1.7.11

Juhannus saaressa / Midsummer Day in the island

Juhannus tuli ja meni. Oli mahtavaa!

Olimme Uudenkaupungin saaristossa, mikäs sen saaren nimi olikaan... Iso-Rukinmaa... Jotain sinnepäin ainakin.

Jotta pääsisimme paikan päälle oli meidän ensin ajettava Hervannasta Uudenkaupungin Tammioon. Matkaa kertyi n. 184km. Jätimme autot Tammion saareen ja lähdimme metsän läpi kohti pientä vesistöestettä nimeltä Pierurauma. Metsä oli hieman märkä ja kivet ja kannot olivat erittäin liukkaita. Pierurauman ylitimme pienellä soutuveneellä naruvirityksen avulla jonka viritimme. Saimme "lossin" käyttöömme. Ja täytyy kyllä myöntää että tänä vuonna ylitys sujui paljon paremmin kuin kaksi vuotta sitten. Näin olimme Iso-Rukinmaalla ja edessä oli metsässä rämpimistä. Ylitimme myös erittäin märän suon. Uudessakaupungissa (kuten koko maassa) on tullut vettä hyvin paljon joten suokin oli erittäin märkä. Ei siitä kuivin jaloin voinut päästä yli. Suopätkän jälkeen oli vielä loppurutistus metsässä rämpimistä märin jaloin ja sitten olimmekin jo perillä.

Niin mainitsinkohan jo että meillä oli tosiaan paljon tavaraa mukana. Meitä oli yhteensä 6 ihmistä ja koira. Tarvitsimme toki omat vaatteet ja hygieniatarpeet ja sen lisäksi ruokaa ja juomaa koko viikonlopuksi ja hieman ekstraa esim. pelejä ym. jos olisikin käynyt niin hullusti että olisi satanut koko viikonlopun. Joukossa oli siis kolmen rinkan lisäksi paljon reppuja ja kasseja jotka raahasimme kuuden ihmisen voimin läpi meren, suon ja metsän.

Ihme kyllä hyttysiä oli paljon vähemmän kuin oletimme. Kaksi vuotta sitten sai koko ajan olla huitomassa joka suuntaan mutta tänä vuonna ei ollut hyttysistä riesaa. Vaikka muistaakseni jossain sanottiin alkukesästä että nyt on hyttysiä todella paljon. Punkkejakaan ei näkynyt. Muutama kiipesi koiran turkissa mutta mitä luultavammin punkkipanta teki tehtävänsä eikä ainutkaan päässyt ihoon asti. Käärmeitäkään ei nähty, ainoastaan luotu käärmeen nahka. Paljon muita ötököitä ja varsinkin lintuja kyllä näkyi. Ja mitä luultavammin naapurisaaressa Melsassa koira näki jotain mielenkiintoista kun yhtäkkiä hyppäsi veteen vaikkei siitä kauheasti pidäkään ja ui suoraan vastarannalle. Siellä se sitten oli jossain, haukunta vain kuului välillä. Mitä lie näki... Onneksi tuli kuitenkin takaisin.

Sää suosi meitä joka päivä! Oli aurinkoista ja lämmintä. Perjantaina paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta, lauantaina tuli hieman pilviä eikä varjossa nyt niin kovin lämmintä ollut mutta pitkähihasen kanssa ulkona pärjäsi. Kuulimme myös ukkosen jyrinää jossain kaukaisuudessa mutta ei tullut meille. Myöhemmin saimme tietää ettei se ukkonen kovin kaukana ollutkaan. Illemmalla oli taas upea auringonpaiste ja sunnuntaina paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta koko päivä. Mitä kuulimme muualta puolelta Suomea niin muualla aikalailla satoi, ainakin jossain vaiheessa. Meillä oli uskomattoman hyvä paikka!!

Merivesi oli jäätävää! 19 astetta joku sanoi sen olevan. Ei siellä pystynyt kuin käydä kastautumassa suurimmaksi osaksi. Kun oli tarpeeksi nautittu alkoholia niin sitten siellä pystyi jo hieman uimaankin :D

Syöty, juotu, uitu ja saunottu on. Pelasimme myös muutaman erän mölkkyä ja yritimme pelata yhtenä iltana Aliasta mutta miesseurue oli sen verran häiriintyneitä ettei pelaamisesta oikein tahtonut tulla mitään :D

Nyt olen löytänyt yhteensä 10-12 hyttysenpuremaa ympäri kehoani, yhden mahastakin, mikä on ehkä oudoin paikka ottaen huomioon etten ole ollut maha paljaana muuta kuin vaihtaessani vaatteita ja uimapukua päälle ja pois. On ne nopeita! Naarmuja sain, totta kai, ja kynnenkin taitoin. Ja totta kai paloin, kuten kaikki muutkin. Aurinko oli todella salakavala. Niskat olivat myös jumissa aamuisin. Mutta mikäs mökkireissu se olisi jos ei jotain tapahtuisi. Kuitenkaan kukaan ei hukkunut, taittanut nilkkaansa tai saanut sen isompia haavoja tms.

Hauskaa oli! Oikein onnistunut Juhannus! Kiitokset seurasta osallisille!


Mitäs muuta tässä kuuluu... Eipä oikeastaan mitään. Karaokejuonnot jatkuvat. Heinäkuussakin olen melkein koko kuukauden viikonloput töissä. Odottelen myös jos siskonpoika tulisi tänne toivon mukaan viikolla 29 jotta päästäisiin Särkänniemeen.

Mattopyykillä pitäisi käydä, varmaan se on tämän viikonlopun homma. Toivon mukaan ainakin.

Koirakuume senkuin kasvaa.

Pitäisi myös alkaa pikkuhiljaa katselemaan taloja, mitä olisi tarjolla, vielä ei ole aika ostaa mutta nyt pitäisi jos seurailla markkinoita.

Voisi myös ehkä hieman suunnitella jo kesälomareissua. Isännällä on kesäloma Elokuun kaksi ensimmäistä viikkoa joten ajattelin pyytää jos saisin ne kaksi viikonloppua vapaaksi jotta voisimme lähteä yhdessä jonnekin. Olisi niin paljon paikkoja joihin haluaisi mennä. Rahaa ei tosin olisi mutta jonnekin pitäisi päästä. Suomussalmi voisi olla oikein oivallinen paikka.

Olen myös alkanut näkemään hyvin paljon unia laivoista, veneistä, myrskyistä merellä/järvellä, veden varaan joutumisesta ja hukkumisesta. Jos joku pystyy minulle selittämään mitä nämä meinaavat olisin oikein mielissäni.

-Lilli-Lossi / The cable ferry

Tämän verran nähtiin käärmeitä / This much we saw snakes

Ammun ensimmäistä kertaa elämässäni ilmakiväärillä (tai millä aseella hyvänsä). Oli hauskaa ja olin yllättävän hyvä :) / This is the first time I've ever shooted an air rifle (or any other weapon). It was fun and I was suprisingly good :)

Pelaamassa mölkkyä / Playing mölkky

Grillimestari / The Grill Master

Koira väärässä saaressa / The dog in the wrong island

Näin hauskaa meillä oli :D / This much fun we had :D


The Midsummer Day came and went. It was terrific!

We were at the archipelago of Uusikaupunki, what was the island's name... Iso-Rukinmaa... Something like that I quess.

So we would get to the island we had to drive from Hervanta to Uusikaupunki's Tammio. It was about 184km. We left our cars at the island of Tammio and headed our way through the forest in the place where we would cross this tiny sea part named Pierurauma with a tiny rowingboat without oars and just using rope and we made it quite like a cable ferry. I must admit this year the crossing went more easily than two years ago. And so we were now at the island of Iso-Rukinmaa and we had to wade through the forest again. We crossed very wet swamp. At Uusikaupunki (like in the whole country) there has been raining a lot so the swamp was really wet. We couldn't cross it with our feets getting wet. After the swamp we still had to wade through forest with wet feet and then we were at the destination.

Oh, and did I mention we had a LOT of stuff with us. There were 6 people and a dog. We all needed our own clothes and hygiene stuff and we also needed food and drink for the whole weekend and a little bit extra things like games etc. just in case it would have rained. So we had three backpacks and lot of other rucksacks and bags which we dragged with power of 6 people through the ocean, swamp and forest.

Amazingly there weren't as many mosquitios as we assumed. Two years ago we were waving them away all the time but this year they weren't nuisance. I do remember it was said in the earlier at the summer there would be a lot of mosquitos this year. I didn't see any mites either. I heard some were seen climping on the dog's fur but apparently the mite collar was working and any of them didn't bite the dog. We didn't see any snakes either only one molted skin. Although there were a lot of other bugs and birds. And probably there were also something interesting in the neighbour island Melsa because dog suddenly jump in the water although he doesn't like it very much and swam straight to the opposite island. There he was somewhere and sometimes we could hear him bark. What on earth he saw there... Luckily he came back.

The weather was wonderful every day! It was sunny and warm. On Friday the sun shined from the cloudless sky, on Saturday there were quite a lot of clouds and it wasn't so warm in the shadow but you managed outside with a longsleeve shirt. We heard a thunder from the distance but it didn't come to us. Later we heard the thunder hadn't been a very far after all. At the evening it was again beautiful sunshine and on Sunday sun was shining again from the cloudless sky all day. What we heard from other parts of Finland there was raining at least in some point. We had a very good place!!

The seawater was freezing! Somebody said it to be 19degrees. You couldn't but just to duck and get away most of the time. But when you had drank enough alcohol then you could even swim a little bit there :D

We ate, drank, swam and went to sauna. We played a few round of mölkky and we tried to one night play some Alias but our male group were so disturbed at that time the playing properly was very hard :D

Now I've found total of 10-12 mosquito bites all over my body, one in my tummy, that's a very odd place considering my tummy hasn't been bare unless I've been changing clothes and swimsuit on and off. They are fast! I got some scratches, of course and I folded my fingernail. And of course I'm burnt like everyone else. The sun was very sneaky. But on the other hand nobody drowned, sprained their ankles or got major cuts etc.

It was a real fun! Really succesful Midsummer Day! Thank you all for participating!


What else it has happen... Nothing much. I'm still hosting karaoke. On July I'm almost every weekend at work. I'm also waiting for my sister's youngest boy to come here hopefully in the week 29 so we could go to the amusement park Särkänniemi.

We should go to wash our carpets probably this weekend. I hope so.

My "dogfever" ("wanting a dog a really much", if the word isn't familiar to you) is increasing.

We should also start little by little looking for a houses see what they are offering right now we are not going to buy one yet but it's a good thing just see what's there in markets.

I should also start to plan a little bit our summer vacation. My partner has a summer vacation in the two first weeks of August so I thought I would ask those two weekend off so we could go somewhere together. There are so many places where I would like to go. Although we doesn't have much money but we have to got to somewhere. Suomussalmi might be a good idea.

I've seen lately a lot of dreams about ships, boats, stormy waters at sea/lake, ending up in the water and drowning. If somebody can explain these to me I would be very glad.

-Lilli-

Ei kommentteja: