11.9.10

Karppausta / "Carping"

English below

Karppaus aloitettu!

Eli mikä on karppaus?

Näin lyhyesti sanottuna, vähähiilihydraattinen ruokavalio, eli vielä helpommin sanottuna, jätämme pois kaiken jossa on paljon hiilihydraattia eli sokeri, peruna, pasta, riisi, jauhot yleensäkin, varsinkin vaalea leipä jne. jne. Ruokamme koostuu suurimmaksi osaksi siis lihasta, kasviksista ja vihanneksista (onko ne sama asia? O_o).

Olen tehnyt myös ruokakokeiluja.

Käytin ensimmäistä kertaa kesäkurpitsaa! En ennen ole oikein pitänyt siitä, mutta itseasiassa raakana ei olekaan kovin pahaa ja oli se kypsennettynäkin ihan ok. Ei suurinta herkkuani, mutta syötävää. Ihan sopiva arkiruoka.

Tein ensimmäistä kertaa pinaattikeittoa. Pinaattia en ole myöskään koskaan tehnyt ja pinaattikeitto on myös kuulunut inhokkiruokiini. Mutta tulin toisiin aatoksiin syötyäni sitä pitkästä aikaa koulussa. Ei sekään suurinta herkkuani ole, mutta taas sopiva arkiruoka. Omastani tuli hieman kokkareista. Jauhot ja rasvat eivät olleet kovin yhteistyöhaluisia kanssani.

Seuraava kokeilu oli punajuuri. Punajuuri nyt on itsessään jo hyvää, joten punajuuri-aurajuustovuoasta oli hyvin vaikea saada pahaa. Itseasiassa siitä tuli oikein maukas lisuke. Sitä varsinkin voi tehdä toistekin.

Tänään tehtiin Seiti-paistos. Seiti ei ole lempi kalojani mutta paistos oli ihan hyvää. Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla lohta, ruokakermaa ja enempi mausteita.

Minun karppaustani kyllä hieman vaikeuttaa tuo koulu. Yksinkertaisesti en voi olla syömättä siellä (varsinkin jos meillä on keittiötunteja) joten en ole ainakaan Joulukuuhun asti täydellä karpilla, toisin kuin mies. Eilenkin teimme koulussa oikein ihanaa hiivaleipää ja sämpylöitä. Sekä edellinen ryhmä oli tehnyt ihania pullia. Minun oli pakko tuoda yksi pussillinen kotiin pakkaseen odottamaan hiilaripäivää :D

Opin myös, että meidänhän pitäisi syödä nyt hyvin paljon sieniä. Sienissä on hyvin paljon proteiinia, mutta hyvin vähän rasvoja ja hiilihydraatteja. Tänään kävinkin Laukontorilta hakemassa litran kanttarelleja ja varmaan teen puolesta munakkaan ja puolet pistän pakkaseen.

Löysin sen uimahallinkin vihdoin ja viimein! Oikeastaan jo viime viikolla, mutta unohdin kertoa siitä. Ihan ok paikka. Ei kauhean viihtyisä, mutta ehkä siellä voisi alkaa käydä... toistaiseksi ei tosin ole vielä tullut hinkua uudestaan, että täytyy nyt katsella koska sitä edes ehtisi.

Minulla on nyt aivan järjettömästi iltoja kiinni. Tosiaan olen koulussa usein 15-16 asti ja kotona viimeistään 16-17 maissa. Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin (tai lauantaisin) olen huomannut, että yleensä käymme kaupassa, kunhan mies vaan pääsisi joskus kotiin töistä. Yleensä näinä päivinä ruokailukin venähtää hyvin myöhään. Tiistaisin minulla alkoi nyt musiikin teorian 1/3 tunnit ja hienosti unohdin ensimmäisen tunnin jo tällä viikolla. Tunti alkoi 19:30 ja minä huomasin joskus kahdeksan maissa, että eikös sen kurssin pitänyt alkaa tänään. Että harmitti! Mutta tuskin siellä vielä tällä viikolla mitään tähdellistä tehtiin. Hetken mielijohteesta otin myös yhteyttä laulu- ja piano-opettajaan ja torstaina olinkin jo kokeilemassa ensimmäistä kertaa hänellä. Oli erilaista, mutta ihan kivaa. On minulla edelleen ikävä vanhaa laulunopettajaani, kovasti, mutta jos sitä yrittäisi tottua uuteen opettajaan ja uuteen opetustapaan. Pianossa tunnen itseni kyllä niin avuttomaksi, kun en oikein hallitse tuota vasenta kättä, mutta jos se siitä pikkuhiljaa myös tuon musiikin teorian avulla alkaisi sujumaan.

Minun on tehnyt mieli kirjoittaa kirjeitä. Mietin tässä jos kirjottaisi vaikka äidille, isälle ja parhaille kavereille vähän kuulumisia. Olen tainnut kaikille mainita tästä blogista, mutta en sitten tiedä kuka loppujen lopuksi jaksaa seurata. On nämä jutut täällä ollut aika pitkiä, että ihmettelen suuresti jos joku jaksaa lukea näitä.

Mokoma veli meni sitten naimisiin! Lähtivät tosiaan Kreikkaan ja facebookissa yht'äkkiä lukee, että 'naimisissa'. Mokomat karkurit! :D Täällä on odotettu häitä ja juhlia ja sitten karkaavat :DD No mutta, oikein paljon onnea heille :) Heidän asiansa/juttunsa (tuntuvat niin töykeiltä sanoilta tässä yhteydessä) se on :)

Eija on järjestämässä saippuakurssia (http://eijankudonta.blogspot.com/2010/09/saippuakurssille_07.html) ja olisin hyvinkin kiinnostunut asiasta. Täytyy toivoa, että päivä osuu kohdalle, että pääsisin mukaan. Minun aikataulustani kun ei koskaan tiedä -_-

Kokeiluhaluista Syyskuuta!

-Lilli-


Kesäkurpitsa kokeilu / Courgette experiment




Pinaattikeitto (ja väärinpäin leikatut munat) / Spinach soup (and wrong way cut eggs)


Punajuuri-aurajuustovuoka ja kanaa / Beetrooy-blue cheese dish and chicken



Seiti-paistos / Pollock bake


We have started "karppaus" ("carping")!

And what is "karppaus"?

Shortly, it's a low Carbohydrate diet, and more shortly, we are leaving all the things which have a lot of carbohydrates as sugar, potatoe, pasta, rice, flour and especially white bread etc. etc. Our meal consist mostly of meat and vegetables.

I have also made new things from food.

At the first time I used courgette! I haven't liked it before but actually it isn't so bad raw and it was ok cooked too. Not my biggest favourite but eatable. Fits for everyday meal.

I also made first time spinachsoup. I also haven't tried  spinach before and spinachsoup has been the worst thing. But I changed my mind when I got it in the school. That too isn't my favourite, but it's also a good everyday meal. My soup was a little bit lumpy. Flour and fat weren't co-operative with me.

Next I tried beetroot. It's delicious already, so my beetroot-bluecheese dish was very hard to spoil. Actually, it was really good side dish. I must made it another time.

Tänään tehtiin Seiti-paistos. Seiti ei ole lempi kalojani mutta paistos oli ihan hyvää. Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla lohta, ruokakermaa ja enempi mausteita.

Today we made pollock bake. Pollock isn't my favourit but the bake was ok. Next time we must try salmon, food cream and more spices.


It's a little bit hard for me to stick to the diet, because of my school. I just can't be without eating  there (especially when we have kitchen classes), so I won't be in a whole diet until December, unlike my partner. Yesterday we made delicious yeast breads and bread rolls. And the class after us had made delicious puns. I just had to bring them home and put in the freezer to wait carbohydrate day :D

I also learned we should eat a lot of mushrooms. They have a lot of protein but very little fats and carbohydrates. Today I went to the Laukontori (Laukkon market square) and bought a litre chanterelles and I'm going to make half of them omelette and put half to the freezer.

I finally found the swimming baths! Actually I found them last week, but I forgot to mention it. It was ok. Not very cosy, but maybe I can start to went there more often... so far I haven't have a big enthusiasm to go again, but we'll see when I could even manage to find time to go there.

I have a lot of things to do at the evenings. Often I'm at school until 3-4pm and at home about 4-5pm. On Mondays, Wednesdays and Fridays (or Saturdays) I have found, we usually go to food market, once my partner get's back from work. Usually we eat our meal very late then. On Tuesdays I'm going to music theory 1/3 classes which started this week and I wonderfully forgot the first time. The class started 7:30pm and at 8pm I noticed the class was starting. It irk's me! But I don't think they did anything significant at the first time. Also, on a whim, I contacted for a singing and piano teacher and on Thursday I was already trying my first piano and singing classes. It was different, but quite nice. I do miss my old singing teacher, a lot, but I try to get used to this new teacher and new teaching ways. On the piano, I feel myself very helpless, because I don't control my left hand quite well, but maybe it will bit by bit be better someday, also with a little help from the music theory classes.

I've been fancying writing letters. I was thinking of if I would write for my mother, father and my best friends about my belongings. I think I have mentioned this blog to them, but I don't know who really is reading this. These posts are quite long and I'm really amazed if anybody manage to read these.

Damn brother, he went married! They went to the Greece and on the facebook I suddenly read he is 'married'. Damn Runaways! :D We were so waiting for the weddings and parties and then they runaway :DD Oh well, congratulations for them :) It is their own business (the word sounds so rude in this ocassion) :)

Eija is organizing a soap course (http://eijankudonta.blogspot.com/2010/09/saippuakurssille_07.html) and I am very interested. I must hope the day would fit so I could get along. My schedule is tricky -_-

Experimental September!

-Lilli-

Ei kommentteja: