31.7.13

Suunnitelmien muutos / Change of plans

English below

Vihaan sitä kun suunnitelmat muuttuu. Mutta tällä kertaa muutokset olivat myös hyvästä. Mutta silti se turhauttaa ja stressaa.

En menekään Haapavedelle.

Lähden Seinäjoelle.

Sain ilmoituksen, että minut sittenkin hyväksyttiin Seinäjoen ammattikorkeakouluun. Minusta tulee silti kirjastovirkailija mutta opiskelen vain korkeakoulussa, se on iso parannus. Samalla opiskelu muuttui astetta vaikeammaksi. Toivon tosissani, että pärjään AMK:ssa. Opistotasolla opiskelu olisi ollut paljon helpompaa, mutta toisaalta, nyt minulla on enemmän kursseja joista valita ja pääsen etenemään opiskelussa.

Se oli aikamoinen yllätys kun sain tekstiviestin Maanantaina jossa sanottiin, että minut oli hyväksytty Seinäjoelle ja että enemmän informaatiota tulisi postissa myöhemmin. En voinut uskoa sitä. Olin kyllä 10:llä varasijalla mutta en uskonut, että niin moni jättäisi ottamatta opiskelupaikkaa vastaan ja pääsisin kiipeämään ylöspäin. Mutta mitä luultavammin niin sitten kävi. Tiistaina sain lisää informaatiota postista ja ohjeet miten otan opiskelupaikan vastaan ja lähetin sen sitten heti samana päivänä ja soitin Haapavedelle etten tulekaan sinne. Siellä päässä oltiin kovin pahoillaan, mutta ymmärsivät kuitenkin.

Joten asiat muuttuivat nyt hieman hankalemmaksi.

Haapavedellä minulla olisi ollut ilmainen asunto ja ruoka kolme kertaa päivässä. Mutta nyt minun pitää vuokrata asunto ja maksaa kaikki mitä syön :/ Ja siihen päälle vielä tietenkin matkustus, laskut, kirjat ja muut koulutarvikkeet. Onneksi Seinäjoki on puolet lähempänä kuin Haapavesi. Vain n. 180km Tampereelta ja n. 30km Isännän vanhemmilta jotka asuvat Kurikassa. Ja jos en saa asuntoa ennen kuin opintoni alkavat saan asua Isännän vanhemmilla sen aikaa kunnes asunto löytyy.

Ja siitä koulun alusta... Se alkaa vasta 2. Syyskuuta! Joten minulla on nyt "kesäloma" :D Olen sanonut jo pomolleni lopettavani työt 31. Heinäkuuta enkä enää aio perua sitä. Meillä on Isännän kanssa kesäloma. Hänellä alkoi jo Maanantaina :)

Olen iloinen, että pääsin Seinäjoelle. Se oli oikein kiva kaupunki. Mutta silti kaikki hieman stressaa. En ole ikinä asunut yksin ja en tosiaankaan tiedä miten selviydyn rahallisesti. En mielelläni haluaisi työskennellä opintojen ohella mutta katsotaan nyt pitääkö minun.

Tarvitsen myös kalusteita asuntooni (en usko, että saan valmiiksi kalustettua asuntoa). Onneksi taidan suurimman osan saada sukulaisista ja ystäviltä. En tarvitse paljoa. Pöytä, tuoli ja sänky ovat kaikkein tärkeimmät. Keittiötarvikkeet ja astiat löytyy omasta takaa. Onneksi emme kerinneet heittämään vanhoja vielä pois :D

Saa nähdä mitä tapahtuu. Nyt minun pitää alkaa lähettämään hakemuksia vuokra asuntoihin.

-Lilli-

---------------------------------------------------------

I hate it when there's going to be changes in perfectly made plans. But this time the changes are also quite welcomed. But still it's really frustrating and stressing when it happens.

I'm not going to Haapavesi.

I'm going to Seinäjoki.

I got notification that I've been accepted in Seinäjoki's University of Applied Science. I'm still going to be librarian but I will study in University, so that's big improvement. At the same time the studying got a lot harder. I really hope I can manage in the University. In vocational school the studying would have been a lot easier, but on the other hand, now I'll have much more courses to choose and I'll get to move ahead with my studies.

It was quite a surprise when I got a text message on Monday that said I was accepted in Seinäjoki and there would be more information coming from the mail. I couldn't believe it. Although I was 10th on reserve I couldn't believe that much had not taken university place and I could climb up and get in. But apparently it happened. On Tuesday I got information from mail and instructions how I accept the university place and I posted it right away and called to Haapavesi that I'm not coming there. They sounded very sorry of it but they understood.

So, things got more difficult now.

At Haapavesi I would have had free apartment and meal three times a day. But now I need to rent apartment and buy everything I'm going to eat :/ And of course there's still travelling costs, bills, books and other school stuff. Fortunately Seinäjoki is half nearer than Haapavesi. There's only 180km from here and my partner's parents live about 30km from Seinäjoki at Kurikka. So if I can't get apartment before my school starts I'm going to live at my partner's parents for awhile until I'll find the apartment.

And about the starting of school... It's going to start 2nd of Septemper! So, I'll have "summer vacation" now :D I've already told my boss I'm going to quit on 31st of July so I'm not going to take that back anymore. We can have summer vacation with my partner. His vacation started this Monday :)

I'm glad I get to Seinäjoki. It was really nice city. But I'm little bit stressed out of everything. I've never lived on my own and now I really don't know how I'll manage financially. I really wouldn't like to go work beside studying but we'll see if I have to.

I also need some furnishing in my apartment (unless it's already furnished, but that's really unlikely). Luckily I think I'll get most of the furnishings from relatives and friends. I don't need much. Table, chair and bed are the most important things. I can get the kitchen appliances and dishes from our own apartment. Luckily we didn't throw the old ones away yet :D

We'll see what's going to happen. Now I need to start sending some applications for rental apartments.  

-Lilli-

1 kommentti:

MINNA kirjoitti...

Onnea opiskelupaikasta! Mahtavaa, että niin moni perui ja pääsit AMKin opiskelijaksi. Kirjastovirkailijan työ on varmasti mielenkiintoista. Kaikki ne ihanat tarinat ympärilläsi, uunituoreina. Oikein mukavaa lomaa teille molemmille!