23.3.11

Ylämäki, alamäki / Uphill, downhill

English below

Sitä se on tällä hetkellä.

Yhtenä viikkona en pysty tekemään mitään, mökspöksitän ja itken pienimmästäkin asiasta kuin asiasta, tai sitten en edes itsekään tiedä miksi itken.

Toisena viikkona kaikki on taas hyvin. Minulla saattaa olla jopa energiaakin. Varsinkin aurinkoisina päivinä huomaan olevani virkeämpi ja paremmalla tuulella. Tosin, poikkeuksia löytyy silloinkin jos sattuu olemaan se huono viikko, mutta myös huonoina viikkoina aurinko pystyy hieman piristämään.

Minulla ei ole mitään hajua mitä tämä nyt on. Kevätmasennusta? Vai olenko minäkin maanis-depressiivinen. Olen myös tosissani alkanut harkita kallonkutistajalla käyntiä. Se vain tahtoo maksaa. Jos pääsisin kouluun niin voisin sitä kautta päästä maksutta hieman juttelemaan omista asioista ja ottamaan selvää mitä tämä on.

Ellen sitten tiedä jo valmiiksi.

Minähän murehdin liikaa. Murehdin omia asioita, toisten asioita ja maailman asioita. Asioita joista ehkä välillä kannattaakin murehtia, mutta myös asioita joiden murehtimisessa ei ole minulle mitään hyötyä, varsinkin kun en itse voi vaikuttaa asioihin. Ja niihinkin asioihin joihin voisin vaikuttaa, pitäisi lopettaa murehtiminen ja alkaa tekemään jotain.

Olen minä saanut jotain toki aikaiseksikin.

Tiedonhaku koirista menee ihan hyvin, ainakin kirjoista. Kolme kirjaa luettuna ja seuraavaa etsimässä. Yliopiston Informaatiotutkimuksen ja median pääsykoekirjankin ostin ja sitä olen hieman jo lukenut (liian vähän tosin). Hain Ahlmanin ammattiopistoon eläintenhoitajaksi. Harmittaa tosin kun minulle ei annettu tänä vuonna mahdollisuutta hakea pintakäsittelyyn. Eivät tarjoa yo-pohjaista tänä vuonna (mokomat paskiaiset! Siinä oli ainakin syy yhden päivän pilalle menoon, tai se ainakin laukaisi sen).

Musiikinteoria menee omalla painollaan. 5.4 olisi koe. Ja minä olen pulassa ellen ala pikkuhiljaa tekemään jotain asian hyväksi. Joudun kyllä hieman miettimään mitä teen 2/3 kanssa seuraavana syksynä (jos siis pääsen läpi tästä 1/3:sta). Käynkö sen Sampolassa saman opettajan kanssa vai etsisikö toisen paikan eri opettajalla... Täytyy hieman miettiä.

Laulutunnitkin menevät omalla painollaan. Minulla tosin on ollut kurkkuongelmia koko ajan. Kurkku on usein karhea ja limaa kertyy viimeistään paikan päällä. Että osaa olla ärsyttävää! Varsinkin silloin kun kaikki toimii ihan hyvin kotona mutta heti kun pääsee tunnille niin kurkussa onkin uskomaton klimppi. Onko se tuo ilma? Onko se tuo kävely ja hengästyminen? Ei voi käsittää.

Käsityörintamalla on hiljaista. Teen hiukan jotain, mutta onneksi valmista pitää saada vasta Toukokuussa aikaisintaan. Tahti voisi silti olla nopeampaa. Varsinkin korttirintamalla on hiljaista kuin avaruudessa. En ole tehnyt ainuttakaan korttia sitten Tammi-Helmikuun. Enkä ole myöskään lähettänyt niitä vaikka syntymäpäiviä on tullut ja mennyt. Se vain tuntuu aivan liian suurelta hommalta alkaa raijaamaan noita kaikkia romppeita pöydälle ja sitten vielä siivota ne siitä.

Erilaisia ruokia olen tehnyt onnistuneesti. Niistä kuvia ehkä myöhemmin.

Päätimme Isännän kanssa aloittaa taas karppaaminenkin. Jos tällä kertaa onnistuisimme hieman paremmin.

Tänään myös päätin aloittaa kuntoilun. Olen aivan uskomattoman huonossa kunnossa! Minulla ei ole lihaksia nimeksikään. Ajattelin taas sitä uimista ainakin kokeilla. Selkä, hartiat, kädet, niska ja siinä samassa pää on jatkuvasti kipeitä. Pitäisi siis myös ehkä päästä hierojalle. Taidan mennäkin töiden kautta. Jos vaan saan aikaiseksi ilmoittautua sinne.

Kämppä on pysynyt yllättävän siistinä. Yleensä kaaos on pahin viikonlopun jälkeen joten on tullut "tavaksi" siistiä paikat ja imuroida Maanantaisin. Kai se toimii, tällä hetkellä, vihaan vaan imuroimista yli kaiken ja huonoina viikkoina hermostun siivoamiseen raivokohtauksen partaalle. Mutta, on tämä kämppä silti pysynyt yllättävän siistinä nyt ehkä jo kuukauden ajan (hyvä me! Tai oikeastaan hyvä minä). Sitten vielä kun saisi uuden silityslaudan päällisen tai uuden silityslaudan voisin silittää nuo monen kuukauden pyykit tuosta kasasta joka on kertynyt eteiseen (ongelmana on siis, ettei vanha päällinen enää pysy paikoillaan, edes jesarilla, mikä on jo aika hyvin).

Sosiaalisuuden kannalta menee aika huonosti ja lupausta jonka annoin on vaikea pitää. Voisin muuttaa sen lupaukseksi, että tapaan ainakin yhden ihmisen kuukaudessa. Toivon mukaan seuraavalla viikolla tämä toteutuisi.

Mutta olen sentään ollut sivistämässä itseäni. Tampereen vakoilumuseo on käyty katsomassa kuten myös olen ensimmäistä kertaa elämässäni ollut Taidemuseossa! Hieno kokemus! Varsinkin kun teokset olivat uskomattoman upeita Anna Tuorin luomuksia! Monet olisin mielelläni vienyt kotiin.

Olen myös nähnyt teatteria hyvin paljon näinä muutamana kuukautena kuin mitä normaalisti näkisin edes koko vuotena. Kiitos tietenkin töiden takia :) Tällä hetkellä olen nähnyt teokset: Lentävät morsiamet, Pesulan likat, Jumala on kauneus, Päällystakki sekä New Karleby (minulta tosin jäi tästä näkemättä ensimmäisen puoliajan viimeiset 10min kun lähdin salista liian aikaisin. Toivottavasti saan vielä tilaisuuden nähdä sen uudestaan). Kutkuttaisi kirjoittaa jonkin sortin "arvostelut" näistä, mutta en tiedä uskallanko... Risuja ja ruusuja kun kuitenkin on tulossa ja minunhan pitäisi työntekijänä vain ylistää kaikkia, eikö ;) Pitää seuraavassa kuussa hieman tiedustella saanko jatkaa vielä. Työsopimukseni loppuu Toukokuuhun ja haluaisin mielelläni jatkaa. Varsinkin kun muista työpaikoista ei kuulu yhtään mitään.

Olen toki hakenut muuallekin. Olen ottanut tavaksi maanantaisin käydä kaikki uudet työn tarjoajat läpi ja lähetän maanantaina tai viimeistään tiistaina mahdollisiin paikkoihin työhakemuksia. Minusta tuntuu, että olen lähettänyt hirmu monta hakemusta mutta mistään ei kuulu mitään. Alkaa usko taas hiipumaan. Ja sitten vielä uskaltavat puhua jostain työvoimapulasta! Minä en sitä ainakaan ole huomannut -_-

Politiikkaakin on pitänyt hieman ajatella. Ja onhan sekin hieman aiheuttanut ketutuksen tunteita muutamina päivinä. Mutta nyt uskon, että olen löytänyt puolueeni ja ehdokkaani jota voisi äänestää vaaleissa. Mutta silti täytyisi vielä seurailla ja ottaa selvää muistakin. Kuitenkin ajattelin äänestää tällä kertaa.

Katsotaan nyt mitä tulevaisuus tuo taas tullessaan. Täytyy kyllä myöntää, että vaikka lupasin itselleni etten anna median ym. pelotella itseäni, on se tulevaisuus silti osoittautunut todella pelottavaksi asiaksi. Ja olen samalla huomannut, että muutamia lapsuus- ja nuoruusajan haaveita/unelmia/idyllejä on pakko hieman miettiä uudestaan...

-Lilli-

-------------------------------------------

That kind it is right now.

On one week I can do nothing, I feel depressed and I cry even about little things, or then I don't even know why am I crying.

On another week, everything is fine. Maybe I got some energy too. Especially on sunny days I feel more lively and I'm in a better mood. Although there is still some exceptions if it happens to be the bad week, but also vice versa, the sunny day migh cheer me up..

I don't have a clue what this is. Spring depression? Or am I manic-depressive? I've been really thinking of going to see headshrinker. But it would cost. If I could manage to get to school I could go to talk to somebody about my problems and try to solve things without paying anything via the school.

Unless I already know what's the matter with me.

I do worry too much. I worry about my own things, about others things and about whole worlds things. About things which might some be worth of worrying a little bit, but also about things when there is no use for me to worry them, especially if I even can't do anything about them. And those things where I can affect, I should stop worrying and start doing something.

At least I've been also getting something done.

My information seeking about dogs is going well, at least from the books. I've read three books already and will look for next one. I bought the entrance exam book to the University and I've been reading it a little (too little). I applied for the Ahlman institute for animal attendant. Although, it still bothers me they didn't even give me an opportunity to apply to study surface finishing. They won't offer graduate based line this year (those bastards. There was the one reason for that day to be ruined, or at least that launched it).

Music theory classes are going ok. I have an exam on 5th of April. And I'm starting to be in trouble if I won't do anything for it. I also might need to think what I'm doing whit the 2/3 lessons next autumn (if I get this 1/3 lesson through). Would I go to the Sampola to learn it with the same teacher or should I find another place with different teacher... I must think about that.

Singing lessons are ok. I've been having troubles with my throat all the time. It's often hoarse and there's a lot of slime, especially when I arrive to the class. It's really annoying! Especially when everything is fine when in home but as soon as you get to the class there it is, a big, bad slime. Is it that weather? Or is it that walking and becoming breathless before classes? I just can't understand.

It's very silent on the crafts. I do make something little and luckily I have to get something done not until May earliest. I would still like the making be faster. Especially with cards there's death silence. I haven't done anything after Janyary and February. And I haven't even sent cards even the birthdays were coming and going. It just feels too much of a work to first gather everything to the table and after cleaning them away again.

I've been making different foods succesfully. Maybe I show some pictures later.

Me and my partner desided to start carping again. If only we could manage this time a little bit better. 

Today I also decided starting exercise. I'm in a really bad shape! I have no muscels at all! I'm thinking of trying the swimming again. My back, shoulders, arms, neck and head are constantly hurting. Maybe I should go to the masseur. Maybe I will go via my work. If only I can get myself to sign up.

The apartment suprisingly has been staying clean. Most of the time, the most terrible chaos, is after weekend, so it's started to be a habit to me to clean and vacuum every Monday. Maybe it's working, at the moment, but I just hate vacuuming very much and when it's bad week I really get nervous about the cleaning and I have tantrum. But still, this apartment has stayed suprisingly clean even about month (yay we! Or actually yay me). Now it would be nice if I could get a new cover for my ironing board or a whole new ironing board so I could iron that big pile of clothes in the hall (the problem is, the old cover won't stay still anymore and even duct tape couldn't hold it still, and that's quite amazing).

My social life is quite bad and I haven't managing to keep my promise. I could change the promise to: "I will see atleast one friend every month". I hope I can reclaim that promise on next week.

But atleast I've been civilizing myself. We went to the Tampere's Spy museum and for the first time I was also at the Art museum! It was great experience! Especially because there were wonderful paintings from Anna Tuori! I would have liked to take many of them home.

I've also been in theater in these months much more than normally in a year. Thanks of course to my work :) I've already seen: Boeing-Boeing (Lentävät morsiamet), The Steamie (Pesulan likat), Jumala on kauneus (The God is beauty), Päällystakki (Overcoat) and New Karleby (although, I didn't see the last ten minutes of the first half of that because I left too early from the hall. I hope I get another opportunity to see it again). I would like to write some kind of a "reviews" from these but I don't know if I dare... I have good and bad things to say of them of course but should I just praise all of them because I'm a worker ;) On next month I must ask if I can still be there. My contract of employment is ending on May but I would really want to stay there. Especially because there hasn't been any sight of a new places to work.

But don't you think I haven't been looking another jobs. It's started to be a habit to me to look new job offers on every Monday and I will send the applications to the possible workplaces every Monday and at the latest on Tuesday. It feels like I've been sending awfully lot of applications but I hear nothing from any of them. I'm starting to lose my faith again. And they dare to speak of a labour shortage! Well, I haven't noticed there is such thing -_-

I've also thought about politics. And of course, that too, has made my days worse sometimes. But I believe now I have finally found my party and candidate who I could vote in the coming election. But still I need to look what the others offer and find out about other parties and candidates. However, I thought of voting this time.

Will see what the future helds. I must admit, although I promised to myself not to let the media etc. scare me, I've found the future to be very scary thing. And I've been starting to notice I should think again about my dreams/wishes/idylls which I made when I were younger...

-Lilli-

1 kommentti:

Susa kirjoitti...

*Tsemppihalii* Ihana lukea tätä sinun päiväkirjamaista blogiasi, ihan kuin jo tuntisin sinua :)