29.7.16

H.Y. Hanna: A Secret in Time (Big Honey Dog Mysteries #2) / Salaisuus ajassa (Ison Honey -koiran arvoitukset #2)

English below

Hanna, H.Y.
A Secret in Time
Big Honey Dog Mysteries #2
H.Y. Hanna, 2014
s. 217

Takakansi:

Kummittelua koiranäyttelyssä. Kateelliset kilpailijat. Vakavaa kuolaa.

Kun Tanskandogi Honey saapuu koira näyttelyyn viimeinen asia mitä hän odottaa tapaavansa on hänen kaksoisolentonsa! Mutta asiat alkavat muuttua entistä omituisemmaksi kun hänen kuuluisa ’kaksosensa’ myrkytetään ja Honey ottaa paikan näyttelyringissä... Hän saa pian huomata että hohdokas muotovalioiden maailma kätkee sisällensä rumia salaisuuksia. Kummitteleeko näyttelyalueella todella Kummitus Koira? Mitä todella tapahtui kymmenen vuotta sitten omituisessa tulipalossa joka vaati kaksi uhria? Ja miten pitkälle jotkut ovat valmiita menemään voittaakseen kauneimman koiran tittelin?


Täytyy myöntää, että pidin tästä kirjasta jopa enemmän kuin ensimmäisestä! Se tuntui etenevän paljon jouhevammin, hahmot olivat mielenkiintoisia ja syvällisiä, arvoitus oli ovela ja sitä tavallaan tiesi ketä syyttää mutta kuitenkaan ei joten lopussa oli yllätys, oikeastaan kaksikin.

Rakastin kirjan hahmoja. Ruffsterin ja Coletten “rakkaustarina” oli myös todella suloinen. Pidin todella Colettesta, en vain tiedä miksi, se nyt vain oli hyvä hahmo. Toivottavasti tapaisimme hänet vielä joskus ihan Ruffsterinkin takia. Aloin myös pitämään enemmän ja enemmän Sukasta. Sukan ja hänen poikansa side on kyllä jotain todella upeaa. Haluaisin samanlaisen siteen oman tulevan koirani välille.

Tässä kirjassa ei ollut Tysonia mutta minun on pakko myöntää, että en melkein muistanut koko hahmoa. Muistelen sanoneeni aikaisemmin, kun luin ensimmäistä kirjaa, että hahmo vaikutti hieman turhalta. Uskon, että viisi koiraa on jo tarpeeksi jotta niihin voisi tutustua tarpeeksi hyvin jokaiseen. En oikein saanut kunnon otetta Tysonista ensimmäisessä kirjassa joten en oikein kaivannut häntä tässäkään. Minulla on toki vielä novellit lukematta joten katsotaan jos Tyson olisi hyödyllisempi niissä.

Minun pitäisi todella saada lisää tunteja päiviini jotta voisin alkaa edes ajattelemaan kirjojen suomentamista. En ole kovin hyvä kääntäjä saati sitten kirjailija, mutta voisin kuitenkin yrittää, ihan vain huvin vuoksi. Ja jos jälki onkin hyvää niin sitä voisi yrittää saada kirjan suomalaisille markkinoille jos se olisi ok Hsin-Yille. Mutta se ei tule tapahtumaan vielä lähi tulevaisuudessa. Minulla on niin paljon kaikkea muutakin ja koska en ole ammatti kääntäjä tai kirjailija, ei kääntäminen ole myöskään ensimmäisenä listallani.

Toivon todella, että Big Honey Dog Mysteries –kirjoja tulisi lisää. Pidän niistä todella. Toivottavasti Hsin-Yi kirjoittaisi lisää pian.Hanna, H.Y.
A Secret in Time
Big Honey Dog Mysteries #2
H.Y. Hanna, 2014
p. 217

Backcover:

Haunted dog show. Jealous rivals. Serious slobber.

When Honey the Great Dane arrives at a dog show, the last thing she expects to meet is her doggie doppelgänger! But things get even stranger when her famous ‘twin’ is poisoned and Honey is asked to take her place in the show ring… She soon finds that the glamorous world of champions hides some ugly secrets. Are the Showgrounds really haunted by a Phantom Hound? What really happened ten years ago when a mysterious fire claimed two lives? And just how far will someone go to win the title of ‘Best in Show’?


I must say, I liked this book even more than the first one! It seemed to go on more fluently, the characters were interesting and deep, the mystery was clever and you kind of guessed who was to blame but not entirely so there was a surprise, two of them actually, in the end.

I just loved the characters in this book. The “love story” between Ruffster and Colette was such a sweet thing. I really liked Colette, I just don’t know why, she just was wonderful character. I hope we could meet her someday again, and of course for Ruffster’s sake too. I also started to love Suka even more. The bond which she and her boy has is something amazing. I want that kind of bond too with my future dog.

In this book there wasn’t Tyson in it, but I must admit that I almost didn’t remember the whole character. I think I might have said earlier, when I read the first book that, it seemed a little unnecessary character. I think that five dogs are already enough to really get yourself to know every character deeply enough. I didn’t get a good grip of Tyson at the first book so I really wasn’t missing him in this book. I still have the short stories to read so let’s see if he’s more useful in those.

I would really need to get some extra time in my days so I could start really think of translating these books into Finnish. I’m not a very good translator or author but I could try, just for fun. And if it’s good enough I could maybe try to get the book in Finnish markets if that would be ok with Hsin-Yi of course. But that’s not happening in the near future. I have so much other things to do also and because I’m not professional translator or author it’s not first on my list.

I really hope there’s going to be more of Big Honey Dog Mysteries. I really like them. Hopefully Hsin-Yi is going to write some soon. 

1 kommentti:

parlance kirjoitti...

Hi, Lilli
I loved those books about Honey the Great Dane too.