12.10.12

Syksy / Autumn

English below

Heipä hei!

Varmaan ihmettelet, että miten täällä menee (tai sitten et mutta kerron kuitenkin :D)

Ensimmäiseksi, aloitin Avoimen Yliopiston. Se menee ihan hyvin, paitsi ruotsi mutta sen tiesin jo ennen kuin edes aloitin.

Puheviestintä kurssi on kohta ohi ja se on ollut oikein mukava. Sain todella paljon hyvää palautetta 5min puheestani jonka pidin naksutinkoulutuksesta. Olen kovin yllättynyt miten hyvin se oikeastaan menikään. Näköjään monet vuodet teatterissa ei ollut turhaa, olenkin aika luonteva yleisön edessä ja todella nautin esiintymisestä.

Academic English menee myös ihan hyvin paitsi että englantini on aika surkea, varsinkin puhuessani. Mutta en sentään ole toivoton toisin kuin ruotsissa. Se ei menekään niin hyvin. En ymmärrä mitään, en pysty kirjoittamaan mitään enkä tosiaankaan pysty puhumaan mistään. Luennot ovat vain täyttä tuskaa ja turhaudun. Epäilen vahvasti etten osaa käyttää kieltä edes Marraskuun jälkeen kun kurssi loppuu. Epäilen jopa jos edes pääsen kurssista läpi.

Tieteellinen kirjoittaminen ei ole vielä alkanut. Mutta olen vähän huolissani siitä.

Nyt minulla on liian paljon töitä. Jokaisella kurssilla meidän täytyy kirjoittaa esseitä, enkä ole kovin hyvä siinä. Mutta ainakin tähän asti olen saanut ihan hyvää palautetta.

Työskentelen myös narikassa niin paljon kuin vain voi. Tällä hetkellä se ei ole paljoa mutta tämän kuun jälkeen ja varsinkin Marraskuun jälkeen voin taas työskennellä enemmän. Joulukuussa ja Tammikuussa minulla on enää yhdet luennot jäljellä.

Opiskelen edelleen myös musiikin teoriaa ja se menee ihan ok. Tosin varmaan vain siksi, että vielä kerrataa edellisen kurssin asioita. Kohta se muuttuukin sitten vaikeammaksi.

Laulutunnit menevät myös aika hyvin. Ääneni on palautunut ja olen intoa täynnä käyttämään sitä ja oppimaan miten sitä käytetään enemmän. Muutama päivä sitten katsoin Youtubesta koloratuuri sopraanoita ja ei voi muuta sanoa kuin vau! Minä haluan laulaa tuolla lailla! Katsoin myös oopperan Le Comte Ory (Veijarikreivi) joka oli nauhoitettu 2011 ja yhtenä tähtenä oli Diane Damrau. Aivan mahtava ooppera! En olisi kyllä ikinä uskonut, että ooppera voi olla niin irstas :D Nauroin katketakseni ja pidin siitä todella paljon. Haluaisin kovasti nähdä sen livenä joskus. Ja laulunopettajani ehdotti, että menisin katsomaan New Yorkin Metropolitan Oopperan esityksiä joita näytetään elokuvateatterissa. Se oli loistava idea. Toivottavasti Isäntä lähtisi myös mukaan.

Minun pitäisi myös alkaa miettimään Joulua. Pitäisi alkaa tekemään Joulukortteja taas. Mutta tänä vuonna päätin että teen niitä vain sen verran kuin kerkeän ja jaksan ja loput saa sitten tyytyä valmiisiin kortteihin, jotka aion valita tarkoin. En aio tänä vuonna ottaa stressiä korteista.

Olen jo selaillut vanhoja Joululehtiäni ja hakenut ideoita ja inspiraatiota ja olenkin jo innoissani aloittamaan tekemisen mutta tarvitsisin vain enemmän aikaa ja vähemmän kotitehtäviä.

Kesäpäivityksetkin odottavat vielä tekemistään ja kuvien järjestelyä. Saapa nähdä saanko niitä koskaan aikaiseksi.

Ja kaikkein eniten haluaisin vihdoin alkaa nauhoittamaan repertuaariani. Minulla on niin monta laulua laulettavana. Ja nyt olisi täydellinen aika kun äänenikin on kunnossa mutta minulla ei vain ole aikaa. Ja minulla on edelleen säestysongelma. En itse ole kovin hyvä soittamaan koskettimia :(

Niin ja haluaisin taas kovasti pitää Joulukonsertin. Minulla ehkä saattaisi olla säestäjäkin nyt mutta en yhtään tiedä missä tämän konsertin voisi pitää :( Ehkä kirkot suostuisivat ottamaan minut. Mutta sitten taas, en tiedä onko minulla loppujen lopuksi kyllä aikaakaan tähän :(

Toivotan sinulle oikein hyvää syksyä tai kevättä, riippuen kummalla pallonpuoliskolla olet :) Täällä Suomessa Ruska on parhaimmillaan. Haluaisin nauttia siitäkin enemmän mutta kun koko ajan sataa. Ja ainoa sateenvarjommekin  hävisi. Tarvitaan uusi sateenvarjo. Ja minä tarvistisin myös uudet hanskat. Voi, milloin sitä oikein kerkeisi shoppailemaan!?

-Lilli-

---------------------------------------------------------

Hi there!

You're probably wondering how the things are right now (or probably not, but I'm still telling you :D)

First of all, I started my Open University studies. They are going well, expect Swedish but that I knew even before I started it.

The speech communication course is over soon and it's been very nice. I got a very much fabulous feedback from my 5 minutes speech which I made about clicker training. I'm quite overwhelmed how well it went. It seems those years in theater have paid off and I'm quite fluent in front of audience and I enjoy performing.

The Academic English is also going well, except my English is quite rubbish, especially when talking. But I'm not hopeless, although in Swedish I sure am. That's not going so well. I don't understand anything, I can't write anything and surely can't talk about anything. The lectures are just pain in my ass and I feel very frustrated. I really doubt I can use the language after November when the course is over. I doubt if I ever manage to even pass it.

The scientific writing haven't started yet. But I'm a little bit concerned about it.

Now I have too much work. In all courses we need to write essays. And I'm not very good at it. But until now, I've gotten really good feedback.

I'm also working at the cloakroom as much as I can. At the moment it's not much but after this month and especially after November I can work more again. On December and January I'll have only two lecture days left.

I am also studying theory of music and that's going ok at the moment. Surely just because we are still brushing up what we have already learnt. It's going to get harder soon.

Singing lessons are also going quite well. I has my voice back and I'm full of beans to start using it again and learning how to use it more. A while ago I watched some coloratura sopranos from Youtube and I am amazed! I want to sing like that! I also watched Le Comte Ory, and opera which was played on 2011 and one of the starts were Diane Damrau. What an marvelous opera! I would have never thought that opera could also be so lecherous :D I laughed so much and liked it very much. I would really like to see it live someday. And my singing teacher suggested me to go watch one of the New York Metropolitan Opera shows which you can see at our local cinema. That was a great idea. I hope my partner wants to come with me.

I should start thinking about Christmas too. I should start making Christmas cards again. But this year I decided I do only as much as I can and manage and the rest will have to deal with the ready-made cards which will be chosen wisely. I'm not going to make a big stress about the cards this year.

I've already browsed my old Christmas magazines for ideas and inspiration and I'm eager to start doing something. I just need more time and less homework.

There's still those summer updates waiting for me to do them and organize the pictures. Let's see if I can ever manage them either.

And moreover I would really like to start recording my repertoire. I have so much songs waiting to be sung. And now it would be perfect time because my voice is working but I don't have enough time. And I still have the accompaniment problem. I'm not very good playing the keyboard myself :(

Oh! And I would really want to make a Christmas concert! I might even have an accompanist now but I really don't know where I can keep this concert :( Maybe the churches would like to take me. But then again, I really don't know if I have enough time for that right now :(

I wish you a very nice autumn or spring, depending on which side of the earth you live :) Here in Finland the "ruska" (autumn colors) is prettiest right now. I would like to enjoy it more but it's raining all the time. And we lost our only umbrella a while ago. We need a new umbrella. And I need some new cloves too. Oh, when do I have enough time to go for shopping!?

-Lilli-

1 kommentti:

Eija kirjoitti...

Kiva kuulumispostaus:)
Älä ota joulusta ressiä, jos ei aina ehdi niin kertakaikkiaan ei sitten tee. Ei se mitään haittaa jos joulukortit jäävät välistä lähettämättä. Ja kohta on jo joulu uudestaan:)