8.3.15

Viikkoraportti 8 / Week report 8

English below

Olen ollut erittäin laiska tällä viikolla. Mikään ei ole oikein kiinnostanut ja olen ollut väsynyt. Minulla taitaa olla joka vuosi jonkinlainen kevätmasennus. Ei mitään vakavaa tosin. Kaipaan aurinkoa. On sateista, synkkää ja mutaista. Haluaisin jo alkaa käyttämään hameitani. Ehkä seuraavalla viikolla. Säätiedotus lupasi lämpöä ja aurinkoa. Tarvitsen hameitani. Yhdet farkkuni repeytyivät. Minun pitäisi käydä ostamassa uudet, mutta ei oikein ole rahaa ja vihaan shoppailua ja sovitusta.

Olen myös kadottanut inspiraationi. Minulla oli loistava flow viime viikolla kun kirjoitin Roolipelin käsikirjoitusta. Olin liian kiireinen kirjoittaakseni sitä alkuviikosta ja nyt kun minulla olisi aikaa en tiedä mitä kirjoittaa... Ei kiva. Ja tunnen syyllisyyttä. On tärkeää, että saataisiin käsikirjoitus valmiiksi mahdollisimman pian, mutta tiedän myös etten ole ainoa joka siitä on vastuussa, joten minun ei tulisi tuntea syyllisyyttä. Olen kuitenkin jo kirjoittanut ensimmäisen version melkein koko ensimmäisestä puoliajasta. Mutta silti... tunnen syyllisyyttä koska taidan olla tällä hetkellä ainoa jolla oikeasti olisi aikaa tehdä sitä, minulla ei ole koulutöitä, opinnäytetyötä tai työharjoittelua. Toki minulla on paljon lauluja opeteltavana, koreografeja opittavana ja repliikkejä ulkoa opeteltavana ja se on myös tärkeää.

Kesäni on nyt täynnä! Sain viestin Kurikan kirjastosta jossa sanottiin, että he tarjoavat minulle kesätöitä! Jee! Joten, toukokuussa minulla on Roolipeliä esitykset Seinäjoella sekä Grease musikaalin harjoitukset, kesäkuussa Greasen harjoitukset jatkuvat ja kuun lopulla on esitykset Ilmajoella, heinäkuussa minulla on 4 viikkoa kesätöitä Kurikan kirjastossa ja Elokuun lopulla aloitan työharjoittelun Uudenkaupungin kirjastossa! :) Joten minulla on jopa 3-4 viikkoa kesälomaa elokuussa! Jee :) Ja tietenkin minulla on viikonloput vapaat paitsi toukokuussa. Kesästä tulee mielenkiintoinen. Toivottavasti sää olisi parempi kuin viime vuonna. Ensin saatiin räntää ja miinus asteita kesäkuussa ja sitten heinä- ja elokuussa kärsittiin kauheasta helteestä eikä vettä satanut moneen viikkoon. Yleensä sää on aina ollut hyvä elokuussa joten toivon sitä todella.

Tänään aion juhlia Naistenpäivää luokkalaisteni kanssa. Menemme Coffee Houseen ja sitten elokuviin. En oikein pidä Seinäjoen elokuvateatterista koska se maksaa aivan liikaa verrattuna siihen miten kamalat elokuvasalit ovat. Eikä omistajakaan vaikuta kovin ystävälliseltä ja asiakaspalvelualttiilta... Mutta tärkeintä on, että olen hyvässä seurassa :)

Seuraavalla viikolla minun täytyy kyllä ottaa itseäni niskasta kiinni. Minulla on muutama koulutehtävä tehtävänä ja torstaina minulla on kolme keikkaa samana iltana. Toivon, että leukani on siihen mennessä kunnossa. En tiedä miksi, mutta vasen puoli leuastani sattuu. Se sattuu varsinkin silloin kun olen pitkään käyttämättä sitä (esim. syödessä, puhuessa ja laulaessa). Ei se kovaa satu, mutta ärsyttävästi kuitenkin. Ihan kuin se olisi jumissa tai jotain. En tiedä.

Melkein unohdin! Minulla oli pieni keikka. Restonomi opiskelijoilla on oma harjoitusravintola koulussa ja he tarvitsivat musiikkia brunssilleen. Sain koulukaverini soittamaan pianoa ja itse lauloin. Se oli oikein mukavaa ja palkkioksi saimme syödä brunssin sekä lahjakortin heidän lounaalleen tai illalliselle. Brunssi oli todella herkullinen ja saimme oikein hyvää palautetta. Toivottavasti pyytävät meitä esiintymään toistekin. / I almost forgot! I had a little gig. Our Bachelor of hospitality management students has their own practice restaurant in our school and they needed some music for their brunch. I had my schoolmate to play the piano and I sang. It was really nice and for reward we got to eat the brunch and also got gift card for their lunch or dinner.  The brunch was delicious and we got a very good feedback. I hope they'll ask us to perform again.

I've been really lazy this week. Nothing's got me interested and I've been tired. I think I have some kind of spring depression every year. Nothing major though. I miss sun. It's rainy, glum and muddy. I would like to start using my skirts. Maybe next week I can. The weather forecast promised warmth and sun. I really need my skirts. One of my jeans got ripped. I should go and buy new ones but I don't really have money for that and I hate shopping and fitting clothes.

I've also lost my inspiration. I had a wonderful flow last week while writing Roolipeliä script. I was too busy to write it in the beginning of the week and now when I would have time for it again, I don't know what to write... Not nice. And I feel guilty. It's important that we'll get the script as soon as possible but I also know that I'm not the only one responsible of the script, so I shouldn't feel guilty. I've already written almost the whole first draft for the first half. But still... I feel guilty because I've understood that, at the moment, I'm the only one who doesn't have a lot of other things to do, like school work or thesis or job practice, so I could write the script. Of course, I do have a lot of songs to learn by heart and choreography to learn and lines to memorize and that's also important.

My summer is now booked! I got a message from Kurikka library and they told me that they would offer me summer job! Yay! So, on May I have Roolipeliä musical at Seinäjoki and I'm practicing the Grease musical, on June Grease musical practice continues and the show is at the end of the month at Ilmajoki, on July I have my summer job at Kurikka library for 4 weeks and at the end of August I'll start my job practice at Uusikaupunki library! :) So, I do have about 3-4 weeks summer holiday on August! Yay :) And of course I have all the weekends off, except on May. It's going to be interesting summer. I hope the weather would be better than last year. First we got sleet and minus degrees on June and then on July and August it was  terrible heat and it didn't rain for weeks. Most of the time the best weather has been on August so I'm counting on that.

Today I'm going to celebrate the Women's Day with my classmates. We're going to Coffee House and then to watch a movie. I don't really like Seinäjoki's movie theatre. It costs too much compared how rubbish the movie halls are. And the owner seems very unfriendly and bad customer server. But well... The most important thing is that I'm in a good company :)

Next week I'll need to pull myself together and really do something. I have some schoolwork to do and I have a three gigs in one evening on Thursday. I really hope my jaw is getting better by then. I don't know why, but my left side of my jaw has been hurting. It hurts especially if there's a long time I do nothing with it (like eat, talk or sing). It doesn't hurt badly, but it's annoying. It's like it would be a little bit jammed. I don't know.

1 kommentti:

parlance kirjoitti...

I hope you start to feel better as the sun gets higher in the sky!