27.6.13

Heli Laaksonen - Sekaherelmäpuu: Kolumnei

English below

Tämä kirja on täynnä kolumneja kirjailijarunoilija Heli Laaksoselta, joka kirjoittaa Laitilan murteella (yksi Varsinais-Suomen murteista).

Tuo murre on se mitä minäkin haluaisin puhua tai ainakin jotain hyvin lähellä sitä. En usko, että kotikyläni (Kalanti) murre poikkeaa paljoakaan naapurinsa Laitilan murteesta.

Kirja on upea! Kolumnit ovat niin samanlaisia kuin mitä itsekin ajattelen elämästä ja kieli on vain ihanaa! Rakastan lukea tätä kirjaa ja ääneen jos vain mahdollista.

Minun pitää ostaa tämä kirja ja kaikki muutkin! Ja alkaa opiskelemaan murretta. Ehkä joskus vielä puhun sitä sujuvasti. Valitettavasti olen muuttanut niin paljon eri puolella Suomea ja olen hyvin herkkä murteille, että tällä hetkellä puhun kaikkea mahdollista sekaisin tai sitten pelkkää yleiskieltä. Voi miten tylsää :D

http://www.kirjaseuranta.fi/Heli_Laaksonen_/Sekaherelm%C3%A4puu/Sekaherelm%C3%A4puu.jpg


This is a book full of columns from the author and poet Heli Laaksonen, who writes in Laitila dialect (one of the dialects in Varsinais-Suomi county, in Finland).

That dialect is the one which I would like to speak, or something very near it. I don't think my home village's (Kalanti) dialect would be that different from its neighbour Laitila's.

The book is wonderful! The columns are so alike what I think about life and the language is just amazing! I love reading this, and aloud if possible.

I need to buy this book and all the others too! And start studying the dialect. Maybe someday I will speak it fluently. Unfortunately, I've been moving too much in different parts of Finland and I'm such sensitive for different dialects, so at the moment I speak different dialects mixed up or just plain standard language. That is so boring :D


Ei kommentteja: