4.8.16

Kirjahaaste / A book challenge

English below

Sain jokin aika sitten kirjahaasteen koulukaveriltani Tiialta Tiian kirjakammiosta.

Säännöt ovat seuraavat:
- Linkitä haasteen antaja blogipostaukseesi
- Vastaa kysymyksiin
- Lähetä vähintään 3:lle, joiden blogit linkität postaukseen
- Ilmoita heille ja linkitä oma postauksesi heille, jotta hekin tietävät mitä tehdä

1. Kirja / Kirjasarja, josta muut pitävät mutta sinä et?
2. Kirja / Kirjasarja, josta sinä pidät, mutta muut eivät?
3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut?
4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä / josta haluaisit, muttet vain pysty?
5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä?
6. Kirjailija josta monet pitävät mutta sinä et?
7. Suosittu sarja jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa?
8. Kirja joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva?


Ei muuta kuin suoraan kysymyksiin! Ne ovat kinkkisiä! Erittäin haastavia! Yritetään!

1.       Kirja / Kirjasarja, josta muut pitävät mutta sinä et?
Voi taivas! Mikä kysymys tämä oikein on!? :D Ja toiset eivät ole yhtään sen helpompia. Tässä saattaa mennä hetki...
Ehkä sanon saman kirjan kuin Tiia, mutta eri kysymyksessä. Toisin kuin Tiia, minä vihasin Joseph Conradin Pimeyden sydäntä. Meidän piti lukea se koulua varten ja se oikeastaan jakoi luokkamme kahtia :D

2.       Kirja / Kirjasarja, josta sinä pidät, mutta muut eivät?
Tämä on vielä hankalampi. Minun piti kysyä apua ystävältäni kun en vain saannut ainuttakaan päähäni, hän auttoi ja sanoi, että löysi Goodreadsista, että olin antanut Ida Sammaliston Tähtimosaiikille viisi tähteä ja hän kaksi. Uskon, että tämä lasketaan :D

3.       Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut?
Kolmiodraama? Olenko lukenut ainuttakaan kirjaa jossa on kolmiodraama? Luultavasti, mutta minua ei yleensä kiinnosta hahmojen rakkaussuhteen paljoakaan... Olen toki lukenut Jane Austenin Järki ja tunteet, mutta pakko myöntää, etten muista kirjasta paljoakaan joten siitä ei ole nyt apua :D Onko J.K. Rowlingin Harry Potterissa kolmiodraama? No, onhan siinä! En pitänyt siitä kun Hermione teki Ronin mustasukkaiseksi menemällä joulutanssiaisiin Krumin kanssa. Minusta hänen olisi oikeasti pitänyt mennä Ronin kanssa vaikka Ron olikin aika ääliö välillä :D En myöskään pitänyt siitä kun Harry ja Cho seurustelivat. He eivät olleet kovin sopiva pari. Suosin enemmän Ginnyä :)

4.       Suosittu kirjagenre, josta et pidä / josta haluaisit, muttet vain pysty?
Dekkarit. Tuntuu, että jokainen suomalainen on hulluna dekkareihin mutta minua ne eivät vain kiinnosta. Luen toki H.Y. Hannan The Big Honey Dog Mysteries ja Rake Tähtisen kirjoja mutta se riittää. Haluaisin kyllä kokeilla vielä lisää Agatha Chriestietä. Pidin todella hänen kirjastaan Eikä yksikään pelastunut.

5.       Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä?
Uppo-Nalle, todellakin, Elina Karjalaisen kehittelemä hahmo on yksi vihatuimpiani, mutta ilmeisesti hyvin rakastettu monen muun toimesta, ainakin luulen niin, ainakin kirjat ovat suosittuja, tai ainakin olivat. En oikein tiedä enää. Olen lukenut yhden kirjan ja se riitti, omistan jopa tuon kirjan. Uppo-Nalle on vain niin ärsyttävä ja ylimielinen, oikeastaan en pitänyt kenestäkään tarinan hahmoista. En edes koirasta! Se on harvinaista!

6.       Kirjailija josta monet pitävät mutta sinä et?
Uskon, että näitä on paljonkin. Haluaisin sanoa kuitenkin Jari Tervon vaikka en olekaan lukenut häneltä kuin yhden kirjan ja yhden novellin. Pidin novellista mutta kirjasta en. Kyseessä oli hänen esikoisensa Pohjan hovi. En tiedä miksi, mutta tuon kirjan jälkeen poistin Tervon lukulistaltani. Ehkä minun pitäisi kokeilla häntä vielä uudestaan, mutta jokin estää minua. En tiedä miksi mutta hän ei vain kiinnosta minua, mutta monia muita kylläkin.

7.       Suosittu sarja jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa?
Uskon, että näitäkin on monia. Pitäisi vain yrittää saada edes yksikin mieleen :D On vaikea yrittää miettiä kirjoja joista ei ole kiinnostunut :D Ehkä haluaisin sanoa kuitenkin Stephenie Meyerin Houkutus. Vaikkakin, minun ehkä PITÄISI lukea se suuren hypetyksen takia. Mutta en usko, että sarja olisi kovin mielenkiintoinen minusta... Toisaalta taas sarjan lukeminen houkuttaa, mutta toisaalta en jaksaisi vaivautua. Sen sijaan on niin paljon muita mielenkiintoisempia kirjoja luettavana.

8.       Kirja joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva?
Olen TODELLA pahoillani, tiedän, että jotkut olisivat valmiit tappamaan minut tämän tunnustuksen jälkeen mutta… Pidin todella paljon enemmän J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten Herrasta elokuvasta kuin kirjasta. Olen pahoillani! Minä yritin! Todellakin yritin! Oli ihme että sain edes kirjan luettua. Luin sen kauan ennen kuin sain lukuintoni. Se oli ok, älä käsitä väärin, pidin kyllä kirjasta, mutta se oli vain liian tylsä minulle tuolloin. Ehkä minun pitäisi kokeilla sitä uudestaan. Ehkä teen sen kanssa saman kuin aion tehdä Harry Potterin kanssa. Ajattelin lukea kirjan ja katsoa sen jälkeen elokuvan heti perään. Yksi kerrallaan. Mutta epäilen silti, että LOTR elokuvat ovat mielestäni parempia. Joka tapauksessa katsoin elokuvat ennen kuin luin kirjat (oliko se virhe? Ehkä), ja ne ovat antaneet minulle niin paljon elokuvina. Minulla ei ole mitään erikoista sidettä kirjoihin, mutta elokuviin kyllä. Ne olivat minulle hurja inspiraation lähde ja minulla on niin paljon hyviä muistoja niistä. Ne ovat tärkeitä minulle.

Huh, mikä haaste! Tämä oli vaikeaa :D Katsotaanpas ketä kiusaan seuraavaksi tällä haasteella.

Haluaisin antaa tämän haasteen:

-------------------------------------------------------------------------------

I got a while ago a book challenge from my school mate Tiia from Tiian kirjakammio
.
The rules are:
- Link to the blog who challenged you in the post
- Answer the questions
- Send the challenge for at least three different blogs and link them on your post
- Tell the blog’s owners they have been challenged and link your own post to them so they know what to do

1. A book / book series which others liked, but you didn't?
2. A book / book series that you liked, but others didn't?
3. A love triangle where the main character ends up with someone you didn't approve?
4. Popular book genre which you don't like / you would like to like, but you just can't?
5. Liked, popular or loved character which others like, but you don't?
6. An author most like, but you don't?
7. A popular book series which you are not interested of reading?
8. A book which was worse than the movie made from it?


So, to the questions! They were very tricky! Very challenging! Let’s try out!

1.       A book / book series which others liked, but you didn’t?
Oh my god! What kind of question is that!? :D And the other questions aren’t any easier. This might take a while…
Well, I think I can mention the same book as did Tiia,but in different question. Unlike Tiia, I hated Heart of Darkness by Joseph Conrad. We had to read it for school and it kind of split our class half :D

2.       A book / book series that you liked, but others didn’t?
This is more tricky. I had to ask little help from my friend because I just couldn’t remember any, but she helped and said she found out on Goodreads that I had given Tähtimosaiikki by Ida Sammalisto five stars and she had given two. I think that counts :D

3.       A love triangle where the main character ends up with someone you didn’t approve?
Love triangle? Have I read any books with a love triangle? Probably, but I really don’t care about most character’s love affairs… I have read Sense and Sensibility by Jane Austen but I must admit I can’t remember anything about the book, so not helping :D Does Harry Potter by J. K. Rowling have love triangle in it? Oh, yes there is! I didn’t like when Hermione made Ron jealous by going to the Christmas ball with Krum. I thought she really should have gone with Ron, although he was a bit ass at times :D  And I never liked when Harry and Cho dated. They just weren’t nice couple. I preferred Ginny :)

4.       Popular book genre which you don’t like / you would like to like, but you just can’t?
Detective stories. It seems almost every Finn is nuts about these, but I just haven’t got into them. I do read The Big Honey Dog Mysteries by H.Y. Hanna and books by Rake Tähtinen, but that’s it. Although, I would like to try Agatha Christie more. I really liked her book And then there were none.

5.       Liked, popular or loved character which others like, but you don’t?
Uppo-Nalle, definitely, created by Elina Karjalainen, is one of my hated characters, but he’s so loved by many others, I think, at least the books are popular, or at least were. I don’t know anymore. I’ve read one book and that was enough, I even own that book. He’s so annoying and arrogant and actually I didn’t really like the other characters too. Not even the dog! That’s rare!

6.       An author most like, but you don’t?
I’m
sure there’s a lot of these. I would like to say Jari Tervo, even though I have read only one book from him and one short story. I liked the short story but not the book. It was his first book, Pohjan hovi. I don’t know why, but I just deleted him from my reading list after that. Maybe I should try him more, but something is stopping me. I don’t know why he just doesn’t interest me, but he does so many others.

7.       A popular book series which you are not interested of reading?
I think there’s lot of these too. I just have to think one :D It’s hard to think about books you’re not interested of :D I would like to say Twilight by Stephenie Meyer. Although, I think I SHOULD read it because of the hype. But I really don’t think it would be that interesting for me… On the other hand, I’m tempted to read it, but on the other, I can’t just be bothered. There’s so many really interesting books to read instead.

8.       A book which was worse than the movie made from it?
I’m REALLY sorry, I know that some would like to kill me after this confess
ion but… I really liked the movies more in The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien. I’m sorry! I tried! I really tried! It’s a miracle I finished the book. I read it before the time I really got excited about reading. It was ok, don’t get me wrong, I did like the book, but it was just too boring for me at that time. Maybe I should try it again. Maybe I’ll do the same thing as I’m going to do with Harry Potter. I would like to read the book and then watch the movie right after finishing the book. One at a time. But I doubt, I would still like the LOTR movies more. After all, I watched them before reading the books (was it mistake? Maybe), and they gave me much more in that form. I don’t have special bond with the books, but I do have with the movies. They were a huge inspiration for me and I have so much memories related to them. They are special to me.

What a challenge!! This was hard for me :D Let’s see whom I would like to tease with this.

I would like to give this challenge to:

2 kommenttia:

Lehikti kirjoitti...

Oi hitsi tätä oli tosi hauska lukea! Aivan järjettömän hankalia kysymyksiä nää oli miullekin, mut selvittiinpäs sentään. ;D

Jonna / Kirjakaapin kummitus kirjoitti...

Kiitos haasteesta! Vastailin tähän joskus alkukesästä, joten jätän nyt väliin. Mutta näitä on kyllä aina tosi kiva lukea! :)