22.10.10

Teatteria, käsitöitä, vaivoja / Theater, crafts, blights

English below

Aaarrrgghh! Olisi niin paljon kirjoitettavaa, etten edes tiedä mistä aloittaisin!

Aloitetaan epäkronologisesti tästä illasta.

Pitääkö minun tosiaankin alkaa tekemään teatterimatkoja Turkuun? Varmaankin... on meinaan niin paljon näytelmiä joita pitäisi nähdä tällä suunnalla (olen siis Äiteen luona Littoisissa, eli siis ihan Turun vieressä. Eli melkein nyt sitten Turussa :) Ei tästä pitkä matka ole). Tänään kävin katsomassa Nummenmäen Näyttämöllä Kirkan Lahje musikaalia. Ai, että! Oli se hyvä. Ja tutut edelleen yhtä hyviä (ellei jopa parempia :)) kuin ennenkin. Nyt pitäisi päättää, että menenkö sunnuntaina katsomaan samaan teatteriin nuorten Tuhkimon vai menenkö Turun Nuoreen Teatteriin katsomaan Vaahteramäen Eemeliä. Ovat tietenkin samaan aikaan! Voi tätä valinnan vaikeutta! En tosin ole ollut TNT:ssä miljoonaan vuoteen ja olisi sekin hyvä katsastaa, mutta kiinnostaisi myös tuo Tuhkimo. Voi voi voi. Sitten pitäisi myös mennä katsomaan Kaarina Teatteriin Bram Stokerin Dracula sekä Jacques Brel ja lyriikan parlamentti. Olikohan vielä muuta? En ole Tampereellakaan vielä käynyt kertaakaan teatterissa! Mutta loppujen lopuksi, eipä ne minua kiinnostakaan niin paljon kuin nämä Turun suunnalla olevat. Tuttuja ei ole lavalla Tampereella :D (muuta kuin yksi). Pitäisi siis muuttaa takaisin Turkuun. Mutta en usko, että tulee tapahtumaan ainakaan ihan lähipäivinä (jos koskaan... ei voi tietää).

Ja tekisi mieli myös itse olla teatterissa! Kaipaan sitä. Kaipaan niitä ihmisiä. Kaipaan joka illalle tekemistä! (ihan niinkuin sitä ei olisi jo tarpeeksi huushollin hoitamisessa ja läksyjen tekemisessä, joita en edes tee useasti).

Olen siis Äiteellä. Tänään käytiin jo shoppailemassa. Kävin hakemassa ihanat uudet pussilakanat! Kävin etsimässä myös uusia tulevia Joulupuu Jouluverhojani jotka eivät välttämättä tulekaan loppujen lopuksi minulle. Aivan ihana kuvio! Mutta jos epäilyksemme on oikea en voisi laittaa verhoja kuin vain yhdelle puolelle, kuvio on meinaan mitä luultavammin vain vasemmassa reunassa -_- Ja oikeastaan, ei niitä verhoja (tai siis oikeastaan verhokangas, verhot niistä tulisi vasta kun ompelisin ne verhoiksi) ollut Anttilassa saati Kodin Ykkösessä. Tulee ehkä huomenna tai viikon päästä. Täytyy huomenna soitella, että tuliko vai käynkö suosiolla sitten vilasemassa vaikka Turtolan Kodin Ykkösessä Tampereella viikon päästä.
.
Ostin myös alennuksesta hienoja tavallisia punaisia joulupalloja kuuseen :)

Ja tietenkin Sinooperissa piti käydä kuolaamassa kun samassa rakennuksessa oli. Ja ai että siellä oli kaikkea kivaa! Mitään en ostanut vaikka mieli olisi tehnyt. Käydään sitten paremmin vaikka Tampereella Sinooperissa.

Huomenna tarkoitukseni olisi lähteä päivällä Siskon kanssa metsästämään leipää halvalla ja sitten menen keskustaan shoppailemaan. Lindexiin etsimään niitä farkkuja ja Tiimariin etsimään korttitarpeita. Joulukortteja pitäisi pikkuhiljaa alkaa väkertämään. Tai ainakin etsiä viime vuotiset tekeleet ja katsoa kehtaako niitä kellekään antaa. Parhaat palat lähetin jo viime vuonna. Ja totta kai täytyy käydä täydentämässä teevarastoa Rusetissa :D Jos siellä olisi jotain maukasta tarjolla.

Lupasin myös ystävälle mennä hänen kanssaan shoppailureissuni jälkeen yhdelle tuopilliselle turisemaan (säävarauksella tosin, sanoi ystävä. Toivon mukaan on siis yhtä hieno päivä kuin tänään. Aurinko paistoi :)).

Täytyy myös katsella uskaltaisiko sitä jopa käydä syömässä (yksin? O_O) jotain vai tulenko Äiteelle sitten syömään. Äite on töissä, joten pitäisi ainakin itse lämmittää ruoka.

Sitten vähän käsitöitä.

Sukat on valmiit! Ja niistä tuli jopa ihan hienot :) Nyt aloinkin jo soveltamaan. Teen luokkakaverin tulevalle koiralle (tai jollekin toiselle koiralle... en ole varma kuitenkaan sopivuudesta.) takin. Käytän pohjana sukan mallia ja koitan siitä jotenkin soveltaa. Ei mitään hajua mitä olen tekemässä mutta jos se selviäisi sitten matkan varrella :)

Äiteellä ajattelin penkoa sen Suuri Käsityölehdet ja etsiä sieltä sen tulevan virkkuutyöni. Kaitaliinaa tai jotain pyöreää pöytäliinaa ajattelin. Katsoo nyt mitä tulee vastaan.

Äiteen langat, kankaat, puikot, virkkuukoukut ja osan neuloista ajattelin myös "varastaa" :D

Seuraavaksi vuorossa onkin sitten koriste-esineet. Ajattelin tehdä paperinarusta palloja joulukuuseen (punaisia ja valkoisia), huovuttaa ajattelin ainakin sydämiä (punaisia ja valkoisia) sekä teen söpön pehmoporon. Eiköhän siinä ole joulunodotusta tarpeeksi koulun puolesta.

Sitten hieman vaivoja.

En tiedä miksi mutta minulle on alkanut ilmestyä paljon kutiavia ihottuma läiskiä. Kaikki alkoi jo kauan sääressäni olleesta isosta kutisevasta ihottuma ryppäästä joka ei ole ahkeralla (lue: kerran kuussa) rasvaamisella kadonnut (tosin aina ollut hieman parempi joka rasvauskerran jälkeen, kunnes taas olen raapinut säären auki). Mutta tällä viikolla alkoikin melkein koko kroppaa kutisemaan ja tänään huomasin että minulla on näitä ihottuma läikkiä nyt vähän joka puolella. Voisiko olla mahdollista että olen allerginen jollekin? Mahdollista... mutta mille? Ja miten se nyt näin yhtäkkiä O_o Koiralle ja kissalle en voi olla allerginen (luojan kiitos!) koska en ole ollut tekemisissä kyseisten eläinten kanssa miljoonaan vuoteen ja tämä alkoi jo ennen tämän päiväistä siskon suloista "syli"koiran rapsuttamista. Eli ei yksinkertaisesti voi olla sitä. Jäljelle jää ruoka ym. muut raaka-aineet. En mielestäni ole syönyt mitään erityistä mitenkään erityisen suuria määriä (paitsi kurkkua, tomaattia ja salaattia joita syön melkein lähes päivittäin. Tosin niitäkin vähemmän tällä viikolla). Koulussa en ole ollut tällä viikolla kuin yhden päivän neljä tuntia, enkä silloinkaan keittiössä (moni koulussa allergisoi keittiössä jauhopölystä). Suihkussa tämä kutina on kyllä jotain todella kamalaa. Kokeilin alkuviikosta olla pesemättä hajustetulla saippualla (shampoo tosin on hajustettu) mutta ei vaikuttanut mitenkään. Tänään taas pesin hajustetulla ja ihan sama määrä kutinaa. Ja kuitenkin käytin tänään hajuvettä ilman minkäänlaisia läikkiä kaulassa. Eli ei voi olla hajusteetkaan.

Tiedän, tiedän. Pitäisi varmaan mennä lääkäriin. Mutta minä en halua :( Ne kuitenkin ilkeästi tökkii minua isoilla (ainakin nääääääääääääääääääääin isoilla) piikeillä ja leikkelee ja tökkii muuten vaan ja on nyrpeitä ja ilkeitä ja ja ja... satuttaa kuitenkin :( Menen sitten vasta kun mieskin menee! (eli ei koskaan?) Tai sitten kun pää lähtee irti.

Tuli taas niin paljon tekstiä, että en taida kirjoittaa vieläkään Homoillasta. Voipi olla etten kirjoita koko Homoillasta mitään. Eiköhän muut ole jo kirjoittaneet siitä ihan tarpeeksi. Sanon vain yhden asian: Antaisivat homojen/lesbojen olla ja rakastaa!

Riittäisiköhän taas tältä päivältä? Pitäisi varmaan yrittää kirjoittaa blogiin hieman useammin niin ei (ehkä) tulisi näin suuria postauksia joka kerta. Vähempikin varmaan riittäisi. Mutta hei! Tällä kertaa minulla on teille kuviakin! Pitäisi varmaan itse opetella jossain vaiheessa kuvien laitto koneelle ettei tarvitsisi aina Isäntää asialla vaivata jolloin herkästi se sitten jääkin myöhemmäksi kuin olisi tarvetta. Tai sitten tarvitsen oman kameran (haa mikä idea!! :D) No ei, eiköhän meille riitä ihan yksi iso ja hyvä. Pitää vain pyytää oppitunti Isännältä. Jos se uskaltaa antaa minun käyttääkin sitä niin uskaltaa se varmasti opettaa minua myös purkamaan niitä kuvia koneelle.

Ihmeellistä Syksyä!

-Lilli-


Yksi Kunnas lisää / One more from Kunnas

Oho! Neljä Kunnasta lisää! :D / Oh my! Four more from Kunnas! :D

Hieman on vino tasku laukussa mutta ei se mitään / The pocket is a little bit diagonal but it won't matter

Siinä ne kuuluisat sukat! / There's the famous socks!

Tämä oli TODELLA hyvää! Myös kylmänä. Kertokaapas muuten, haluaisitteko ruokien reseptit tänne myös?/ This was REALLY good. Also when cold. Tell me, would you like to have my foods recipes here too?

Aaarrgghh! There's so much to write I don't even know where to start!

Let's start unchronologically from this night.

Do I really have to start making theater trips to Turku? I guess so... there's so many plays I should see in this area (I'm at my Mom's at Littoinen, beside Turku. So almost in Turku :) It's not far away). Today I went to see musical named Kirkan lahje at Nummenmäen Näyttämö. Oh my! It was good! And the people I know were very good (even better :)) like last time. Now I should decide should I on Sunday go to see Tuhkimo (Cinderella) in the same theater or go to see Vaahteranmäen Eemeli at Turun Nuori Teatteri (Turku's Young Theater). Of course they are at the same time! This is so hard! I haven't been at the TNT for miljon years and it would be nice visit there for a long time but I am interested also about that Tuhkimo. Oh my. And then I should go to Kaarina Teatteri (Kaarina's theater) to see Bram Stoker's Dracula and also to see Jacques Brel ja lyriikan parlamentti (Jacques Brel and the parlament of lyrics). Were there others? And I haven't even been at Tampere in theater! But after all I'm not so interested about Tampere's plays than these in Turku area. There's no people I know on the stages of Tampere as much :D (expect one). I should move back to Turku. But I don't think it will happen lately (if never... but you'll never know).

And also I would like to be at theater myself! I really miss it. I miss the people. I miss having something to do all the time! (like I wouldn't have something to do all the time with this houshold and with homeworks, which I don't even do very often).

So I am at my Mom's. Today we went shopping. I found my new duvet covers! I was looking for my new Joulupuu (Christmas tree) curtains which I won't necessary put on to my windows after all. They were so nice! But in our doubts we think I could put them only to one side of the window, the picture is probably only on the left  side -_- And actually, there weren't those curtains (or should I say cloth, they would be curtains after I would show them some sewing machine) at the Anttila or Kodin Ykkönen. They might come tomorrow or after a week. I'll call them tomorrow and ask if they have come and if not I'll have a look at the Tampere in Turtola's Kodin Ykkönen next week

I also bought on the sale fine red christmas tree decoration balls for our christmas tree :)

And of course I have to go to the Sinooperi for some drooling because it was at the same building. And oh my god there were so much wonderful things! I didn't bought anything although I would have wanted to. I will go again there at Tampere with better time.

Tomorrow I was thinking of going with my Sister to get some cheap bread and after that she will drop me to the inner city for some shopping. I will go to the Lindex to find those jeans and to Tiimari to look some things for cards. I should make Christmas card little by little. Or atleast find the ones I made last year and see if there is something to post this year. The best ones I posted last year. And of course I have to go and buy some delicious teas at the Rusetti :D If there is something delicious.

I also promised for my friend to meet him and have a "pint" somewhere when I'm done with my shoppings (although it depends on weather, said my friend. I hope it will be as nice as it was today. The sun was shining :)).

Let's also see if I'm brave enough to have lunch somewhere in the city (alone? O_O) or do I come back to my mom's and have lunch here. My mom is at work so I just have to warm up the dish.

And next a little bit of crafts.

The socks are ready! And they are fine :) Now I started to apply. I'm making for my schoolmate's dog (or some other dog... I'm not sure if it fits) a coat. I use the sock as a base and try to adapt it somehow. I don't have a clue what I'm doing but we'll see it on the time :)

At my mom's I was thinking of looking for her's craft magazines if there would be my crochet work. I'm looking a line or table cloth. Let's see what I find.

I was also thinking of "stealing" my Mom's yarns, textils, pegs, crochet hooks and part of her needles :D

Next we are making ornaments at school. I will make christmas balls for my christmas tree from the paper rope (?) (red and white), I will full some hearts for my christmas tree also (red and white) and I will make cute stuffed reindeer. That should be enough christmas to make at school.

And then little bit of blights.

I don't know why but there has been starting to appear some itching rash spots all over my body. Everything started with the rash in my shin which with a industrios (read: once in a month) greasing hasn't wanished (although it's been better those times I have greased it, until I scratch it open again). But this week I've been itching from everywhere and today I found more rash spots all over my body. Could it be I'm allergic for something? Possible... but for what? And how it can come so quickly O_o I can't be allergic for dogs and cats (thank god) because I haven't been with them for a long time until today I've been petting my sister's adorable "lap"dog. It just can't be that. So there is left food and other ingredients. In my opinion I haven't eaten anything of huge amount (expect cucumber, tomato and salad I eat almost every day. But this week I haven't). I was at school only one day and even then I wasn't at the kitchen (many of my schoolmates are having allergic reactions in our school's kitchen because there is so much flour dust).At the shower this itching is really terrible. On the beginning of the week I tried not to use shower gel with a perfume (shampoo was perfumed) but it didn't help. Today I washed myself again with the shower gel with perfume in it and still the same amount of itching. And also I used perfume on my neck today and there's no red spots. So I don't think it's the perfume either.

I know, I know. I should go and see doctor. But I don't want to :( I know they will poke me with a big (like thiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis big) needle and cut me and poke me just for fun and they are so sour and mean and and and... they will hurt me after all :( I will go if my man is going too! (never?) Or when my head is falling off.

Again there is so much text so I won't write about Homoilta (gay night). And it might be I won't write about it never. I think the others have been writing about it more than enough. I say only one thing: Leave the gays/lesbians alone and let them love!

Would it be done for this day? I should write to this blog more often so I could avoid these megabosts (maybe) all the time. The less is more. But hey! This time I have also pictures for you! I should learn to put the pictures to the computer by myself so I wouldn't have to always ask my man for do it and then it won't be done when I would like it to be done. Or then I need my own camera (what an idea!! :D). Nah, I think we manage with one big and good camera. I just have to ask my man to teach me how do I put the pictures in the computer. I'm sure he will because if he is brave enough to let me use the camera he is brave enough to teach me how to get the pictures out from the camera.

Amazing Autumn!

-Lilli-

(I apology my very bad english this time, but I'm tired and I should be on bed by now)

Ei kommentteja: