21.11.11

Joulukalentereita / Advent Calendars

English below

Minähän tunnetusti pidän aivan mahdottomasti joulukalentereista. Joka joulu ostaisin hyvin monta joulukalenteria kuin vain mahdollista mutta joukossa on aina perinteitä kunnioittaen niitä samoja joita joka joulu.

Minulla on aina ollut suklaakalenteri. Ja juurikin se kaikkein halvin versio, joka on kuitenkin kaikkein paras. Se on joko Müller & Müllerin tai sitten Jaquosin (tai miten se ikinä kirjoitetaankaan, tänä vuonna löysin Müller & Müllerin). Nämä ovat aika hyvin kadonneet kaupoista. Löytyy nykyään vain muutamista (esim. Vapaa Valinnasta tai Tiimarista) ja ovat tosiaan halvimpia (tämä maksoi 1e ja hiukan päälle). Mutta ne ovat silti parhaimpia! Suklaa on hyvää ja kuvat ovat kauniita (vaikkakin kuvat ovat aikalailla joka vuosi samoja, muistaakseni viime jouluna minulla oli aivan samalla kuvalla varustettu kalenteri kuin nytkin). Olisin halunnut myös ehkä Fazerin joulukalenterin mutta se on jo niin kallis ostos, että ei raaski. Muut kalenterit eivät oikein houkutakaan edes. Paitsi ehkä Muumi, mutta luulen, että tyydyn tuohon yhteen rakkaaseen ostettuun kalenteriini.

Postissa tuli mukavasti myös Aamulehden oma luukkukalenteri josta voi myös voittaa palkintoja. Se on oikein mukava. Kuva on kaunis. Ja mikä parasta, kalenteri on ilmainen. Jokaiselle. Vaikka ei tilaisikaan Aamulehteä. Ihanaa :)

Kolmas kalenteri meille tulee vielä. Minun kangaskuuseni jossa on taskuja. Muistan kun ensimmäisenä jouluna kun sain sen sinne ilmestyi herkkujen lisäksi pieniä tavaroita. Kaikkein useiten siellä on ollut juurikin herkkuja. Suklaapalloja enimmäkseen mutta myös muita herkkuja. Tänä vuonna ajattelin täyttää kalenterin viime vuonna lahjaksi saamallani kiss kiss karkeilla jotka olen onnistunut säästämään. Huomasin niiden parasta ennen päivän menneen umpeen jo muutama kuukausi sitten mutta ihan hyviltä ne vielä maistuivat kun maistoin, rakenne on tokin hieman kärsinyt mutta ei se mitään. Mietin kuitenkin vielä niitä suklaapallojakin, voi olla, että päädyn sittenkin pistämään sinne sekä kiss kissejä että suklaata :D

Netissä on myös hurjasti kivoja joulukalentereita joita seuraan parhaani mukaan. Tässä pientä listaa joita satuin jo löytämään:

Positiivarien joulukalenteri 2011 on jo auki. Luukkuja tosin ei vielä saa auki ;) Tätä seuraan joka vuosi kovin mielelläni.

Mauri Kunnaksen joulukalenterin löysin muutama vuosi sitten enkä ole vieläkään saanut tehtyä koko Kunnaslandiaa, mutta jos tänä jouluna edistyisi jotenkin. Luukut aukeavat ympäri vuoden.

Aku Ankan joulukalenteri on myös jo pistetty pystyyn eikä luukkuja voi vielä avata. Kuva on tosin muistaakseni sama kuin viime vuonnakin.

Harry Potter -fanien viime vuotista joulukalenteria ei enää löydy eikä tämänkään vuoden kalenteria ole vielä pystytetty. Mutta se on yksi suosikeistani. En ole Vuotava noidankattilan foorumilla enkä ole suuren suuri fani vaikka kirjoista ja leffoista pidänkin paljon, mutta kalenteri on todella hyvä foorumiporukan tekemäksi. Joten seuraan mielelläni. Päivitys: Nyt on Harry Potter -fanien joulukalenterikin pystytetty :)

Konnun joulukalenterissa olen ollut itsekin yhtenä vuotena mukana. En tosin enää muista milloin ja miten mutta muistaakseni joskus ja jotenkin :D Kyse on Tolkien foorumi Vihreä Lohikäärme foorumilaisten tekemä joulukalenteri. Itsekin foorumille kuulun vaikkakin en ole siellä pitkään aikaan ollutkaan aktiivinen jäsen. Kalenteria seuraan kuitenkin ja toivon mukaan tänäkin vuonna taas saamme nauttia siitä. Päivitys: Epäilen ettei Konnulta taida tänä vuonna tulla joulukalenteria. Sen verran kun viestiketjua luin ei ole oikein tekijöitä ollut tänä vuonna tarpeeksi.

Santa Claus Worldin viime vuotinen joulukalenteri vaikuttaa kivalta. En sitä viime vuonna seurannut mutta tänä vuonna voisi seurata. Kalenteri on myös englanniksi :) Update: En löytänyt myöskään täältä uutta Joulukalenteria :(

TV:stä tulee tänäkin vuonna Tonttu Toljanteria! Mutta minä toivon, että tämän vuoden jaksot tulevat myös Tonttu ToljanteriTV:seen youtubeen jossa on myös monen muunkin vuoden jaksot, joita mielelläni katselen vaikka ympäri vuoden. Tonttu Toljanteri on ehdottomasti yksi parhaimpia lapsille tehtyjä joulukalentereita.

Toinen joulukalenteri jota on joskus näytetty tv:ssä mutta tuskin enää, mutta joka minulta löytyy DVD:ltä on The Joulukalenteri. Se pitää myöskin katsoa joka päivä tietenkin. Sarja löytyy myös youtubesta. Tässä esimerkiksi 1. luukku.

Siinä oli joulukalenteria kerrakseen. Päivittelen listaa jos satun löytämään vielä lisää kivoja joulukalentereita. Ja toki minulle saa vinkata mistä löytyisi kiva joulukalenteri jos juuri sitä en ole vielä itse löytänyt.

Se olisi viikko enää joulun alkuun. Tämän viikon sunnuntaina 27.11 on 1. adventti. Minulla onkin menossa jo pientä joulusiivousta. Tämä viikko vain on niin kovin kiireinen muutenkin (tiistai on ainut päivä kun minun ei tarvitse olla töissä/harrastuksissa/pikkujouluissa), että saa nähdä miten jouluvalmistelut tästä alkavat. Huomenna olisi tarkoitus saada matot tampattua ja lattiat pestyä. Viimeistään seuraavalla viikolla pitäisi verhot vaihtaa ja muutenkin hieman pistää valoja ja hieman koristella.

Pitäisi alkaa tekemään herkkujakin syntymäpäiville ja pistää pakkaseen ettei kaikki jäisi viime tinkaan. Tiedän jo mitä tarjoan, paitsi kakkua en osaa vielä päättää millaisen teen. Mutta sen teenkin varmaan vasta viimeiseksi. Ajattelin myös helpottaa hieman omaa taakkaani ja kysyn äidiltä jos häneltä saisin joulupipareita ja -torttuja kun varmaan äitikin niitä tekee niinkuin joka vuosi. Päätin juuri hetki sitten etten tee kumpiakaan tänä vuonna itse.

Ja mitä luultavammin emme vietäkään joulua kotona. Isäntä sanoi ettei meillä taida olla varaa viettää joulua kotona :( Minä olin jo ehtinyt vähän toivoa että pääsisin kokeilemaan millaista joulu olisi ihan vain kahdestaan. Mutta sen minä sitten päätin että tänä jouluna ollaan sitten vain yhdessä paikassa. Minä en jaksa alkaa ajelemaan jouluna taas joka päivä paikasta toiseen ja sekin tulisi sitten kalliiksi. Joten katsoo nyt missä olemme joulun tänä vuonna... Eli minun ei tarvitse alkaa tehdä ruokaa (harmi ja helpotus) ja sen takia en sitten viitsi niitä pipareita ja torttujakaan tehdä itse. Eikä saada sitten kuustakaan tänä vuonna mikä harmittaa varmaan eniten. Mutta jos sitten taas seuraavana...

Joulukuusta on kyllä tulossa aika hurja ja kiireinen silti vaikkei tarvitsekaan omaa joulua järjestää. On kuitenkin synttärit, töitä, pikkujouluja. Olen nyt laskenut siihen varaan, että kaikki vieraat tulevat synttäreille käymään. Muuten eivät sitten saa lahjojaan ellen sitten ehdi pistämään vielä postiin niitä. Joululahjakierrokselle en kyllä ehdi enkä muutenkaan varmaan ehdi itse tehdä vierailuita minnekään (jos nyt ehdin edes jossain vaiheessa niitä lahjoja hankkia... tehtävät lahjat ovat onneksi jo ainakin aikalailla valmiit :)). Ehkä sitten ehtisin jos ei olisi töitä. Mutta sitten ei olisi taaskaan rahaa ja raha olisi kuitenkin ihan mukava juttu.

Mukavaa Marraskuun loppua!

-Lilli-

Päivitys:

Turun Sanomien tarina joulukalenterin on kirjoittanut Mike Pohjola ja omassa blogissaan on otsikko "Hevimusikaalin etko-osa 1825". En ole vielä ehtinyt lukea kahta ensimmäistä luukkua mutta nopealla vilaisulla 1. luukun lopustakin löytyy videota Turun Nuoren Teatterin näyttelijöiden lämpiöstä :) Mielenkiintoinen joulukalenteri siis. Ja ymmärsin, että tarina löytyy niin lehdestä kuin netistäkin.

Myös Korkeasaaren sivuilla on joulukalenteri. Tarjolla on kivoja eläin videoita :)

ET -lehden joulukalenterista voi voittaa palkintoja.

Andriaanan joulukalenteri vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Paljon kauniita koiria :) En tiedä Andriaanasta mitään mikä tai kuka se on mutta eiköhän se selviä tässä Joulukuun aikana :)

Tallipihan joulukalenteri löytyy Facebookista.

Fazerin joulukalenteri on aika erikoinen tänä vuonna. Luukut saa tehdä joko itse tai antaa tonttujen tehdä :)

EMP:n joulukalenterissa on tuotetarjouksia, kilpailuja jne.

Yhteishyvän joulukalenterista voi myös voittaa palkintoja.

Tuolla lähikauppakeskuksella, Duolla, on myös oma joulukalenterinsa.

Facebookissa on myös viinikassin joulukalenteri.

---------------------------------------------------------

As you might know I love Advent calendars very much. Every Christmas I would buy as many Advent calendars as would be possible but among them there are always the ones which belongs to my every Christmas especially.

I have always had a cholocate calendar. And it's that cheapest version which is the best one. It's either the Müller & Müller's or Jaquosin's (or how it's written, this year I found Müller & Müller's). These calendars has been vanished pretty well in most of the shops. Nowdays I found them only on few of them (like Vapaa Valinta or Tiimari, in Finland) and they really are the cheapest ones (this cost about 1 euro and a little bit more). But still they are the best ones! The chocolate is delicious and the pictures are beautiful (although they are always the same ones, if I remember right I had same picture last year too). I would have liked to have Fazer's chocolate calendar but it's too expensive I couldn't afford it. The other calendars aren't even tempting me. Expect maybe the Moomin calendar but I think I will be satisfied with only this one dear bought advent calendar.

From the mail slot there came a very nice pad calendar from which you can win prizes every day, from Aamulehti (Tampere's local newspaper). It's very nice. The picture is beautiful. And the best thing, it's free. For everyone. Even though you hadn't ordered Aamulehti. Lovely :)

I will have a third calendar also. It's my fabric spruce with little pockets. I remember the first time I got it there appeard sweets and little things in the pockets. Most of the times there have always been sweets. Mostly chocolate balls but also other sweets. This year I thought to fill the calendar with my last year present of Fazer's Kiss Kiss candy which I've managed to save. I noticed their best before day has expired a few months ago but they still tasted good, the texture has suffered the most but it doesn't bother me. I still think also if I would fill the pockets with chocolate balls, maybe I decide to put them both :D

There's also lots and lots nice Advent calendars on the Internet which I try to follow. Here's a little list of them which I have found already:

Positiivari's Advent Calendar 2011 is already open. Although you can't open the pads yet of course ;) I follow this every year with pleasure.

I found Mauri Kunnas' Advent calendar a few years ago and still I haven't made the whole Kunnasland yet but I hope to proceed this year more. The pads are open whole year.

Donald Duck's Advent calendar is also open already although the pads aren't yet. The picture seems to be the same as last year.

I couldn't find Harry Potter fans Advent calendar from last year anymore and there isn't this year open yet. But it's one of my favourites. I'm not in the finnish Vuotava noidankattila (Leaky cauldron) forum and I'm not a big big fan although I do like the books and movies very much but the Advent calendar made by the people of the forum is very good. So I follow it with pleasure. Update: Now the advent calendar from Harry Potter fans is up :)

The Kontu (Shire) Advent calendar I've been making myself too in one year. I can't remember which year and how, but I think I were in some and somehow :D It's made by the people from the finnish Tolkien forum Vihreä Lohikäärme (Green Dragon). I'm on the forum too but I haven't been very active member anymore. But I will follow the calendar and I hope we get one this year too. Update: I'm afraid there isn't going to be an advent calendar by Kontu. What  I saw in the bullet board there has been too few makers this year.

The Santa Claus World's last year's Advent calendar seems nice. I didn't follow this last year but I could follow this year. Calendar is also in english :) Update: From here either I didn't find a new advent calendar :(

On TV there is again this year Tonttu (elf) Toljanteri! But I hope this year's episodes will come to the Tonttu ToljanteriTV channel in youtube too, there's also episodes from earlier years and I like to watch them whole year round. Tonttu Toljanteri is definately one of the best TV Advent calendars made for children.

The other Advent Calendar which has been in the TV earlier but might not be shown anymore but which is found in my DVD shelf is The Joulukalenteri (The Advent Calendar). I must to wach it every day on December of course. The episodes are also found in Youtube. For example here's the 1st pad.

There were quite many Advent calendars. I will edit the list if I find some more nice Advent calendars. And of course if you know some nice ones please tell me too if I haven't found it yet myself.

There's only week left until beginning of Christmas. On this week's sunday 27th it's 1st advent. I've already started Christmas cleaning little bit. Although this week is going to be very busy already (Tuesday is the only day I don't have to go to work/hobbies/pre-Christmas party) so we'll see how the Christmas preparations are starting. Tommorrow I decided to beat the carpets and wash the floors. And next week latest I will change the curtains and put some Christmas lights and decorate a little.

I should start making delicates for my birthday party and put them to the freezer so everything wouldn't be left in the last minutes. I already know what I will serve, expect I should still decide what cake I will make. But it's the last thing I would do anyway. I also thought to make it easier for me and ask my mother if I could have some of her Christmas cookies and mince pies because she is making them too like every year. I decided I won't do either one this year.

And now it seems we propably won't be home on Christmas. My partner said we couldn't afford staying home this year :( I had hoped a little we could try how it would be to have our own Christmas together at home. But I did decide then we will be only in one place this Christmas. I just don't want to drive the whole Christmas from place to place and it would also be very expensive thing to do. So we'll see where we are going this year... So I don't have to make the foods (bummer and relief) and because of that I won't make my own cookies and pies. And we are not getting the Christmas spruce either which propably irks me the most. Well, maybe again next year...

December will be quite fierce and busy although I don't have to make our own Christmas anymore. But there is still birthday parties, work, pre-Christmas parties. I assume all my quests are really coming to the birthday party. Although they won't get their presents unless I can put them on the mail in time. I won't have time to visit everyone and bring them their presents myself (if I even manage to get the presents... at least the presents which I made are soon ready :)). Maybe I would then manage to visit others if I wouldn't work. But then I wouldn't get money and it's very nice thing, money I mean.

Nice end of November!

-Lilli-

Update:

Turun Sanomat (Turku's Magazine) has a story Advent calendar which is written by Mike Pohjola and in his own blog there is headliner "Before Heavy Musical 1825". I haven't yet read the first two pads but with a quick glance in the 1st pad there is even video from the Turun Nuori Teatteri's (Turku's Young Theater) actors foyer :) It's going to be very interesting. And I understood the story is found in the magazine and in the Internet.

There's an Advent Calendar in Helsinki Zoo's website. There going to be nice animal videos :)

You can win prizes from finnish magazine ET advent calendar.

The advent calendar by Andriaana seems very interesting. Lots of beautiful dogs :) I know nothing about Andriaana what or who it is but maybe I get to know something during December :)

The advent calendar by Tallipiha stable yards is in Facebook.

The advent calendar from Fazer is quite peculiar this year. You can make the pads yourself or let the elves make it for you :)

There's promotions, competitions etc in EMP's Advent Calendar.

You can also win prizes from Yhteishyvä magazine's Advent Calendar.

There's also an advent calendar at my nearest shopping mall Duo's website.

In the Facebook there is also viinikassi's Advent calendar

Ei kommentteja: