8.2.12

Michelle Berriedale-Johnson: Historian herkkuja / Michelle Berriedale-Johnson: The British Museum Cookbook

English below

Vesi vain herahti kielelle kun tätä kirjaa luki. Toinen toistaan herkullisimpia reseptejä. Tekisi mieli järjestää teemaillallinen ystäville. Voisi mennä vaikka muinaiseen Egyptiin, keskiajan Eurooppaan tai keisarilliseen Kiinaan.

Reseptit ovat suurin osa aika vaativia, tai vaativin osa on varmaan raaka-aineiden saanti. Ja ellei saanti ole hankalaa niin hinta viimeistään. Köyhän kukkarolla ei suurinta osaa näistä herkuista tehdä ellei satu omistamaan omia syötäväksi tarkoitettuja eläimiä tai omaa kasvi/yrttimaata. Niin ja tietenkin jos osaa itse teurastaa vielä sen eläimen niin aina parempi.

Mutta enköhän minä joskus vielä pysty jonkun noista menu kokonaisuuksista toteuttamaan. Ja muutamia helpompia ja halvimpia voi maistella jo ennen sitäkin.

Myös historia mielessä kirja oli erittäin mielenkiintoista luettavaa ja lopun lista kokkeja, keittokirjoja ja muuta lukemista antoi paljon vinkkejä mitä kirjoja voisi kirjastostakin etsiä.

Seuraavaksi siirrynkin suomalaisen rockmuusikon ja kirjailijan kirjoihin. Kyseessä on Kotiteollisuuden laulaja-basisti, "Suomen karvaisin rocktursake" Jouni Hynynen :D Aloitetaan kirjasta nimeltä Kesämies. Sopivasti näin Helmikuun alussa kun kevättäkin olen alkanut jo odottelemaan.

-Lilli-

------------------------------------------

This book put my mouth water while reading. More and more delicious recipes. I would really like to make theme dinner for my friends. We could go to Ancient Egypt, Middel-Age Europe or Emperor China.

Most of the recipes are pretty hard to do or actually the hardest part might be finding the ingredients. And if that isn't hard the price sure is. These delicates aren't desinged for poor unless you raise your own animals to eat or have your own vegetable/herb garden. And of course if you can butcher the animal yourself the more better.

But I'm sure someday I can make some of the whole menus. And some easier and cheaper ones I can taste before that.

It was also very interesting book about history and especially the last pages with list of cooks, cookcbooks and other readings gave a lot of tips what to seek from libraby next.

Next I'll read books from one finnish rock musician and writer. The singer-basist in the band named Kotiteollisuus, "Finland's hairiest rockanimal" Jouni Hynynen :D I'll start with the book Kesämies (Summer man). It fits perfectly to beginning of February when I have already started to think about spring.

-Lilli-

Ei kommentteja: