26.11.12

Diagnoosi / Diagnosis

English below

Kuten uumoilinkin, minulla on refluksitauti.

Se tarkoittaa, että olen nyt ainakin 3kk lääkekuurilla ja minun pitää jättää suklaa (!), tee (!), tomaatit, iltasyöminen ja luultavasti myös alkoholi (!), ja pudottaa painoa ja miettiä vähän syömistottumuksiani (oli niitä vielä muitakin mutta en juuri nyt muista, mutta onneksi taudille on olemassa oikein kokonaiset nettisivutkin). Ja jottei tämä olisi jo tarpeeksi hankalaa niin tämä on tauti joka kestää koko elämän. Kiitoksia vain kovasti!

Ja Joulu on tulossa :( Enkä saa syödä suklaata! Minulla on paljon suklaata odottamassa jotta voisin pistää ne joulukalenteriini, mutta nyt en voikaan enää syödä suklaajoulukalentereita (tai ehkä seuraavana vuonna jo voinkin jos vain saan tämän refluksin hallintaan). Mitä ihmettä minä teen sillä kaikella suklaalla nyt? Ja entäs minun synttärikakkuni... Minun pitää nyt  muuttaa kaikki suunnitelmat synttäriherkuista.

Voihan tietty olla ettei tämä olekaan refluksia mutta jos oireet jatkuvat vielä kuukauden jälkeen tapaan lääkärin uudestaan ja hän pistää minut tähystykseen *puistatus* Toivon mukaan siihen ei tarvitsisi ryhtyä.

Voi tätä murhetta! Joulu, ei suklaata, ei teetä, ei glögiä (alkoholitonta varmaan kyllä voin juoda), ei sitrushedelmiä, ei viiniä... ja mitä vielä... Suklaa ja tee tulee olemaan kaikkein hankalimpia, ja viini.

Onneksi kuitenkaan äänihuulissani ei ole mitään vikaa joten voin taas laulaa. Ei tosin ole kovin kiva laulaa kipeällä kurkulla mutta ainakin tiedän ettei laulaminen tee enempää vahinkoa. Joten takaisin laulutunneille ja joulukuoroon.

Mutta se suklaa!!

-Lilli-

-------------------------------------------------

As I predicted, I have gastroesophageal reflux disease.

That means I am in medical treatment at least for 3 months and I have to leave behind chocolate (!), tea (!), tomatoes, night eating and probably also alcohol (!), and lose some weight and think about my eating habits (there were something else too but I can't remember the all right now, luckily we have a whole website dedicated to the disease). And, so it wouldn't be so hard already, this is a disease which lasts a lifetime. Thank you very much!

And Christmas is coming :( And I can't eat chocolate! I have a lot of chocolate waiting to put in my advent calendar but now I can't have the chocolate calendar anymore (or maybe next year again if I can get the reflux under control ). What am I going to do with all that chocolate now? And what about my birthday cake... I have to change my plans for the birthday delicacies now.

Although it can also be that I don't have reflux but we'll see if there's still symptoms after a month and if there is then I'll see the doctor again and he puts me into endoscopy *shiver* I really hope we don't need to do that.

Oh, the misery! Christmas, no chocolate, no tea, no mulled wine (with alcohol, otherwise I think it's fine), no citrus fruits, no wine... and what else... Chocolate and tea will be the hardest parts, and wine.

Luckily there's nothing wrong with my vocal cord and I can sing again. It's not very nice to sing with a sore throat but at least I know singing won't damage anything. So back to the singing lessons and to the Christmas choir.

But the chocolate!!

-Lilli-

Ei kommentteja: