24.8.10

Väsyttää / I'm tired

English below

Väsyttää ja hieman masentaa.

En tiedä miksi.

Ehkä se on tuo alkava syksy, kuka tietää.

Koulussa ainakin on kivaa, joten ei se siitä voi johtua. Tänäänkin olimme Amurin työläismuseossa (http://www.tampere.fi/amuri/). Harmi kun oli aikaa vain tunti. Siellä olisi voinut olla paljon kauemminkin. Menemme vielä miehen kanssa joku kerta oikein ajan kanssa (opiskelijat maksoi 1e! Halpaa lystiä :)) ja kameran kanssa (itselläni ei tietenkään ollut mukana tänään kun en muistanut koko reissua, josta tosin sanottiin vasta eilen ja sekin maininta taisi olla sivulauseessa jota kukaan ei enää sen jälkeen muistanut). Ja jos sitten pystyisi myös lukemaan ne pienet lappuset ovissa joissa oli mielenkiintoista tietoa. Mutta en olisi edes ehtinyt käydä kierrosta läpi jos nekin olisin vielä lukenut (olen hidas kiertäjä). Lopuksi kävin ostamassa kahvila Helmestä aivan uskomattoman ihania karjalanpiirakoita!

Kotiin päästyäni menin melkein suoraan sänkyyn ja nukahdin muutamaksi minuutiksi. Nousin ylös ja koitin tehdä jotain, mutta en vain jaksanut joten kömmin takaisin sänkyyn ja nukuin jonkin aikaa. Ei vain jaksa. Ja harmittaa kun ei jaksa. Harmittaa kun tämä huusholli on räävittömässä kunnossa. Oli monesti tänään mielessä, että nyt imuroin koko kämpän! Mutta ei. Kun heräsin, en vain jaksanut. Ehkä huomenna? Toivon mukaan huomenna. Pesin sentään pyykkiä tänään (eipä siinä ole paljoa tekemistä, mutta tuskin olisin sitäkään tehnyt ellei olisi ollut täysin pakko. Pyykkikorissa odotti koulun essu joka pitää tostaina olla siisti ja vielä silitettykin. Pitää siis yrittää huomenna silittää ainakin se). Ajattelin, että jos sitten viimeistään viikonloppuna saisi tämän kämpän siistiksi. Ellemme sitten ole lähdössä jonnekin. Tavallaan haluaisin, mutta tavallaan en. Koska kotiin ei ole kiva palata kun kämppä näyttää aivan hirvittävältä ja sitten se siivous siirtyisi taas viikolla kuitenkin.

Oikeastaan jo hieman odotinkin syksyä. Voi vihdoin polttaa kynttilöitä kun on niin pimeää, eikä ole jatkuvasti älyttömän kuuma. Mutta toisaalta, nyt alkaa vilukausi ja se pimeys ei lopulta ole ihan niin hauskaa silloin kun koko päivän on synkkää, harmaata ja sateista (kuten tänään).

Hävettää myös. En jaksanut tehdä isälle korttia. Isällä on huomenna syntymäpäivä. Täytyy sitten vain soittaa ja onnitella. Tunnen itseni taas niin huonoksi :( Mutta korttien teko ei nyt vain innosta. Toivon mukaan innostaa kohta. Pian olisi tiedossa veljenpojan syntymäpäivätkin. Tosin pelkään, että joudun menemään sinne yksin jos juhlat järjestetään.

Sateista Elokuuta!

-Lilli-

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I'm tired and little bit depressed.

I don't know why.

Maybe it's that autumn starting, who knows.

At least it's nice at school so it can't be that. Today we were at the Amuri museum of workers' housing (http://www.tampere.fi/amuri/startpage.htm). It was a pity we had only an hour. It would been nice be there more. We will go there again with my partner (students 1e! That's cheap fun :)) and with camera (of course I didn't have camera with me because I didn't even remember the whole trip, and teacher told us yesterday about it in subordinate clause which nobody remembered afterwards). And if then I could also read the small papers on the doors with interesting details. I wouldn't have manage to go round the whole thing if I would have now stopped to read them (I'm very slow rounder). After the round I brought some amazingly delicious Karelian pasties from the cafe Helmi!

When I got home I went almost straight to the bed and slept few minutes. I got up and tried to do something but I just couldn't do anything, so I went back to bed and slept some time. I just couldn't do anything. And it bothers me. It annoys me, because this apartment is totally mess. Many times I was thinking of vacuuming today! But no. When I woke up, I just couldn't do it. Maybe tomorrow? I hope tomorrow. At least I wash some laundry (well there's not much to do, and I don't think I wouldn't have done it if it wasn't must. There was waiting my school apron which must be clean and ironed on Thursday. I must iron at least it tomorrow). I thought, maybe on weekend I will clean this apartment. Unless we are going somewhere. In a way I hope we are going somewhere and at the same time hoping we aren't. It's not nice to come back home and find totally mess and then the cleaning would move to the next week again.

Actually I was already little bit waiting for autumn. I can finally light candles because it's so dark and it's not hot all the time. But on the other hand, now it's starting the cold season and the darkness isn't so nice when it's gloomy, grey and rainy all day (like today).

Also I'm ashamed. I didn't manage to make card for my father. He has a birthday tomorrow. I just have to call him and say congratulations. I feel myself so terrible :( But I just don't have the feeling making cards right now. I hope I soon have. There's my nephews' birthday coming. But I'm afraid I have to go to the party alone if there is going to be a party.

Rainy August!

-Lilli-

Ei kommentteja: