22.5.13

Rake Tähtinen: Musta Joulu

English below

Takakansi:

"Uusikaupunkilainen lumeton ja vesisateinen jouluaatto saa entistä synkempiä piirteitä, kun kerrostaloasunnosta löytyy surmattuna nuori nainen. Yhteinen joulu kuusivuotiaan tyttären kanssa on rikoskomisario Petäjämäelle enää kaukainen muisto, kun surman tutkinta käynnistyy täydellä teholla. Hämmennystä tutkijoille aiheuttaa epäiltyjen puuttuminen ja rituaalimurhan mahdollisuus. Surmaaja iskee kaupungissa toisen kerran ja rikoskomisario huomaa jahtaavansa kollegoineen uransa ensimmäistä seksuaalimurhaajaa. Kuinka monta uhria tarvitaan ennen kuin painajainen loppuu? Petäjämäellä on pelissä lopulta myös läheiseksi tulleita ihmisiä... Onko musta joulu myös loputon?"


Tämä oli hauskaa lukemista. En ole pitkään aikaan ahminut mitään kirjaa mutta tämän luin aika nopeasti. Se oli mielenkiintoinen ja vaikkei ollutkaan uskomattoman hienosti kirjoitettu se oli silti viihdyttävä.

Tapahtumat tapahtuvat Uudessakaupungissa. Minä olen kotoisin sieltä ja kirjailijakin, jonka tunnen, asuu myös siellä. Ehkä se on yksi niistä asioista joka kiehtoo minua tässä kirjassa. Tiedän jokaisen paikan joka mainitaan. Osaan pistää tapahtumat oikeisiin paikkoihin, tiedän miltä niissä näyttää ja tiedän missä päin kaupunkia ne ovat. 

Tämä on Raken ensimmäinen kirja ja sen hieman näkeekin. Oli joitain kohtia joissa huomasin ajattelevani, että ne olisi voinut kirjoittaa paremmin, mutta ei se minua kuitenkaan paljoa haitannut. Kirja on silti mielenkiintoisesti kirjoitettu ja se on loistavaa pientä kesälukemista (vaikkakin kirjan tapahtumat tapahtuvatkin jouluna :D). Ei liian raskas, joukossa on huumoria ja jännitystä ja paljon mielenkiintoisia ajatuksia ja elämänkatsomuksia ja löysin myös hyvin tuttuja asioita joukosta.

Pidän siitä miten Rake on ottanut hienosti selvää wiccalaisuudesta ja asettaa sen hyvään valoon. Ja jopa murhaaja vaikuttaa jollain tasolla inhimilliseltä. Hänellä on hyvin suora näkemys elämästä ja ellei tuo näkemys olisi kääntynyt hulluuden puolelle, olisi se ollut loistava tapa elää.

Aion varmasti lukea Raken seuraavat kirjat :)


http://i.levykauppax.fi/cover/normal/1/15/159398.jpg?book


Back cover:

"The Christmas Eve gets more dark in snowless and rainy town called Uusikaupunki when there's found murdered woman from her apartment house. For detective Petäjämäki, Cristmas with his 6-year-old daughter is only a distant memory, when the investigations of the murder begins. The missing of suspects and possibility of ritual murder are confusing the investigators. When the muderer strikes again, detective and his collegues realises they are chasing their very first sexual murderer. How many victims is needed before this nightmare will end? Eventually Petäjämäki has also his new friends involved in the game... Is the black Cristmas also endless?"


This was really fun to read (the name in english is Black Christmas). It's been a while for me to gobble a book but this was read quite quickly. It was interesting and although it wasn't splendidly written, it was entertaining.

The events happens in town called Uusikaupunki. That's the town where I'm from and also the town  where the writer, who I know, lives. Maybe that's one of the things that facinates me in this book. I know every place mentioned. I can put the events in their actual places, I know how they look like and in which part of the town they are.

This is the first book from Rake and it does show a little bit. There's some places where I found myself thinking it should have been written better but it didn't bother me that much. The book is still interestingly written and it's a wonderful little summer reading (although the book is happening on Christmas :D). Not too heavy, there's humour and excitement and also very thoughtfull ideas and way of looking things and I also can find very familiar things there.

I like the research Rake has done about wicca and how he shows it with a good light. And even the murderer seems somewhat of humane. He has quite straight opinion on life and if it wouldn't have turned into insanity it would have been quite good way of living the life.

I'm definately going to read the next books from Rake :)

Ei kommentteja: