4.9.12

Olen minä täällä vielä / I'm still here

English below

Heipä hei!

Tästä onkin ollut aikaa.

Olen ollut kiireinen ja poissa tietokoneelta joten en ole ehtinyt tehdä päivityksiäkään.

Ja kiire senkuin vain jatkuu joten ajattelin nyt kertoa hieman mitä tulevaisuudessa tapahtuu ja miksi jatkossakaan ei välttämättä tule usein päivityksiä hetkeen ainakaan.

Aloitetaanpa viime kertaisesta postauksesta.

Hain Avoimeen Yliopistoon. En tosin päässyt kurssille jolle olisin halunnut. Se oli täynnä jo alle kahdessa minuutissa!! Olen varasijalla 21 mutta epäilen ettei 21 neljästäkymmenestä ole lopettamassa kurssia ennen kuin se alkaa...

Joten otin neljä muuta kurssia sen sijaan ja suurin osa niistä on Syyskuu-Marraskuu akselilla joten olen kiireinen opiskellessani Academic English, Ruotsin kielen kirjallinen ja suullinen viestintää, Puheviestinnän taitoa ja Tieteellistä kirjoittamista ja sitten onkin jo Joulu ja lisää asioita tehtävänä.

Olen todella hermostunut! Varsinkin ruotsin suhteen. En osaa puhua tai kirjoittaa sitä enää saati ymmärtää. En ole käyttänyt kieltä sitten vuoden 2006 ja silloinkin olin tosi huono.

Joten minulla on luentoja joihin mennä... laskin niitä olevan n. 31-34 (en muista enää) ja sitten olisi vielä kotitehtäviäkin. Joten olen kiire opiskellessa. Onneksi Isäntä on luvannut auttaa minua.

Ja totta kai käyn myös töissä samalla, Tampereen Teatterin vaatteiden vastaanottajana. Luennot ja työ ovat molemmat iltaisin (ja muutama Lauantai aamuisinkin) joten yritän saada kaikki mahdolliset työillat kuin vain mahdollista kun en ole luennoilla. Tarvitsen todellakin rahaa. Avoin maksaa 130 euroa.

Ja maanantaisin aloitan jälleen Musiikin teorian tunnit. Ne ovatkin sitten viimeiset. Onneksi meillä on harvemmin töitä Maanantaisin. Teoria on myöskin iltaisin. Ja se maksaa 96 euroa.

Torstaisin jatkan myös laulutuntejani :) Se sitten taas maksaa n. 380e... vai olikohan se jopa enemmänkin O_o En ole varma.

Joten tarvitsen tosiaan kaikki työtunnit mitkä vain saan!!

Ja arvatkaas mitä!! Hain myös delfiininkouluttajaksi!! Delfinaario täällä Tampereen Särkänniemessä hakee kahta delfiininkouluttajaa oppisopimuksella. Se olisi todellinen unelmatyö minulle. En tiedä paljoakaan delfiineistä muuta kuin mitä nyt kaikki muutkin tietävät mutta ne ovat erittäin kiehtovia ja kiinnostavia eläimiä ja en ole varma mutta luulen kouluttajien käyttävän "klikkeri" koulutusta tai ainakin jotain sen tapaista. Ja minä pidän vedestä :) Joten uskon työn sopivan minulle. Tosin en usko että he edes huomaavat hakemustani. Hakijoita on varmasti satoja ja monella heistä on varmasti paljon enemmän kokemusta eri eläimistä kuin minulla. Joten toiveet ei ole kovin korkealla tällä hetkellä. Mutta olisi kiva päästä edes haastatteluun. Mutta en ole kuullut sieltä vielä mitään ja sanoivat kutsuvansa osan haastatteluun viikoilla 36 ja 37... No nyt on vasta Tiistai mutta alan silti huolestua.

"Lomakin" loppui ja eilen oli ensimmäinen työpäivä. En ehtinyt tehdä edes puolia suunnitellusta. Emme ehtineet edes Korkeasaareen :( Ehkä sitten seuraavana vuonna... Kävimme kyllä muualla Tampereen lähellä, isää kävimme auttamassa ja Isännän vanhempien luonakin olimme.

Mutta juuri nyt minulla ei ole kyllä energiaa päivittää niistä. Minulla on kamala flunssa! Sain sen Sunnuntaina. En taidakaan olla hyvä työntekijä ;) Yleensä tulen sairaaksi lomalla mutta nyt tulinkin juuri ennen kuin työt alkoivat. Onneksi vaatteiden vastaanotto ei ole kovin raskasta niin pystyn työt tekemään.

Kaikilla näyttäisi nyt olevan flunssa. Ehkä se syksy on siis tullut. Siltä se ainakin näyttää ulkona. Tai oikeastaan ei sitä oikeaa kesääkään ollut tänä vuonna :( Olen vaihtanut jo aikoja sitten paksuihin sukkahousuihin, kaulahuiviin ja oikeaan takkiin hupparin sijasta.

Minun pitäisi tehdä vielä mehua musta- ja punaherukoista jotka odottavat jääkaapissa. Poimin ne isän luona jo viime viikon Tiistaina ja pelkään että ne ehtivät homehtua ennen kuin saan ne mehuksi asti :( Mutta kun väsyttää niin tällä hetkellä. Toivottavasti ne kestäisivät vielä hetken.

Mutta nyt haen teetä vielä ennen kuin pitää lähteä töihin.

-Lilli-

---------------------------------------------------------

Hi there!

It's been awhile.

I've been busy and away from computer so I haven't manged to make updates.

And the busy days are continuing so I decided to tell you a little about the future and why there might not be so many updates for awhile.

Let's start from my last post.

I did sign up to Open University. Although I didn't get to the course I would have liked to. It was fully booked in less than two minutes!! I'm next in line with number 21 if someone would cancel their sing up, but I doubt there are 21 from 40 to quit the course before it starts...

So I took four courses instead and their are all mostly on September to November so I'm going to be busy studying Academic English, Written and spoken communication in Swedish, The art of communication speech (or something like that...) and Scientific writing and then it's Christmas and things to do again.

I'm really nervous! Especially of the Swedish. I can't speak, write or understand it anymore. I haven't used the language since 2006 and even then I was really bad at it.

So I have lectures to attend to... I counted there will be about 31-34 (I can't remember anymore) lecture days and then there's also some work to do at home. So I'll be busy styding. Luckily my partner has promised to help me.

And of course I go to work at the same time, in the Tampere Theater cloakroom. My lectures and work are both on the evenings (and some mornings on Saturday) so I'm trying to get every possible day from work when I'm not on lecture. I really need money. The Open University will cost me 130 euros.

And on Mondays I start my Music Theory lessons again. This is the last and final course. Luckily we rarely have workday on Mondays. The theory is also in the evening. It costs me 96 euros.

And on Thursdays I continue my singing lessons :) It costs me 380 euros... or is it even more O_o I'm not sure.

So I definately need all the workhours I can get!!

And guess what!! I applied to the job to train dolphins!! The dolphinarium here in Tampere at the Amusement park Särkänniemi is looking for two dolphin trainers for apprenticeship contract. That would be really a dream job for me. I don't know much about dolphins, only the things that everyone knows, but they are really fascinating and interesting animals and I'm not sure but I think they are using "clicker" training or something like it. And I like water :) So I think it would be a job for me. Although I don't think they even notice my application. There sure are hundreds of appliers and many of them will have more experience from different animals than I have. So my hopes are not very high. But it sure would be nice to get even interview. But I haven't heard anything from there yet and they said they are interwieving on the weeks 36 and 37...  Well, it is only a Tuesday yet but I'm still starting to worry.

My "holiday" ended and it was my first day at work yeasterday. I didn't manage to do even half of the things I had planned for my holiday. We didn't even manage to go to Korkeasaari Zoo :( Maybe next year... We did went other places near Tampere and helped my father and visited my partners family.

But right now I don't have enough energy to update about them. I have a terrible flu! I got it on Sunday. I'm not very good worker after all ;) Usually I get sick when I'm on holiday but now it was just before I had to go to work. Luckily the work at the cloakroom isn't very trying so I can manage it.

It seems quite many are in flu at the moment. Maybe it really is autumn then. At least it surely looks like it outside. Well, actually there wasn't even a real summer this year :( I've already changed to thick tights, scarf and actual coat instead of hoody.

I should make juice from blakcurrants and redcurrants which are waiting in my fridge. I picked them at my father last Tuesday. I'm afraid they are going to grow moldy before I manage to make the juice :( But I'm so tired right now. I hope they last a little longer yet.

Now I'll get some tea before I have to go to work.

-Lilli-

Ei kommentteja: