8.7.13

Jotain vihreää / Something green

English below

Muistatko, kun istutin ruiskaunokin ja timjamin siemeniä ruukkuihin?

No, niiden ei käynyt kauhean hyvin...

Ruiskaunokki teki kyllä muutaman kukan, mutta muuten se kuihtui. Epäilen, että aamuaurinko oli sille liikaa.

Timjami teki myös muutaman verson, mutta ei tarpeeksi kokkaamiseen. Ja kun olin kaikki käyttökelpoiset versot käyttänyt, se ei ole sen jälkeen kauheasti tehnyt uusia. Se kyllä taitaa silti vielä olla elossa, mutta ei kovin tuottelias.

Istutin loput ruiskaunokin siemenet parvekkeelle amppeliin, Kesäkuussa muistaakseni... Se on menestynyt paremmin, mutta katsotaan nyt miten jatkossa. Tänään löytyi ensimmäinen kukka! Kuten kuvasta näkee, se yrittää kovasti "tulla pois ruukusta" :D Luulen, että se pitäisi oikeastaan istuttaa maahan menestyäkseen, mutta sellaista mahdollisuutta minulla ei ole kerrostalossa :/

Minulla on vielä hieman timjamin siemeniä jäljellä, mutta en tiedä olisiko se viisasta enää istuttaa niitä tänä vuonna, koska Isäntä tuskin muistaisi kastella sitä kun olen poissa :D (Minäkään en oikein tahdo muistaa -_-).

Ai niin, minulla oli ne kahvin ja teen siemenetkin istutettuna. Niiden kävi pahiten. Ne homehtuivat. Joten luovuin niistä.

Haluaisin kovasti ostaa rönsyliljan. Siitä ainakin tietäisin, että pystyn pitämään sen hengissä (minulla oli joskus sellainen). Tarvitsen kasveja asuntooni! Tekisi mieli ostaa kukkiakin, mutta aina kun tulee tilaisuus, niin epäröin :/ Ehkä sitten joskus!

Ruiskaunokki / Cornflower

Kukka! / Flower!

Remember when I planted cornflower and thyme in pots?

Well, those didn't go so well...

The cornflower did make some flowers, but only few, and it got really dry. I'm afraid the morning sun was too hot for it.

The thyme made some sprouts, but not enough to use in cooking. And after I used all the usable sprouts, it hasn't made many new ones. I think it's alive though, but not very productive.

I planted rest of the cornflower seeds in my balcony's flower pot on June, I guess... It's been better, but we'll see how it keeps going. Today I found the first flower! As you can see in the picture, the plant really trys to "come out from the pot" :D I think it should be planted on the ground to be more succesful, but I can't do that in apartment :/

I still have some thyme seeds left, but I don't know if it's wise to plant them anymore this year, because I know my partner won't remember to water it when I'm gone :D (Even I forgot sometimes -_-)

Oh, I did have those coffee and tea seeds planted too. But they were the worst. They molded. So I gave up for those.

I would really like to buy Chlorophytum. At least I know I could keep it alive (I did have one once). I need some plants in my apartment! I would like to buy some flowers too, but always hesitate when there would be opportunity :/ Maybe someday!

Ei kommentteja: