1.11.10

Viikkoni / My week

English below

Mitäkö tein viikolla?

Vähän kaikkea.

Koulu alkoi taas (loma oli liian lyhyt!)
Aloitin uuden valinnaisen kurssin, Kodin juhlien järjestäminen.
Olin Eijan järjestämällä saippuakkurssilla.
Tein herkkuja.
Katsoin elokuvia.
Sain kirjan päätökseen ja aloitin uuden.
Opin virkkaamaan.
Tein pehmoporon.
Tein kortin.
Shoppailin.
Kävin kahvilla ystävän kanssa.
Itkin myös hiukan ja olin hieman masentunut.

Olikohan siinä kaikki?

Koulussa ei mitään ihmeellistä. Paitsi että luokkamme on mahtava pihvien paistossa ja kastikkeiden teossa! Syötiin perjantaina uskomattoman hyvin ja hyviä pihvejä!!

Valinnainen kurssi vaikuttaa mielenkiintoiselta, opettaja ainakin on mukava. Tosin harmittaa kun kummitusneliöt eivät onnistuneet koulussa :( Uskon, että syy oli gluteenittomissa jauhoissa. Neliöistä tuli kiven kovia ja aikamoista purkkaa. Maussa tosin ei ollut mitään vikaa :) Ryhmämme tekee tässä joku päivä Ystävän päivä aterian. Täytyy kerätä siihen ideoita.

Lauantaina olin tosiaan saippuakurssilla. Ai kun oli kivaa! Ja saippuanteko olikin helpompaa kuin olin kuvitellut. Ja opin myös, että lipeää ei kannata hengittää. Salpaa hengityksen aika tehokkaasti. Mutta saippua on nyt kypsytystä vaille valmis. Oikein söpön vaaleanpunainen siitä tuli. En pistänyt mitään hajusteita, mutta ehkä jo seuraavaan satsiin pistän. Täytyy vain odottaa jos se joulupukki vaikka toisikin minulle sen vaa'an, niin pääsen punnitsemaan aineksia. Saippuan leikkasin jo paloiksikin ja n. kuukauden päästä onkin valmis käytettäväksi :) Saapa nähdä millaista se sitten on käytössä. Kiitoksia Eija oikein paljon kurssista!! Seuraavia odotellessa :)

Tein myös kotona herkkuja. Omenapiirakkaa tein kunnon suomalaisista torilta ostetuista omenoista (vihdoinkin). Sattui juuri olemaan 3e taskussa joten omeniahan sitä piti sitten ostaa kun niitä oli tarjolla :) Tein kotona myös kummitusneliöitä (uusi yritys). Taikinasta ei nyt tullut kivikovaa mutta suklaa käyttäytyi edelleen omituisesti (mikä on outoa, koskaan ei ole suklaa käyttäytynyt minun käsittelyssäni sillä tavalla, muuttui tahnamaiseksi -_-), sivuilta oli hieman kovahko ja keskeltä hyvin pehmeää, eikä irronnut vuoasta. Hirmuinen sokeripommi, vähän turhan makeaakin. Pitäisi varmaan kokeilla vielä kerran mutta vähentää suklaan määrää. Kaiken lisäksi minulta loppui tomusokeri kesken, joten en saanut kummituskuorrutuksesta muovailuvahamaista, joten tuli hyvin rumia kummituksia. Siksi ei ole niistä kuvaakaan. Katsotaan uskallanko kokeilla vielä uudestaan noita. Ovat meinaan tosi suloisia kuitenkin. Juuri Halloweeniin sopivia!

Eilen olikin tarkoitus, että olisin pitänyt pienet Halloween pirskeet, mutta eihän niistä mitään tullut. Isännän kaveri sentään tuli katsomaan outoja elokuvia kanssamme :) Elokuvat olivat Machete (vai miten se kirjoitettiin), hyvin outo, mutta samalla myös nerokas, ja toinen After.Life, vielä oudompi. Jännä idea, mutta minulle jäi epäselväksi oliko se nainen nyt oikeasti kuollut vai ei... Tänään katsoin taas Jane Austenin jalanjäljillä, tällä kertaa TV2:sesta, tuli vähän aikaa sitten myös joltain muulta kanavalta. Ja siitäkin huolimatta itkin taas kuin mikäkin. On se vaan hieno elokuva!

Sain Dan Brownin kirjan Enkelit ja Demonit päätökseen. Oli todella mielenkiintoinen. Suosittelen oikein lämpimästi. Vaikka kieli olikin aina välillä aika töksähtelevää ja hypyt muistoihin ja nykytapahtumiin olivat sekavia, oli kirja kokonaisuudessaan tarinansa takia vangitseva :) Nyt aloin lukemaan siskoni vanhaa nuortenkirjaa Cecil Bodkerin Kaksi karkuria. Monta vuotta pitänyt tämä jo lukea mutta kannen tylsyyden takia en ole saanut aikaiseksi. Nyt sen luen! Ja huomasin kirjan takana olevan mielenkiintoisen luettelon josta siirtyy varmaan kaikki kirjat "kirjat jotka aion lukea" -listalle. Sieltä löytyy esimerkiksi Väinö Riikkilä: Pertsa ja Kilu, J. Finnemore: Robin Hood, Walter Farley: Musta orhi jne. Luku-urakka siis senkun jatkuu ja kasvaa aina vaan suuremmaksi ja suuremmaksi. Ehkä siis ihan hyvä vain, että olen päättänyt elää 100-vuotiaaksi :)

Opin myös uudelleen virkkaamaan! Katsoin vain ohjeita ja kokeilin ja sitten osasin :) Pitäisi aloittaa virkkaamaan sitä kolmiohuivia salomonin solmuilla mutta minulla on pieni ongelma. Voinko virkata sen seitsemän veljestä -langalla? Vai tuleeko siitä liian hassu? Kerro toki mielipiteesi. Tuo minun seitsemän veljestäni vain sattuisi olemaan täydellisen värinen. Aika paksua se tosin on, mutta huivi saisikin olla hieman lämmittävä.

Tein uskomattoman hienon pehmoporon koulussa! Aion tehdä toisen samoja kaavoja käyttäen mutta hevosen, ja sille vielä keinut jalkaan. Eli teen keinuhevosen! Porokin oli aluksi keinuporo mutta päätin jättää jalakset pois. Ohje löytyy Tildan satumainen talvi -kirjasta. Poron päätin pitää itselläni, ajattelin sille vielä pistää kulkusenkin kaulaan, mutta keinuhevonen voisi mennä esimerkiksi veljentytölleni syntymäpäivä- tai joululahjaksi :) Seuraavaksi alan koulussa tekemään paperinarupalloja kuuseen.

Kortinkin väkersin tuossa pitkästä aikaa, kun sedän leskellä oli keskiviikkona syntymäpäivä. Ei siitä kovin erikoinen tullut. Materiaalini on hyvin vähissä ja ideat kadoksissa. Mutta onhan kortti kuitenkin. Toivon mukaan pysyi kasassa perille asti, oli hieman huonot liimaukset. Mutta viestiä tuli kyllä takaisin, että kiitos muistamisesta :)

Materiaalin puutteen takia suuntasin sitten Tiimariin. Se tosin oli virhe (tavallaan). Rahaa paloi 30e. Mutta nyt ainakin pitäisi olla jotain mistä tehdä!! Ainakin hetkeksi... jos niitä ideoita tulisi. Vieläkään en ole viime vuotisia joulukortteja kaivannut esiin ja pitäisi tosiaan alkaa tekemäänkin niitä. Katsellaan...

Torstaina kävin vanhan työkaverin kanssa kahvilla ihanassa pienessä kahvilassa nimeltä Valo. Oli oikein suloinen paikka. Ja sieltä sai myös olutta ja viiniä! Ja oli kyllä ihan hyvää suklaabrownieta niilläkin. Ei tosin ihan vetänyt vertoja Wayne's Coffeen suklaabrownielle. Ystävän kanssa oli kyllä oikein mukavaa taas kerran! Mutta yksi asia jäi minua vaivaamaan. Kahvilassa oli joku todella tutun näköinen ihminen. En vain millään saa päähäni missä olen hänet tavannut. Ja hänkin vilkuili välillä kuin olisi tuntenut, mutta ei ollut varma tunsiko sittenkään. Aloin epäillä, olikohan hän joku jonka blogia joskus luin, mutta mistä hän minut sitten taas tunnistaisi. Mysteeri. Asia on jäänyt kovasti vaivaamaan. Toivon mukaan jossain vaiheessa vielä tajuan kuka hän oli. En uskaltanut mennä kysymäänkään :( Tyypillistä.

Satunnaiset masennushetket valtaavat mielen edelleen ajoittain. Tällä kertaa esimerkiksi torstaina bussissa. Ajattelin vain jotain ja sitten se iski. En vieläkään tiedä mikä minun on. Toisena päivänä itkuttaa ja masentaa, toisena olen täynnä energiaa ja iloa. Ärsyttää olla näin ailahtelevainen!

Pitäisi ruokaa tehdä. Tänään olisi tarjolla paistinperunoita ja kalaa. Jälkiruoaksi vaihtoehtoina omenapiirakkaa vaniljajäätelön kera tai kummitusneliöitä (tai miksei vaikka molempiakin :)). Isäntää vain odottelen ensin kotosalle kaveriltaan.

Kellojakin siirrettiin ja ulkona on uskomattoman pimeää jo. Ainoat kellot jotka on siirretty/siirtyneet itsestään on kännykän ja koneen. Pitäisi varmaan siirtää muutkin ettei iske paniikki huomen aamulla.

Hauskaa Halloweeniä!

-Lilli-

Saippua / Soap





Saippua leikattuna paloiksi / Soap cut to pieces




Kasa korttitarpeita / Pile of material for cards



Kortti sedän leskelle / A card for my uncles widow




Pehmo poro / Stuffed reindeer




What I did this week?

Little bit everything.

The school started again (vacation was too short!).I started a new optional course, Making home parties.
I was at Eija's soap course.
I made delicates.
I watched movies.
I finnished one book and started another.
I learned to crochet.
I made stuffed reindeer.
I made a card.
I went shopping.
I went to a cafe with my friend.
I also cried a little bit and felt a little bit depressed.

Was that all?

There's nothing special going on at school. Except our class is splendid of making steaks and sauces! On Friday we ate very good and very delicious steaks!!

Optional course was very interesting and the teacher was nice. It's a shame my ghost squares didn't manage so well at school :( I think the reason was on gluten-free flours. The squares were hard as a stone and like gum. Although they tasted really good :) Our team is going to make Valentines day dinner some day. I have to look for ideas.

On Saturday I was at the soap course. It was such a fun! And making soap was easier I had thought. And I also learnd you shouldn't be smelling lye. It easily jam your breath. But my soap is now almost ready, it just need to ripen now. It's cute pink. I didn't put any parfume in it but maybe I put in the second time. I just have to wait and see if Santa Claus brings me a scale so I could weight the ingredients. I cut the soap into pieces already and about on a month they are ready to use :) We'll see what's it like to use them. Thank you Eija very much! We are waiting the next course :)

I also made delicates at home. I made apple pie on real finnish apples which I bought at the market square (at last). I just happend to have in my pocket 3 euros so I just had to bought apples because there were some  :) I made also ghost squares (a new try). The dough wasn't now hard as a rock but the chocolate was acting strange again (which is weird, it's never acted like that, it turned goo-like -_-) on the sides it was a little bit hardish and in the middle very soft and it didn't came easily from the tray. It was a huge sugar bom, maybe a little too sweet. I should try other time to use less chocolate. And above all I run out of powdered sugar so I didn't get the frosting of the ghosts like plasticine so I could mold them. So they become very ugly. That's why I don't have even a picture of them. Let's see if I'm brave enough to try them again someday. They are really cute. And they fit on the Halloween perfectly!

It was my purpose to make some Halloween party but it didn't happen. At least my partner's friend came to watch movies with us :) The movies were Machete (or how it was written), very odd, but at the same time quite ingenious and the other After.Life, which was more odd. Very interesting idea but it was unclear was she really dead or not... Today I watched Becoming Jane, this time it came from TV2, it came a little bit time ago on a different channel. And still it made me cry. It's so wonderful movie!

I finnished the Dan Brown's book Angels and Demons. It was really interesting. I recommend it deeply. Although the language was a little bit abrupt (at least in finnish) and the jumps from the memories to present were very confusing but the book in a whole was very captivative because of the story :) Now I started to read one of my sister's old juveline books Silas og Ben-Godik (Kaksi karkuria - Two runaways) from Cecil Bodker. I should have read this many years ago but because cover of the book was so boring I just couldn't. Now I'm going to read it! And I found an interesting list on the back of the book where I think all of the books in the list are going into my "books which I'm going to read" -list. There were like Väinö Riikkilä: Pertsa ja Kilu, J. Finnemore: Robin Hood, Walter Farley: The Black Stallion etc. My reading work is growing bigger and bigger all the time. Maybe it's a very good thing I was thinking of living for 100 years :)

I also learned to crochet again! I just looked the indications and tried and then I could :) I should start to crochet my triangle scarf with Salomon's knots but I have a small problem. Can I crochet with seitsemän veljestä -yarn? Or is it going to be too odd? Tell me your opinion if you have one. My yarn would be perfect colour. It's quite thick but it would only be good if the scarf would also warm a little bit.

I made very cute stuffed reindeer at school! I am going to make also a horse from the same model and it would be rocking-horse. The reindeer was at the beginning rocking-reindeer but I decided to make it only a reindeer. Indications are found in a book named Tilda Crafting Christmas gifts (Jul med Tildas venner - Tildan satumainen talvi). I decided to keep the reindeer for myself and it's going to have a jingle bell on it's neck but the rocking-horse would go to my niece for birthday or christmas present :) Next I'm starting to make paper rope balls for our christmas tree at school

For a long time I made a birthcard for my uncle's widow. It was nothing special. I have very small amont of material and my ideas are missing. But it was a card anyway. I hope it stayed whole from the trip, the glu was a little bit bad. But I got a text message from her where she thanked us :)

Because I hadn't a lot of material for cards I went to Tiimari. It was a mistake (sort of). I lost 30 euros. But at least now I have something which I can use in my cards!! At least for a moment... if only I had an ideas. I haven't yet been looking my last years christmas cards and I should soon be making new ones. We'll see...

On Thursday I went to a little cafe named Valo with my old workmate. It was adorable place. And we got there also wine and beer! And there also was a quite delicious brownie. Not as delicious as the Wayne's Coffee had. It was really nice with my friend again! But one thing was bothering me. There was this woman who looked so familiar. But I just can't remember who she is or where I could have met her. And she was also looking me like she knew me but wasn't sure either. I was going to start wonder if she was one of those who's blogs I read but where did she know me. Mystery. It's been bothering me hard. I hope I soon get in my mind who she was. I didn't dare to go ask her :( How typical.

Casually depress moments gets me sometimes. This time it was on Thursday on a bus. I was just thinking something and it hit me. Still I don't know what's on to me. Someday I cry and feel depressed and otherday I'm full of energy and happy. It annoys me to be so moody!

I should be making food. Today we have fried potatoes and fish. For dessert we have apple pie with vanilja ice cream or ghost squares (or why not both :)). I am just waiting my partner to come home from his friend.

Clocks were turned again and there's unbelievable dark outside already. The only clocks which turned on they own/are turned is computer and phone. I should turn the others too so I wouldn't panic tomorrow morning.

Happy Halloween!

-Lilli-

3 kommenttia:

Eija kirjoitti...

No jo oletkin ollut ahkera, ihana tuo kortti. Niin ja tietty muutkin väkerryksesi ja saippuakin näyttää aikas kivalta:)

Kesän lapsi kirjoitti...

Sinun saippuastasi tuli oikein ihanan väristä! Toivottavasti saat vielä oman vaa´an. Saippuan teko on tosi kivaa ;O)
Kauniin kortin ja poron olet myös tehnyt!

Lilli kirjoitti...

Kiitoksia molemmille :)

Olen itsekin aika ylpeä varsinkin saippuasta ja porosta ^^ Ensikertalaiseksi niistä tuli kyllä tosi kivat :)