6.8.15

Anna Hallava: Sammakkoprinsessa

Hallava, Anna
Sammakkoprinsessa
WSOY 2015
s. 270


Romantiikkaa ja rupikonnia!

Maailmassa on vain yksi poika, jota Ofelia voi suudella. Kaikki muut pojat muuttuvat hänen suudelmistaan sammakoiksi.

14-vuotias Ofelia on kyllästynyt olemaan suudelmaneitsyt. Hän on päättänyt saada ensisuudelmansa mahdollisimman pian, mutta äidin järjestämä synttäriyllätys muuttaa kaiken. Ofelia saa kuulla olevansa keiju, ja hänen korvansakin kasvavat jumbomittoihin. Kaiken huipuksi kummitädin antama keijulahja aiheuttaa katastrofaalisia muutoksia suutelurintamalle.

Anna Hallavan esikoisteos on sujuvaa ja suorasukaista, hulvattoman hauskaa ja häpeämättömän viihteellistä chick litiä nuorille.


Anna Hallavan esikoisteos on mahtava! Sammakkoprinsessa on kuin Prinsessapäiväkirjan ja Harry Potterin yhdistelmä mutta keijuilla. Joukossa on myös vanhaa kansansatua, Sammakkoprinssiä mutta tavallaan uudesta näkökulmasta katsottuna.

Nämä keijut eivät ole kuten Disney keijut. Näillä keijuilla on erittäin tiukka yhteiskunta. Sitä hallitsee matriarkka ja kansa on jaettu ainakin kahteen eri kastiin: tavallinen kansa ja hovi. Tiukat säännöt ja etiketit ohjaavat varsinkin hovin elämää eikä kastista kastiin hyppääminen ole minun ymmärtääkseni kovin suotavaa. Maailmassa on myös muita otuksia jotka on hyvin organisoitu. Maailma oli aika hieno, mutta silläkin oli epäkohtansa joten se ei ollut sellainen täydellinen keijumaailma johon olemme tottuneet. Virkistävää.

Ofelia saa kuulla olevansa prinsessa ja kuten Prinsessapäiväkirjassa hän ei ole oikein mielissään asiasta, ainakaan aluksi. Tietenkin ylellinen elämä, hovipojat jne. houkuttaa, mutta prinsessuudessa on muutakin. Voisi kuvitella, että keijuna olo olisi unelmien täyttymys kaikkine taikoineen ja uusine maailmoineen, mutta teinille, jolla on jo muutenkin tarpeeksi muutosta elämässään, tämä on jo liikaa, ainakin Ofelialle. Hän on myös hyvin epävarma teini varsinkin poikien ja ulkonäön suhteen, joten varsinkin jättisuuret oudot korvat aiheuttavat Ofelialle suuriakin tunnon tuskia. Tarinassa on taikaa ja Ofelia tutustuu uuteen maailmaan pikkuhiljaa joten se muistuttaa hieman Harry Potterin tutustumista velhomaailmaan olematta kuitenkaan samanlainen.

Ofeliassa oli paljon tuttua ja varsinkin hänen elämässää joka muistutti omaa elämääni teini-ikäisenä. Ofelia on hieman pullukka kuten minäkin olin ja hän on suunnattomasti ihastunut yhteen poikaan, sama täällä. Hän myös ihastuu muihin poikiin hyvin herkästi ja kulkeekin useasti pää pilvissä kuvitellen kaikkea ihanuutta mitä tekisi eri poikien kanssa, kuten taisin minäkin. Mutta toisin kuin Ofelia, minä olisin ollut innoissani jos olisin saanut kuulla olevani keijuprinsessa (no, en ole ihan varma siitä prinsessa jutusta, mutta keiju olisi kiva olla) ja en usko, että olin ihan niin naiivi kuin Ofelia. Jotkin hänen unelmoinneistaan ja ihastuksistaan olivat aika ärsyttäviä, varsinkin kun ne olivat niin toistuvia. Mutta vaikka Ofelia olikin hieman ärsyttävä oli se silti ymmärrettävää, Ofelia on kuitenkin teini. Onneksi Hallava on kirjoittanut kirjansa niin hyvin ettei Ofeliakaan pääse ärsyttämään vaikka voisi, hänet on kuvattu vain hyvin realistiseksi mielestäni.

Pidin kirjasta kovasti. Se yhdistää mukavasti oikeaa elämää ja fantasia maailmaa. Se oli hyvin kirjoitettu ja piti mielenkiinnon yllä. Loppu oli jännittävä ja ja jättää odottamaan tulevaa. Haluan tietää mitä seuraavaksi tapahtuu!

Onneksi kirjasta ilmestyy toinen osa 2016.

Arvostelu löytyy myös NUBB.no sivustolta



Hallava, Anna
Sammakkoprinsessa
WSOY 2015
p. 270


Romance and toads!

There’s only one boy who Ofelia can kiss. All other boys will turn into toads after the kiss.

14 year old Ofelia doesn’t want to wait her first kiss anymore. She has decided to get it as soon as possible but her mother makes her a birthday surprise which changes everything. Ofelia learns she’s a fairy and her ears will grow to be jumbo sized. On top of everything, her godmother gives her a fairy gift which makes a disastrous changes in her plans to kiss.

The first work of Anna Hallava is fluent and blunt, hysterically funny and shamelessly entertaining chick lit for young adults.


Anna Hallava’s first work is wonderful! Sammakkoprinsessa (The Frog Princess) is like The Princess Diaries plus Harry Potter but with fairies. There’s also an old folk tale The Frog Prince, but in a different view, sort of.

These fairies are not like Disney fairies. They have very strict society. It’s ruled by matriarch and the people are divided at least into two caste: the common people and the court. There are firm rules and etiquettes especially in the court and it isn’t really accepted to jump from caste to caste. There’s also other creatures in the world and they are all well organized. The world is quite wonderful but it has it’s flaws so it’s not the perfect fairy world we already know. Refreshing.

Ofelia finds out she’s a princess and like in The Princess Diaries she’s not very fond of the idea, at first. Of course the luxurious life, the court boys etc. are tempting but there’s much more being the princess. You would think that being a fairy would be a dream come true with all the magic and new world, but for teenager who is already suffering from different changes in life, it is too much, at least to Ofelia. She is already unsure teenager with boy and appearance problems and now she is also a “freak” with enormous ears. There’s magic and new world which Ofelia becomes familiar with little by little so it was a little bit like Harry Potter introducing to the wizarding world, but it’s still not the same thing.

Ofelia and her life seemed very to me, some of the things were just like from my teenage years. Ofelia is a little plump, like I was, and she has a huge crush on some boy, like I did. She also becomes infatuated really easily and often she has her head in the clouds, imagining sweet moments with different boys, like I did. But unlike Ofelia, I would have been thrilled if my mom would told me I’m a fairy princess (well, not sure about the princess thing, though, but I would like to be a fairy), and I don’t think I was so naive as Ofelia. Some of her day dreamings and crushes were annoying, especially because they were continuous. But even though Ofelia was a little bit annoying with her thoughts, she’s a teenager, so it was understandable. Luckily Hallava has written the book so well it didn’t bother me although it could have, Ofelia is just realistically portrayed, in my opinion.

I liked the book very much. It mixed nicely real world and fantasy world. It was well written and it kept my interest all the time.The ending was exciting and it leaves you waiting what comes next. I want to know what happens next!

Luckily, there’s book two coming on 2016. 

You can find this review also from the NUBB.no site

Ei kommentteja: