaan niin loppui rahantulokin :( Tämän kuun vielä pärjään ja ehkä Tammikuunkin, mutta sitten minulla ei enää hyvässä lykyssä ole omaa rahaa käytettävissä mihinkään. Ellen saa töitä. Töiden haku alkaa Tammikuussa oikein olan takaa. Muualta kun sitä rahaa ei ole tullakseen :( Ei vain haluaisi. Ei sitten millään.

Seuraavat kaksi viikkoa menevätkin mukavasti leipoessa ja lahjoja viimeistellessä sekä asunnon koristelussa. Tarkoitus olisi leipoa omille syntymäpäivilleni kakku ihan alusta asti, en tosin tiedä millainen kakku siitä tulee. Varmaan ihan perinteinen kiwi, mandariini, kermavaahto, mansikkahillo ja hopeakuulat (!) versio jota syntymäpäivilläni on ollut niin kauan kuin vain muistan! Kutkuttaisi tehdä suklaakakkukin mutta huomasin, että muissa leipomuksissa on jo niin paljon suklaata ettei varmaan kannata. Vaikkakin melkein kaikki vieraat on aika persoja suklaalle mutta liika on silti liikaa :D Muita leipomuksia olisi mokkapalat (isännän toivomus), mantelisuklaakeksit (ehdoton!), Kotivinkin Jouluherkut lehdestä bongatut suklaapiparminttukeksit (minulla sattuu juuri sopivasti olemaan piparminttuöljyäkin valmiiksi :)), sitten mietin pitäisikö tehdä vielä herraskaisia (herrasväen pikkuleipiä,) että olisi muutakin kuin suklaata mutta pitää vielä hieman miettiä. Suolaisena olisin halunnut tarjota juustosarvia mutta olisin tarvinnut kaulinta, jota en omista -_- (tonttu kuiski korvaan, että Joulupukki olisi kuullut avunhuutoni tässä asiassa ;)) joten mietin voisiko sen korvata munakaskääryleellä. Ainakin se on tosi hyvää! Ei ehkä kovin juhlallista mutta jotain suolaista pitäisi olla. Pakkasesta ajattelin ottaa vielä jo syksyllä koulusta ostamani juhlapitkon, jota jo silloin ajattelin tarjota syntymäpäivilläni. Siinä olisi sitten sen seitsemän sorttia :) Kahvetta, teetä ja muksuille omaa tekemää mustaviinimarjamehua (ja vihdoin pääsen käyttämään Muumi kannuani, tai oikeastaan Isännän kannua :D Sehän se sitä oikeasti kyllä halusi ja pitihän sitä sitten heltyä kun niin kovasti halusi, itsekin kun kerta pidin siitä :)).

Seuraavilla viikoilla on myös pakettivalvojaiset luvassa <3 Ah, ihanuutta!! Ja sunnuntaina saa tosissaan alkaa kuunnella Joululauluja ja surutta rääkkäämään myös naapureita Joululauleluillani ja -soitteluillani. Nyt olen laulanut ja soittanut vain hyvin, hyvin hiljaa ja kutkuttaa jo päästä vetämään oikein kunnolla. Rrrrrrrrrrakastan Joululauluja <3

Olen myös jotenkin saanut uutta puhtia jostain. Onkohan se tuo Joulu? Kalenterinkin jo täytin tänään ja nyt tuntuu siltä, että kaikki valmistelut alkaa olemaan hyvällä mallilla (ne pitäisi enää vain toteuttaa :D). Viime viikolla olin vielä paniikissa, miten ehdin ja jaksan kaiken. Onhan tässä hieman aika kortilla kieltämäti, kiitos varsinkin koulun. Onneksi tehtävätkin on kohta tehty, joten niistä ei tarvitse murehtia Joulukuussa. Musiikinteorian tunnitkin loppuivat tällä viikolla, joten tiistai illat jatkossa vapaita (Tammikuuhun asti). Vähän on kyllä viikonloppuja käytettävissä ja nekin ovat jo täynnä. Hyvässä lykyssä ystävät saavat lahjansa vasta Joulun jälkeen, en yksinkertaisesti ehdi matkustaa Uuteenkaupunkiin niitä viemään. Ellen sitten piipahda nopeasti 22. päivä kun sinnepäin menemme, jos ovat kotona. Täytyy miettiä ja katsella.

Kotivinkin Jouluherkut -lehti oli PALJON ihanampi kuin Joulu -lehti. Se näytti jo heti ensisilmäykseltä oikealta ja tunnelmalliselta. Oikein ihana!

Oikein hyvää 1. adventtia kaikille! Tästä se Joulun aika alkaa tosissaan <3

-Lilli-

p.s. Pistän tontusta ja korteista kuvaa seuraavalla kerralla :)

Kalenteri on täytetty / Calendar has been filled

Kranssi / Wreath
Punatulkku / Bullfinch
Kolmiohuivi etenee / Triangle scarf is going well
Salomonin solmuja / Salomon's knots
Kynttilänjalka / Candlestick


Christmas preparations are in very good shape... I think.

Wreath is ready, it's been for a long time already. The last thing I added this week (or was it last week) was a bullfinch.

I made five Christmas cards and made few new experiments. At school. That's going to be the only card making sessions for this year, unless I manage to make them more before Christmas. I do have last years cards left so much, so with the new ones everyone is having card this year :) When I was making the new cards I noticed how many new things I need to make nicer and finer cards ^^' This is expensive hobby.

I got an elf I desired! My wonderful partner was driving me around Tampere's Citymarkets so I could have the right coloured elf (at Turtola and Pirkkala there were only whites left :() and then finally at Nokia we found it! My dear elf... he doesn't have name yet. I was thinking of some old finnish name, like Iisakki, Simeoni, Elmeri, Julle, Toljanteri, and Torvinen... I will gladly take suggestions!! The elf needs a name!

Apartment is half clean. Kitchen is clean, hallway is clean and bathroom is clean. There would be left living-room and especially bedroom -_- I'm seriously thinking of having "own vacation" from school at Tuesday 30th so I could clean this apartment to the end. At the latest it should be clean on 5th of December and it should stay clean! On 12th I'll have a birthday party and after that there's going to start a real Christmas in our apartment (I've wished a Christmas tree on 14th, when's my real birthday :)). On 22nd we are going to visit my dad at Laitila, on the Christmas eve we are going to be with my mother and my sister at Turku and on the Christmas day we should head our way to my partner's parents at Kurikka. It's going to be a lot of driving on Christmas. We are waiting it with a horror. We must think about something else for next Christmas. This isn't working. It's a shame because we both would like to be with our families on Christmas at least some time. Why people have to live so far away from each others *growl* ?! It's "only" two and four hours drive, depending from our starting point and destination. But it's still too much. The Christmas should be time of relaxing.

I'm hunting some nice candlesticks (2 pcs or candelabrum with two spots for candles) where I could put the independence candles on Independence day. But they are not found anywhere! Most preferably they should be made of wrought iron :D Or something else which looks "old". I will take suggestions where I could find some in Tampere?

At school these last days are just been groans and noticing greavances. Luckily it ends soon! But so does the money :( I will manage this month and maybe January too but then I don't probably have my own money for anything. Unless I get a job. I'll start finding something at January. There's no other way to get money :( But I really don't want to find a job. I would like to stay home.

Next two weeks are going to be full with baking and finishing the presents and also decorating the apartment. It was my meaning to bake a cake from the beginning for my birthday party but I don't know what kind of cake it will be. Propably the traditional kiwi fruit, mandarin, whipped cream, strawberry jam and silver bullets (!), a cake which been on my birthday as long as I can remember! It would be nice to do choclate cake but I noticed I have so many other things which are made of chocolate, I think I shouldn't make also the cake from chocolate. Although almost all of my guests likes a lot of cholote but it's still too much :D The others would be mocca squares (my partner wished these), almond-chocolate cookies (they are must!), from Kotivinkki's Jouluherkut (Christmas delicates) magazine I found a recipe for chocolate-peppermint cookies (I have a peppermint oil already :)), and then I thought, should I also make gentries biscuits so there would be something else too than chocolate but I'm still thinking. For something salty I was thinking of making cheese horns but I noticed I would have needed roll for them and I don't have it -_- (an elf whispered in my ear that Santa Claus has heard my scream about this case ;)) so I was thinking of replacing it with omelet roll. At least it would be really delicious! Not very festive but there should still be something salty. I also thought of taking long bun loaf from the freezer which I bought on autumn at school and thought then it would be nice in my coffeetable at my birthday. Then there would be seven different kind of something :) Coffee, tea and my homemade blackcurrant juice for children (and finally I can use my Moomin jug, or actually it's my partner's :D He wanted it and I couldn't deter because I also liked it :))

Next weeks I'm also going to make the presents <3 Oh the bliss! And on Sunday I finally can listen Christmas songs and won't bother anyone and also sing and play them. Now I have only sung them with quiet voice and I've been anxiously waiting when I can sing properly. I llllllllllllllllllllllllllllove Christmas songs <3

I've also amazingly got some strenght from somewhere. Could it be the Christmas time? I already fill in my Advent calendar today and now it feels like all preparations would be in good shape (they should only be fulfilled anymore :D). Last week I was in a panic, how I manage and can do all. The time is still limited, thanks especially to school. But luckily the homeworks are soon made so I don't have to think about them on December. Music theory classes ended too this week so I have free Tuesday nights now (until January). There's few weekends and they are all already full. It might be my friends will get their presents after Christmas. I just don't have enough time to travel to Uusikaupunki for visiting them. Unless I manage to visit them quickly on 22nd when I'm going that way, if they are at home. I must think and look what happens.

Kotivinkki's Jouluherkut magazine was A LOT more lovely than Joulu (The Christmas) magazine was. It looked from the first glanze right and full of feeling. How lovely!

Wonderful 1st Advent to all! Now the Christmas is really beginning <3

-Lilli-

p.s. I'll put elf and card pictures next time :)

1 kommentti:

Krisu kirjoitti...

Aikamoista ajelua teillä jouluna, otan osaa.