22.8.10

Flunssa / Flue

English below

Minulla on nyt sitten flunssa.

Torstaina heräsin kurkku hyvin kipeänä. Mutta minulla on nyt muutenkin aina välillä kurkku kipeä, joten annoin asian olla. Menin urhoollisesti kouluterveydenhoitajalle hakemaan jäykkäkouristus rokotustani. Olin hyvin urhea ja otin vastaan rokotuksen. Hoitaja katsoi kurkkuunikin kun sanoin, että ei minulla muuta ole ollut kuin tämä kurkkukipu tänä aamuna. Sanoi, että kurkkuni näyttää ihan hyvältä ja imusolmukkeeni (tai mitkä lienevätkään) eivät ole turvonneet, joten pistetään vain.

Tätä rohkeaa tekoani (minulla on siis uskomaton piikki kammo, sen takia jäykkäkouristus rokotukseni on ollut ummessa jo kaksi tai kolme vuotta, mutta nyt oli pakko käydä hakemassa se) juhlistin sitten ensin Arnoldsin Bagelilla (ensin kävin kuitenkin apteekissa hakemassa Finrexiniä ja Strepsilsejä). Otin herkun mukaani ja suuntasin Tampereen keskustaan. Kävin Kirjatorissa katselemassa löytyisikö alesta mitään (kaupassa oli poistomyynti) ja tulihan siellä löytöjä tehtyä. Hankin Koirien etikettiopas -kirjan. Kuuluu samaan sarjaan jo aikaisemmin miehen ostaman kirjan, Koirien elekieli, kanssa. Mukaan lähti myös kolme joululahjakirjaa, joita en tässä voi paljastaa, vaikka tuskin lahjojen saajat tätä blogia edes lukevat (ovat vielä sen verran pieniä, etteivät edes osaa lukea :)).

Kirjakaupasta suuntasin kulkuni kohti Koskipuistoa jossa vihdoin nautin herkullisen bagel lounaani. Siinä penkillä istuessani sain seurakseni ampiaisen joka kovin mielellään olisi nauttinut osansa bagelsistani. Mutta vaikka kuinka kiltisti pyysin tätä poistumaan tämä ei meinannut millään suostua, vaan pörräsi koko ajan ympärilläni joten päätin siirtyä seuraavalle penkille (joka harmikseni oli varjossa). Sain näin syötyä rauhassa bagelsin loppun ilman häiriötekijöitä.

Lounaan syötyäni päätin mennä jälkiruoka teelle Wayne's coffeen. Tarkoitukseni oli tosiaan ottaa vain tee (Valkoinen vadelma tee), mutta tarjolla oli niin upeannäköistä suklaabrownieskakkupalaa, että en vain voinut vastustaa. Kallis kakkupalahan se oli, mutta yksi parhaimmista mitä olen koskaan syönyt! Ja kaiken kukkuraksi hyvin paljon (mautonta) kermavaahtoa mukana. Ai että! Se pala vei kyllä kielen mennessään. En ole pitkään aikaan saanut mitään niin hyvää! Siinä sitten ulkosalla söin ja join ja luin kirjaa (Ulla Appelsin: Adolf Ehrnrooth Kenraalin vuosisata) ja kun kaikki oli kadonnut vatsaani, suuntasin kulkuni vielä lähemmäksi koulua. Pysähdyin hetkeksi rannalle ja luin vielä hiukan, ja puoli 12 suuntasin kohti koulua.

Minulla siis oli toki koulua torstaina. Mutta tunti alkoi vasta 12:15, niin minulla oli oikein mukava aamu (kurkkukivusta huolimatta) kaupungilla.

Kotiin kun pääsin niin minua odottikin tyhjä huoneisto. Mies oli lähtenyt jo aamulla samoihin aikoihin kun minä terveyskeskukseen, veltamaan kavereidensa kanssa. Hieman harmitti kun en päässyt mukaan, mutta jo järkikin sanoo, etten ole vielä valmis vaeltajaksi. Minulla ei ole minkäänlaista kokemusta kun taas miehellä ja tämän kavereilla on. Enkä ole harjoitellut koskaan ja kävely minulla nyt on muutenkin hankalaa. Saatika minulla ei ole mitään varusteita. Kyllä minä vielä joskus lähden miehen kanssa vaeltamaan, mutta saa nähdä milloin se tapahtuu.

Kämppä oli siis kokonaan minun käytössäni lauantaihin asti. Kaikkea suunnittelin tekeväni, mutta enpä tehnyt puoliakaan.

Perjantaina olimme ensimmäistä kertaa koulussa kunnolla keittiössä. Itselläni oli ihan pikkiriikkinen flunssan poikanen, joka ei oikein vielä tuntunut edes flunssalta. Mutta esimerkiksi yksi koulukaverini, joka oli myös torstaina valittanut kurkkukipua, oli jo vuoteen omana.

Aloitimme pizzalla, tuoresalaatilla ja pappilan hätävaralla. Eli ei mitään erityistä. Mutta opin silti uusia asioita. Opin uuden taikinanvaivaamistekniikan, opin, että teflon pannuun pitää pistää vettä kun pistää tämän levylle ja vasta kun vesi kiehuu heitetään vesi pois ja pistetään rasvaa ja paistettavat, opin myös uuden tavan leikata sipulia, joka tosin tuntuu vielä hiukan hankalalta. Varsinkin tylpillä veitsillä.

Hieman on vielä sekavaa, että missä koulun keittiössä on mitäkin ja miten siellä ollaan ja miten siivotaan. Tuli niin paljon kaikkea informaatiota ja samalla piti tehdä koko ajan kaikkea, että ei oikein minun päähäni jäänyt kauheasti mitään. Seuraavan kerran onkin taas torstaina keittiö vuoroa. Toivon mukaan olen silloin jo terve ja minun annetaan tehdä jotain. Sairaana keittiöön ei meinaan ole mitään asiaa.

Kotona sitten alkoikin oma aikani.

Tein itselleni herkku pekoni pastaa, katsoin Big Bang Theoryä ja mussutin pastaa. Illemmalla tein popcornia, otin taatelit ja suklaan esiin ja pistin Nemoa etsimässä pyörimään. Oli oikein mukava elokuva. Kivoja hahmoja. Hieman pelottavakin ja paljon piilojuttuja aikuisille. Oikein viihdyttävä. Katsoin myös ensimmäisen levyn extrat. Näiden loputtua olin jo väsynyt. Olen varmaan tulossa vanhaksi. En pystynyt syömään kokonaista popcorn pussia enää! Ja join vain pienen lasillisen siideristäni (olin kyllä tehnyt jo kaksi drinkkiä ennen sitä), suklaastakin olin syönyt vain muutaman rivin ja taateleitakin oli jäljellä yli puolet. Mutta en millään olisi vielä halunnut mennä nukkumaan. Joten päätin vielä pysyä suunnitelmassani ja katsoa Nemon perään kunnon rakkaushötön: The Holiday. Mietin Love Actuallyn ja The Holidayn välillä ja päädyin siihen tulokseen, että Love Actuallyn olen nähnyt jo monta, monta kertaa ,mutta The Holidayn vasta kerran joten The Holiday pyörimään. Ja ai että se on ihana elokuva! En saisi katsoa tuollaisia elokuvia, koska heittäydyn itse kovinkin romanttiseksi.

Sitten päätin vihdoin luovuttaa. Kävin vielä parvekkeella hieman tiirailemassa tähtiä ja haukkaamassa raitista ilmaa. Tähdenlennonkin näin pitkästä aikaa. Ja lopulta annoin periksi ja huonon olon ja päänsäryn saattelemana menin nukkumaan.

Aamulla herään järkyttävään oloon kun mies tulee kotiin. Flunssa sen kuin pahenee. Käymme kaupassa ja hakemassa kiinalaista (ei tosiaankaan parhaimpia kiinalaisia tuo Hervannan Sunny. Aivan liian kallista siihen laatuun ja annoskokoon nähden. Kaarinassa on paljon parempi kiinalainen, jossa hinta ja laatu on täydellisesti kohdallaan. Annokset ovat kalliita, mutta olen yhdestä annoksesta syönyt joskus 3 päivää! Meidän pitää varmaan alkaa käydä hakemassa Tampereen keskustasta Golden Unicornista annokset jos haluamme kiinalaista. Siellä on myös hinta ja laatu kohdallaan). Illalla katsoimme Public Enemiesin. Oikein hieno elokuva sekin! Johnny Depp vain on lahjakas näyttelijä. Toisin kuin monet muut, Depp näyttää aina erilaiselta, teki millaisen roolin tahansa. Monet muut näyttelijät näyttävät aina yhdeltä ja samalta tekivät kuinka erilaisia rooleja tahansa, mutta Depp jotenkin sisäistää aina roolinsa niin, että se heijastuu oikein kasvoistakin.

Tänään minulla tuli mieleen, että haluaisin ehkä aloittaa Krav Magan. Mutta täytyy nyt hieman miettiä tuota aikatauluani jälleen. Toistaiseksi mikään ei vielä menisi päällekkäin, mutta en tiedä jaksanko jos minulla on koko viikko koulua ja sitten vielä aina iltaisinkin jotain. Missä välissä hoidan taloutta? Tämä on nytkin taas kuin mikäkin läävä. Mutta saattaa johtua myös siitä, että kävimme pesemässä viimeisen maton ja lattiat odottavat nyt imurointia ja pesua ja tavarat oikeille paikoilleen laittamista. Pitäisi jostain löytää voimia seuraavalle viikolle, ettei miehen tarvitse tehdä kaikkea.

Sain tänään myös luettua tuon Ulla Appelsin: Adolf Ehrnrooth Kenraalin Vuosisata kirjan. Suosittelen sitä todella lämpimästi. Se on hieno kirja ja Ehrnrooth oli hieno mies! Hyllyssä odottaisi vuoroaan vielä Kenraalin testamentti. Mutta sitä ennen on vuorossa monia muita kirjoja. Esimerkiksi nyt aloitin niinkin kristillisen kirjan kuin Ville Auvinen: Pate ja taistelu sydämistä. Kertoo rippikoululaisista. Sain kirjan itse seurakunnaltani kun pääsin ripille ja olen jo kertaalleen aloittanut sen, mutta pääsin lukuun kolme ja kyllästyin. Yritän nyt lukea kirjan, vaikka oikeastaan tiedän jo mitä siinä tulee tapahtumaan. Pate löytää Jumalan ja elämä kukoistaa jne. jne. Varmasti ärsyttävä kirja, mutta luetaan nyt kun kerta omistetaan. Ja mitä nopeammin saan luettua, sitä nopeammin pääsen aloittamaan Dan Brown: Enkelit ja demonit :)

Yöt ja aamut ovat olleet kamalimpia ja olen huomannut, että herään nykyään aina viideltä ja minun pitää mennä vessaan. Todella ärsyttävää. Varsinkin nyt kun flunssasena on muutenkin vaikea saada nukutuksi.

Syksy on selvästi tulossa. Minulla on ensimmäistä kertaa, pitkästä aikaan, villasukat jalassa.

Nuhaista Elokuuta!

-Lilli-Tässä kirja joka lähti mukaani Kirjatorilta / There's the book which I took with me from the bookstore
Tässä tämän päivän ruoka. Itsetehtyjä hampurilaisia. Nam! / Here's what we ate today. Self made hamburgers. Yum!


I have a flue now.

On Thursday, I woke up and my throat was sore. But I have quite often sore throat so I let it be. I bravely headed my way to the schools health nurse to get my tetanus vaccine. I was really brave and took the shot. The nurse also looked at my throat because I said I have a sore throat this morning. She said my throat looks nice and my lymph nodes (or what they are) weren't swollen, so I can get the vaccine.

Because of this bravely thing I did (I have terrible fright of shots and that's why my tetanus vaccine was constipated about two or three years but now I have to get it) I celebrated it first with Arnolds's Bagel (ok, first I went to the pharmacy to get Finrexin and Strepsils). I took the delicacy with me and went to the inner city of Tampere. I went to the bookstore to have a look if there would be something in the sale (the shop was going to close the doors permanently) and I did find something. I took book named Koirien etikettiopas (Dogs etiquette guide). It belongs in the same series which from we already have a book named Koirien elekieli (Dogs expressive behavior). I took also three books which are going to be Christmas presents so I can't reveal them, although the receivers hardly read my blog (they are so small they can't even read yet :)).

From the bookstore I headed my way to the Koskipuisto (Rapid park) where I finally enjoyed my delicious bagel for lunch. When I was sitting on the bench I get company from the wasp who would have liked also have some of my bagel. But as nicely I tried to ask it go away it just didn't want to go but just buzz around me so I decided switch to another bench (which was, for my pity, in the shadow). I finished my bagel without disturbs.

After lunch I decided to have a dessert tea at the Wayne's Coffee. My meaning was just to have a tea (White Raspberry tea) but there were so gorgeous looking chocolate brownies cake so I just couldn't resist. It was quite expensive but it really was the worth of it! And above all there were a lot of (tasteless) whipped cream on the plate. Oh my! It was the most delicious piece ever! I haven't have anything so good for a long time! I ate and drunk and read a book (Ulla Appelsin: Adolf Ehrnrooth Kenraalin vuosisata (Generals decade)) at the outside. When I finally  had eaten and drunk all I headed to nearer my school. I stopped at the waterfront and read a little bit more, and half past eleven I headed to school.

I do had school on Thursday. But my class started at 12:15pm so I had a wonderful morning (nevertheless my sore throat) at the city.

When I got to home there were waiting an empty apartment. My partner went to hiking  with his friends at the morning when I was going to see the nurse. It irked me a little because I didn't get to go with them but there's a reasonable reason for that. I'm not ready to hike yet. I don't have any experience like my partner and his friends have. I haven't been practicing, ever, and my walking is already quite difficult. I don't have even the equipments. I will go someday hiking with my partner but it might take a while. 

So the apartment was whole for me until Saturday. I planned everything but didn't manage to do even half of as planned.

On Friday we were first time at the school kitchen. I had a tiny flue which didn't even felt to be flue. But for example one of my classmate who had also complained about sore throat on Thursday was at home.

We started with a pizza, fresh salad and manse makeshift (dessert from everything you found in the kitchen). So nothing special. I do still learnt something. I learnt a new kneading technique, I learnt to put some water in teflon pan when I'm heating it and when the water is bowling I throw it away and then put the grease and fried things on it, I also learnt a new way to cut the onion, although it yet is quite difficult for me. Especially with blunt knives.
 It's still quite confusing where everything is at the school kitchen and how there should behave and how everything must be cleaned. There were so much of information and at the same time we have to do a lot of things so I couldn't get much information to stay in my head. Next time we have kitchen turn at Thursday. I hope I'm healthy until then so they let me do something. If you are ill you don't have any matter to the kitchen.

At home there were starting My time.

I made delicious bacon pasta and watched Big Bang Theory and ate it. At the evening I made popcorn and took the dates and chocolate and watched Finding Nemo. It was really nice movie. Nice characters. A little bit scary too and lots of hidden things for adults. Very entertaining. I also watched the extras from the disc one. I was quite tired at the end. I must have been getting old. I couldn't eat the whole bag of popcorns anymore! And I only drunk one tiny class cider (ok, I did have two drinks before it), chocolate I ate only few rows and there were little more than half left for my dates. But I didn't want to go to bed yet. So I decided to stick to the plan an after Nemo I watched real lovething: The Holiday. I was thinking between Love Actually and The Holiday and I ended up for conclusion that I already had seen Love Actually many, many times but seen The Holiday just once, so I watched The Holiday. And it was wonderful! I shouldn't watched that kind of movies because I start to feel too romantic.

Then I finally decided to give up. I went to the balcony to see some stars and have some fresh air. I saw fallen star for a long time. And finally, with a poor condition and headache, I went to sleep.

At the morning I woke up when my partner got home and felt terrible. The flue was getting worse. We went to the supermarket and get Chinese food (Hervantas Sunny Chinese restaurant isn't the best. It's really expensive and still the quality is rotten and portions small. At Kaarina there is much better Chinese restaurant where price and quality is perfect. Portions are quite expensive but I have eaten from one portion about three days! Maybe we should change our Chinese restaurant at the Tamperes Golden Unicorn. There price and quality is also perfect). At the evening we watched Public Enemies. It too was a wonderful movie! Johnny Depp really is talented actor. Unlike some others, Depp looks always different, no matter what the role is. Some actors looks always the same in different roles but Depp someway internalizes the roles so good it reflects on his face too.

Today I was thinking of, maybe I should start Krav Maga. But again, I have to think a little bit of  my schedules. At the moment there wouldn't be anything on the others but I'm not sure if I have enough strength if I have every day school and then every evenings too something. When will I have a time to take care of our home? This is already a mess. But it might be result of because we were washing our carpets and before we can put them on the floor we have to vacuum and clean it and put the things to the right places. I need to find somewhere some strength next week so my partner hasn't to do all.

I also finished that Ulla Appelsin: Adolf Ehrnrooth Kenraalin vuosisata book. I recommend it very much. It was a wonderful book and Ehrnrooth was on wonderful man! There would be Kenraalin testamentti (Generals testament) on my self waiting for its turn. But before that I have a lots of other books to read. For example now I started quite a Christian book Ville Auvinen: Pate ja taistelu sydämistä (Pate and battle for hearts). It tells about confirmation students. I got the book from my parish when I had my own confirmation and I have already started it once and got to the chapter three and got bored. Now I try to read it again, although I kind of already know what's going to happen. Pate founds God and life is wonderful etc. Definitely it will be a very annoying book but I will read it because I have it. And how fast I read it, that fast I can start a new book, which one is Dan Brown: Angels and Demons :)

Nights and mornings are the worst ones and I have found I woke up every morning at five and I have to go to the bathroom. That's really annoying. Especially now I have a flue and it's already difficult to sleep.

Autumn is clearly coming. I have woolen stockings on my feet now for a long time.

Fluefull August!

-Lilli-

Ei kommentteja: