21.8.13

Uusi asunton / New apartment

English below

(Kirjoitin tämän jo viime viikolla, mutta en julkaissut, siksi aikakäsitykset eivät täsmää)

Viime viikolla sain asunnon Seinäjoelta.

Olen hyvin iloinen. Yllätyin kun sain sen jo näin nopeasti.

Se on n. 500m päässä koulusta. Yksiö ja 28.5 neliötä. Joten se ei ole kovin iso. Mutta en tarvitse paljoa. Vuokra on aika kallis, 348e, mutta kuitenkin alle 400e mikä oli toivomuksenikin hakemusta lähettäessäni. Mutta tämä tarkoittaa sitä että vuokran jälkeen minulla on 151e jäljellä opintotuoesta. Se ei ole paljon mutta toivottavasti pärjään. En tosiaankaan haluaisi ottaa opintolainaa, mikä tosin tekisi 300e lisää.

En ole nähnyt asuntoa vielä. Toivottavasti se on kiva. Sain pöydän tänään ja minulla on muutama vaihtoehto sängyksi. Ehkäpä minun pitäisi alkaa pakkaamaankin kohta...

Jännittää!

Tämä viikko on täynnä kaikenlaista.

Tein itselleni laukun joka sopii hameeseeni jonka aion pistää päälle ystävämme häihin. Kokeilin jo sitä ja se mahtui päälle!! Olen niin onnellinen! :)

Tein pienen muutoksen hameeseeni ja olen yllättynyt miten hyvin osasin.

Aloin myös tekemään mehua eilen, se ei ole vielä valmis mutta toivottavasti siitä tulee ihan ok.

Kävimme myös mattopesulla. Kaksi vielä jäljellä. Toivon mukaan se ei sataisi paljoa ja olisi aurinkoista ja lämmintä jotta ne kuivuisivat. Kun kaikki matot on pesty pitäisi ehtiä vielä tehdä suursiivous.

Pitäisi hääkorttikin tehdä vielä.

Ja paljon muutakin tehtävää on varmasti ennen kuin muutan.

-Lilli-

-------------------------------------------

(I wrote this last week and forgot to post it, that's why the days aren't right)

Last week I got apartment at Seinäjoki.

I'm so glad. It was a surprise I got it so quickly.

It's about 500m from my school. It's a one-room flat and 28.5 square meters. So it's not very big. But I don't need much. The rent is quite expensive, 348e, but it's still less than 400e which was my wish when making the application. But this means that after my rent there's 151e left from my student allowance. It's not much but I hope I'll manage. I really wouldn't want to take a student loan, which would be 300e more.

I haven't seen the apartment yet. I hope it's nice. I got a table today and I have few choices where I can get a bed. Maybe I should start packing soon...

I'm getting excited!

This week is full of everything.

I've made myself a bag to fit with my dress which I'm going to put on for our friend's wedding. I've already tried it on and it fit!! I'm so glad! :)

I've made a little modification in that dress and I'm quite surprised I did so well.

I started making juice yesterday, it's not ready yet but I hope it's going to be ok.

We went to wash our carpets. Still two to go. I hope it won't rain much and it would be sunny and warm so they would dry. After all the carpets has been washed I need to clean the apartment.

I still need to make a wedding card.

And I think there's still a lot to do before I'm moving.

-Lilli-Ei kommentteja: