31.7.12

Mitä tuli syötyä / What did I eat

English below

Maanantaina, 30. Heinäkuuta, meillä oli oikea laiskotuspäivä.

Syötiin jäljelle jääneet uuniperunat ja löydettiin kaupasta jäljelle jääneitä mustaa makkaraa ja viereen pistettiin vielä hieman tomaatteja. Meillä ei ollutkaan enää puolukkahilloa jäljellä ja unohdettiin tuoda sitä kaupasta joten syötiin makkarat lettuhillolla (siinä taitaa olla mansikkaa, vadelmaa ja omenaa, kai).

30.7.2012


On Monday, 30th of July we had a real lazy day.

We ate leftover baked potatoes and we found some leftover black pudding from the market and beside it some tomatoes. We didn't have any lingonberry jam anymore and didn't remember to bring it from the market so we ate the black pudding with some pancake jam (there's strawberry, rasberry and apple in it, I think).

30 päivää kirjoja - 8. päivä / 30 Days of Books - Day 8

English below

8. Mielestäsi kaikkein yliarvostetuin kirja?

No tämä on helppo. Niitä on niin monta!

Olen pahoillani jos nyt loukkaan jotakuta mutta yliarvostetuin kirja koko maailmassa on Raamattu. Se on niin tylsä suurimmaksi osaksi, mutta on siellä muutama ihan kivakin tarina. Joka tapauksessa sehän on maailman suosituin fantasia kirja, mutta sitä on vain niin ikävä lukea. Ja minua ärsyttää aivan suunnattomasti ne ihmiset jotka ottavat sen kirjaimellisesti. Oikeesti, se on vain kirja. Ja olen pahoillani mutta kyllä, sen on kirjoittanut ihmiset. Joten ole hyvä äläkä ota sitä kirjaimellisesti. Et ottaisi kirjaimellisesti Taru Sormusten Herrastakaan vai mitä (vaikkakin se olisi paljon kivempaa jos se olisi totta :) Se on niin upea maailma!). Pidän tosin Raamatun historiallisista osista, jotkut ovat jopa oikeasti tosia, mutta suurimmaksi osaksi se on fantasia kirja, hyvin vanha sellainen varmasti. Mutta koko kirja on kääritty yhteen ihmisten toimesta ja myöhemmin toiset jopa jättivät siitä osia pois. Ne osat haluaisin vielä lukea. Ne saattaisivat jo ollakin mielenkiintoisia, tai sitten ei.

Suomessa meillä on hyvin paljon yliarvostettuja kirjoja. Useimmat niistä on kirjoitettu jo kauan sitten ja kirjailijoina ovat toimineet ne joita pidämme nykyään kirjallisuuden neroina. Kuten Aleksis Kivi ja Seitsemän veljestä. Olen todella pahoillani mutta minusta kirja oli tylsä ja vaikea lukea. Pidän kyllä tarinasta. Mutta en pidä sen lukemisesta. Ja sitten on Ilmari Kianto ja Punainen Viiva. En ole lukenut sitä mutta epäilen vahvasti sen kiinnostavuutta. Kuten myös Juhani Ahon Rautatie. Uskon, että ne ovat suosittuja vain koska ovat niin vanhoja ja ehkä ensimmäisiä oikeita romaaneja joita on kirjoitettu suomeksi (kirjathan kirjoitettiin tuohon aikaan enimmäkseen ruotsiksi ja suomalaisia kirjoja ei oikein arvostettu). Eli niissä on historiallista arvoa.

Mutta kuten sanoin, en ole lukenut Kiantoa ja Ahoa joten voin olla väärässäkin. Mutta epäilen sitä. Aion kyllä lukea ne vielä joskus. Lupaan sen. (Olenhan ollut väärässä ennenkin, Harry Pottereista, mutta se johtui vain siitä, että en pitänyt suomalaisista kansista. Ne on oikeasti rumia! Usko minua. Ja ennen valitsin kirjani aina kannen mukaan. Se ei ehkä ole kaikkein kivoin tapa mutta myönnän, että se on hyvin iso osa valittaessa uutta kirjaa. Ystäväni pakotti minut lukemaan ensimmäisen Harry Potterin ja olen kyllä kiitollinen että pakotti).

Yritin miettiä kirjaa joka on erittäin suosittu ja kuitenkin aika uusi, mutta huomasin etten ole lukenut ainoatakaan. Minulla on vain epäilykseni. Kuten epäilen että Houkutus kirjasarja (Twilight saga) ei voi olla niin hyvä kuin sen väitetään olevan. Tai Sinuhe, egyptiläinen (no se on kyllä jo vanha kirja). Minun mielestäni myös Taru Sormusten Herrasta oli vaikea lukea mutta tarina on silti uskomaton ja se työmäärä minkä Tolkien on siihen pistänyt! Se on arvostettavaa. Ja minun mielestäni kirjat pitäisi vain lukea ajan kanssa ja keskittyen niin ehkä niistä saisi enemmän irti. Mutta ymmärrän kyllä niitä jotka ajattelevat sen olevan yliarvostetuin kirja. Näen kyllä miksi.

----------------------------------------------------------------

8. In your opinion, which is the most overrated book?

Well this, on the other hand is easy. There are so many of them!

I'm so sorry if I'm offending someone right now but the most overrated book in the world is sure The Bible. It's quite boring most of the times but there is some facinating stories. It is, after all the most read fantasy book, but the language is just very boring to read. And it really irritates me those people who took the book literally. Really, it's just a book. I'm sorry, but it is, written by humans. So don't take it literally. You woudn't take The Lord of the Rings literally would you (although I would really much prefer it to be true :) What a facinating world!). I do like the history part of it, some things are true there, but mostly it's a fantasy book, very old I'm sure of it. But the whole book is compiled by humans and later some others even left parts from it. I really would someday like to read those parts. I'm sure they would be interesting, or not.

In Finland we have so much overrated books. Most of them are the books which were written a long time ago by those who we think are the masterminds of literature. Like Aleksis Kivi The Seven Brothers. I'm so sorry, but I thought the book was boring and very difficult to read. I like the story though. But I don't like to read it. And then there's Ilmari Kianto with his book Punainen viiva (The red line). I haven't read it but I really doubt it would be interesting. As well as Juhani Aho's Rautatie (Railroad). I think they are popular just because they are old books, maybe the first ones real novels from people who wrote in Finnish (books were written on Swedish mostly on those times, and those written in Finnish wasn't quite valued). So they are historically valued.

But as I said I haven't read Kianto or Aho yet, so I might be wrong. But I doubt it. I will read them one day. I promise. (After all I've been wrong earlier, about Harry Potter, but that's just because I didn't like the Finnish covers. They sure are ugly! Believe me. And I liked to pick my books by their covers. It's not nice thing to do sometimes but I must admit it's a huge part when introducing into a new book. My friend forced me to read the first Harry Potter and I'm really thankful she did).

I tried to think of some book which is a huge thing among lot of people, but which would be quite new but I found I haven't read most of them. I just have my doubts. Like I doubt the Twilight saga to be as good as people are saying. Or The Tale of Sinuhe (well that's an old book). I think The Lord of The Rings was also a very hard to read but the story is still quite amazing and the work which Tolkien made for his book! That's just respectable. And I think the books must be read with time and focus to get something from it. But I sure understand those who claim it to be the most overrated book. I see why.


30.7.12

Mitä tuli syötyä / What did I eat

English below

Sunnuntaina 28. Heinäkuuta meillä oli laiska päivä.

Tein paistinperunoita makkaralla ja sipulilla. Nopeaa, helppoa ja yksinkertaista. Ja myös salaattia, tomaattia, kurkkua ja salaatinkastiketta.

Mutta Sunnuntaina 29. Heinäkuuta vietin melkein koko päivän uunin edessä. Vaikka olikin kesän esimmäinen helleaalto. Isännällä oli nimipäpivä joten ajattelin tehdä jotain erikoista. Aloitinkin sitten tekemällä Isännän lemppareita, mokkapaloja.

En tiedä miksi, mutta aina kun teen näitä jotain menee pieleen... eivätkä ne ole edes vaikeita tehdä... Tällä kertaa vaahdotinkin vahingossa sokerin ja voin kun piti vaahdottaa sokeri ja munat. Joten minulla oli 150g voita ja 2dl sokeria vaahdotettuna enkä tiennyt mitä siitä tekisin.

Sitten keksin tehdä mustikkapiirakan. Kaikki ainekset löytyi paitsi tuorejuusto. Mutta sekään ei ollut ongelma koska Isäntä halusi lähteä ajelulle (autossa on paljon viileämpää kuin sisällä asunnossa, saati sitten ulkona, kiitos ilmastoinnin. Isäntä vihaa hellettä :D) joten kävimme nopeasti myös kaupassa hakemassa tuorejuuston.

Joten minulla oli nyt tehtynä palat sekä piirakka mutta vielä pitäisi tehdä ruoka.

Olimme ostaneet paahtopaistia ja minä pistin sen omaan punaviinimarinadiini. Joten se meni sitten uuniin uuniperunoiden kanssa. Ja lisukkeena oli tyypillinen salaatti, kurkku, tomaatti ja salaatinkastike ja juomana herkullista punaviiniä.

Ja tietenkin jälkiruoaksi mokkapaloja ja mustikkapiirakkaa.

Ei huono nimipäivä, vai mitä?

Ja jotta olisi ollut vielä hauskempaa täällä oli upea ukkonen Lauantai ja Sunnuntai öinä. Lauantaina oli upeaa katsella jatkuvaa salamointia autosta kun ajoin töistä. En voinut kuulla jyrähtelyä mutta valo show oli upea. Ja sitten taas eilen! Mikä yö! Jatkuvaa salamointia ja ukkonen oli ihan yläpuolellamme ja jatkui ja jatkui. Oli niin mukavaa nukahtaa jyrähtelyn ääniin ja kovaan sateeseen.

Ensin ajattelin, että en jaksa mennä sulkemaan parvekkeen ikkunoita, mutta kun aloin kuulla epäillyttävää lotinaa oli pakko mennä sulkemaan ikkunat. Ja jestas että kastuin! Enkä ollut siellä edes kauaa! Mutta satoi vaakatasossa kun tuulikin ihan mahdottoman kovaa. Se oli hauskaa :D

Lisää tällaisia ukkosia kiitos! Rakastan ukkosta!

Minulla oli hieman hassu tunne mahassa illalla mutta ei mitään isompaa joten ei se edes häirinnyt. Siitä on ollut jo jonkin aikaa kun viimeksi ollaan syöty nauttaa ja juotu viiniä...


28.7.2012

29.7.2012

Mokkapalat, tosin vielä leikkaamattomana :) / Mocha cake, though uncutted yet :)

Mustikkapiirakka / Blueberry pie


On Saturday, 28th of July we had a lazy day.

I made some fried potatoes, sausage and onion. Quick, easy and simple. With some salad, tomatoes, cucumber and dressing.

But on Sunday, 29th of July I spent almost the whole day in front of the oven. Even though it was this summers first heatwave. My partner had a name day so I decided to have something special. I started with making my partners favourite, mocha cake.

I don't know why but always when I'm making these I do something wrong... and they aren't even hard to make... This time I accidentaly frothed the sugar and butter instead of sugar and eggs. So I had 150g butter and 2dl sugar frothed and I didn't know what to do with it.

So I get the idea to make some blueberry pie. I had all the ingredients expect cream cheese. But that wasn't a problem because my partner wanted to go for a drive (it's cooler in our car than in our apartment, and definately cooler than outside, thanks for the air conditioning. My partner really hates the heat :D) so we stopped by in our local market to get the cream cheese.

So, I had made the cake and pie and yet I had to make our dinner.

We had brought some roast beef and I had put it in to my own red wine marinade. So in to the oven it went with some baked potatoes. With it we had the typical salad, tomatoes, cucumber and dressing and we drank delicious red wine.

And for the dessert we ate some mocha cake and blueberry pie.

Not a bad name day, eh?

And to make things more wonderful we had amazing thunder on Saturday and Sunday nights. On Saturday it was amazing to look the constant lightning from the car when I was driving from work. I couldn't hear the thunder but the light show was amazing. And again yesterday! What a night! Constant lightning and the thunder was just above us and get on and on. It was nice to fall asleep listening the thunder and the really heavy raining.

First I thought I won't go shut the balcony windows but when I started to hear some suspicious squelch I decided to shut them. And oh my, did I get wet! I wasn't there long! But it was raining so hard and the wind was blowing even harder. That was fun :D

Let there be lots of thunders like that! I love them!

I had a little bit upsed tummy on the evening but nothing really bad so I ignored it mostly. It's been a while we have eaten some cow beef or drank wine...

27.7.12

30 päivää kirjaa - 7. päivä / 30 Days of Books - Day 7

English below

7. Mielestäsi kaikkein aliarvostetuin kirja?

En kyllä tiedä... mietin todella kovaa mutta mitään ei tule mieleen...

En oikeasti osaa sanoa mitään. Olen lukenut niin vähän kirjoja vielä. Enkä tiedä olenko lukenut ainoatakaan kirjaa josta olisi sanottu sen olevan huono. En ole tosin varma. Yleensä en edes tiedä mitkä kirjat ovat suosittuja ja varsinkaan mitkä eivät.


Olen pahoillani mutta en pysty sanomaan mitään.

Mitä mieltä sinä olet?

----------------------------------------------------

7. In your opinion, which is the most underrated book?

I really don't know... I'm thinking really hard but nothing comes to my mind...

I really can't say. I've read so few books yet. And I don't think I haven't read anything which been said to be very bad book. I'm not sure though. Usually I don't know which books are popular and especially which aren't.

I'm sorry but I can't say anything.

What you think?

Mitä tuli syötyä / What did I eat

English below

Eilen, Torstaina, 26.7, meillä oli meidän lempiruokaa!

Kaalilaatikkoa! Nam nam! Lisäksi uusia perunoita, voilla ja tuoreella tillillä ja muutama tomaatti. Join maitoa.

Onneksi en joutunut kärsimään närästyksestä tai vatsakivusta!


26.07.2012

Yesterday, Thursday, 26th of July, we had our favourite!

Cabbage casserole! Yum yum! With some new potatoes, butter and fresh dill and some tomatoes. I drank milk.

Luckily I didn't suffer from heartburn and stomache ache!

26.7.12

Mitä tuli syötyä / What did I eat

English below

Aloitanpa uuden sarja.

Ajattelin, että olisi mielenkiintoista kertoa teille mitä syön joka päivä. Joten ne jotka eivät asu Suomessa näkevät mitä suomalainen syö :D (meillä on varmasti jokaisella erilainen ruokakulttuuri missä sitten asummekin). Ja tämä on myös minulle itselleni. Olen huomannut, että mahani ei toimi nykyään ihan niinkuin sen pitäisi, joten olen yrittänyt jäljittää niitä ruoka-aineita jotka saattavat aiheuttaa minulle vastakipua ja närästystä.

Olet tervetullut mukaan näyttämällä mitä sinä syöt joka päivä :) Se olisi mielenkiintoista nähdä.

En tiedä kuinka kauan pystyn tätä jatkamaan, mutta yritän kerätä tietoa edes kuukauden verran (tai viikon xD)

Ja tämän avulla saan myös enemmän postauksia ja useammin ;) Katsotaan miten onnistun.

Eilen oli keskiviikko 25. Heinäkuuta.

Söin kirjolohta jonka olin maustanut merisuolalla, kalamausteella, lime & pepper suolalla, kuivatulla ja tuoreella tillillä sekä tuoreella sitruunalla. Lisäksi söin uusia perunoita voin ja tillin kanssa, sekä hiukan kurkkua ja tomaattia. Juomaksi join mehua.

Sainpa sitten närästyksen syönnin jälkeen :( Ja tällä kertaa en edes ahminut jota olen epäillyt syylliseksi. Toivon tosiaan, että syyllinen ei ole kala, jota epäilen. En ole suuri kalan ystävä mutta joskus sitä haluaa syödä. Ja se olisi hyväksi minulle. Tutkitaanpa enemmän kunhan saadaan taas rahaa, että voidaan ostaa kalaa (se on aivan liian kallista :( ).


25.7.2012

I start a new serie.

I thought this would be interesting to tell you what I eat everyday. So those who doesn't live in Finland, see what Finn eats :D (I'm sure we have different food cultures wherever we live). And this is also for myself. I've noticed my stomach isn't working as it should be working so I'm trying to trace those ingredients which might cause me a stomach ache and heartburn.

You are welcome to join me by showing what you eat everyday :) It would be interesting to see.

I don't know how long I can do this but I'm trying to gather all the information even for a month (or a week xD)

And with this I might get more posts, more often here ;) Let's see how I'll manage this.

Yesterday was Wednesday 25th of July.

I ate Norwegian rainbow trout which I seasoned with sea salt, fish flavouring, lime & pepper salt, dry and fresh dill and fresh lemon. With it I had some new potatoes with butter and fresh dill and some cucumber and tomatoes. I drang juice.

I did get some heartburn after eating :( And this time I didn't even gobble which I have suspected to be the problem. I really wish it wasn't the fish as I suspect. I don't fancy fish that much but sometimes I want to eat it. And it's good for you. Let's investigate more when we have money for the fish again (it's too expensive :( ).
 

25.7.12

30 päivää kirjaa - 6. päivä / 30 Days of Books - Day 6

English below

6. Kirja, joka tekee sinut surulliseksi?

Muistelen itkeneeni lukiessani Anne Sewellin Uljas Musta. Tai ainakin itken joka kerta kun näen sen elokuvana. Se on niin surullinen. Kirja odottaa hyllyssä, että lukisin sen taas uudestaan joskus, mutta elokuvaa minulla ei enää ole (tai oikeastaan on se  minulla, mutta se on videona eikä meillä ole enää vcr soitinta, joten en pysty myöskään katsomaan sitä :( ).

-----------------------------------------------------

6. Book which makes you sad?

I remember crying while reading Anne Sewell: Black Beauty. At least I cry everytime I see the movie. It's so sad. The book is waiting in my shelf to be read again someday, but I don't have the movie anymore (actually I do have it, but it's a video and we don't have a vcr player anymore so unfortunately I can't watch it :( ).

24.7.12

Särkänniemi

English below

Minä, Isäntä ja minun 11-vuotias siskonpoikani olimme Särkänniemessä viime lauantaina.

Meillä oli hurjan hauskaa!

Vietimme koko päivän laitteissa, sekä vierailimme planetaariossa ja akvaariossa. Siitä on hyvin monta vuotta kun viimeksi olen käynyt näissä kahdessa ja se oli kyllä todella mukavaa. Menimme niihin kun olimme ensin käyneet syömässä hieman pizzaa. Ei ole hyvä idea mennä laitteisiin heti ruuan jälkeen. Joten oli mukava mennä katsomaan planetaarion upeaa elokuvaa ja kaloja. Ja sitten taas laitteisiin!

Uusi "Angry birds land" oli hieman pettymys. Siellä oli ne samat pientenlasten laitteet ja yksi uusi, kauppoja, paljon koristuksia ja ISO kiipeilyteline.

Taaskaan emme käyneet tänäkään vuonna kotieläinpuistossa. Mutta seuraavalla kerralla on kyllä pakko. Minulla on ikävä kaikkia eläimiä :)

Ja lopuksi meidän piti saada hattaraa. Se on pakko! Se on niin hyvää!

Minä ja siskonpoikani. / Me and my nephew.

Tämä laite on yksi lemppareistani, Tyrsky / This ride was one of my favourite, Tyrsky

Sain suostuteltua siskonpoikani tähän laitteeseen, Take off, ja lopulta hän ajattelikin ettei se niin kama ollutkaan miltä näytti ja halusi sinne uudestaan ja uudestaan :D / I persuaded nephew to this ride, Take off, and he thought it really wasn't as bad as it looked like and wanted there again and again :D
Keinut olivat minun lempparini kun olin pieni. Nykyään keinu on hieman ahdas mutta se on silti edelleen kiva laite. Tässä laitteessa siskonpoikani kävi useiten. Taitaa olla hänen lempparinsa myös :D / The swings was one of my favourites when I was a little. Nowdays the swing is a little bit tight to me but it's still such a nice ride. This is the one ride where my nephew went the most. I think it's his favourite too :D
Odottelen josko Audi autot pian käynnistyisivät :) / Waiting the Audi cars to start :)
Tämä oli myös yksi lemppareistani joskus pienenä, Vauhtimato / This one was also my favourite when I was a little, Vauhtimato "Speedworm".

Possu Angry Birds landissa. / A pig at the Angry Birds land.


Löysin Nemon akvaariosta! / In the aquarium I found Nemo!

Ja Dorin myös! / And Dori too!

Ja tämän hepun jolla oli tosi huono päivä :D / And this guy who had a really bad day :D



Me, my partner and my 11 year old nephew were at the Tampere's amusment park, Särkänniemi last Saturday.

We had lots of fun!

We spent the whole day in the rides, visited planetarium and aquarium. It's been a very many years since I've been in both of them and it was such a nice thing. We went there after we had ate some pizza. It's not a good thing to go for the rides after you've eaten your stomach full. So it's nice to go watch the amazing planetarium movie and some fish. And then again to the rides!

The new "Angry birds land" was a bit of a disappointment. There were the old little children's rides and one new, shops, lots of decorations and the BIG climbing stands.

And again this year we didn't go to the Särkänniemi's little zoo. But next time we have to visit there. I miss all the animals :)

And finally we had to have some cotton candy. It's a must! It's so yummy!

22.7.12

30 päivää kirjoja - 5. päivä / The 30 Days of books - Day 5

English below

5. Kirja, joka tekee sinut iloiseksi?

Tämä on vaikea... Ehkäpä se olisi Mauri Kunnaksen Joulupukki. Yksi jouluperinteitäni on lukea se joka Joulu. Kun olin pieni, eikä minulla ollut vielä omaa Joulupukki kirjaa, lainasin sen aina kirjastosta heti kun pistivät joulukirjat hyllyihin. Olen todella pahoillani siitä kun muut eivät koskaan saaneet kirjaa koko Jouluna koska minä lainasin sen xD

Nyt minulla on ikioma Joulupukki kirjani (kiitos Isännälle <3) ja minun ei tarvitse enää "varastaa" sitä kirjastosta joka Joulu, joten muutkin saavat sitä lainata :D

------------------------------------------------------------------
 
5. Book which makes you happy?

This is hard... Maybe it's Mauri Kunnas' Santa Claus. It's one of my Christmas traditions to read it every Christmas :) When I was little and I didn't have my own Santa Claus book I used to borrow it from library as soon as they put all the Christmas books on the shelves. I'm so sorry for those who couldn't get it the whole Christmas after I borrowed it xD

Now I have my own Santa Claus book (thanks to my partner <3) and I don't have to "steal" it from the library every Christmas and not let anybody else borrow it :D

20.7.12

Mansikkatorttu / Strawberry cake

English below

Hyvää nimipäivää minulle huomenna 21. Heinäkuuta!

Ja tervetuloa sisko ja siskonpoika syömään tänään hiukan mansikkatorttua jonka juuri tein :) Siskonpoika jääkin yöksi asti ensimmäistä kertaa, sisko menee toiseen osoitteeseen yökylään :D

Huomenna suunnataankin kulkumme 11-vuotiaan siskonpojan kanssa Tampereen Särkänniemeen :) En malta odottaa! Toivon mukaan ei sataisi :/


Otin kuvan juuri äsken uudella puhelimellani. Siinä on ihan kiva kamera, mutta ajattelin silti ostaa itselleni oikean pienen kameran. Saatan hankkia Canon Ixusin. Se vaikutti tarpeeksi helpolta ja se on kauniin punainen :D / I took the picture just while ago with my new phone. It has a nice camera but I'm still looking for some real small camera. I might get Canon Ixus. It seemed simple enough and it's nicely red :D


Happy name day for me tomorrow 21st of July!

And welcome my sister and nephew today for have some strawberry cake which I just made :) My nephew comes to sleep over for the very first time and my sister goes to another address to sleep over :D

Tomorrow we are heading our way with my 11 year old nephew to Särkänniemi, Tampere's amusment park :) I can't wait! I hope it won't rain :/


30 päivää kirja - 4. päivä / 30 Days of Books - Day 4

English below

4. Lempikirjasarjasi paras kirja?

Tämä on vielä vaikeampi kysymys.

Luultavastikin kolmas ja viimeinen kirja Trudi Canavanin The Black Magician Trilogiasta on lemppari.

Siellä on niin ihanan romanttinen kohta ;) Ja asiat muuttuvat jännittävämmiksi.

-Lilli-

--------------------------------------------------------------

4. Which is the favourite book in your favourite book serie?

This is more hard question.

I think I like most of the third and the last book of the Trudi Canavan's The Black Magician Trilogy.

There's such nice romantic scene ;) And it get's more exciting.

-Lilli-

19.7.12

30 päivää kirja - 3. päivä / 30 Days of Books - Day 3

English below

3. Lempikirjasarjasi?

Mainitsin jo aikaisemminkin Trudi Canavanin The Black Magician Trilogyn.

Se on edelleenkin paras kirjasarja jonka olen lukenut. Ja haluan lukea sen aina vain uudestaan ja uudestaan. Pitäisi hankkia kirjat itselle jotta voisin lukea ne aina kun siltä tuntuu. Tällä hetkellä minulla on vain yksi Canavanin kirja joka on periaatteessa "prologi" The Black Magician Trilogylle. Se oli myös hyvä :) Ja minun pitäisi myös lukea uusin kirja joka liittyy The Black Magician Trilogyn maailmaan.

Se on todella harmi ettei kirjoja ole vielä suomennettu joten ne pitää lukea englanniksi. Tai sitten se onkin hyvä asia :D

Harry Potterit tulee hyvänä kakkosena. Se on myös loistava kirjasarja jonka haluaa lukea uudelleen ja uudelleen. Ja onneksi on myös elokuvat joita katsoa. The Black Magician Trilogy sopisi loistavasti elokuvaksi!

-Lilli-

------------------------------------------------------------------------

3. What is your favourite book serie?

I mentioned earlier the Trudi Canavan's The Black Magician Trilogy.

It is still the best serie I've ever read. And I want to read it again and again. I should get the books to myself so I could read them whenever I want. At the moment I have just one Canavan's book in my self and it's like a "prologue" to The Black Magician Trilogy. That was good too :) And I need also read the newest of the books realated to the world of The Black Magician Trilogy.

It's a really shame they haven't translated it into Finnish yet, so I need to read the book in English. Or maybe it's a good thing :D

Harry Potter serie comes probably second. That's also a wonderful serie which I like to read again and again. And luckily we have even movies to watch. The Black Magician Trilogy would make a wonderful movie!

-Lilli-


15.7.12

30 päivää kirja - 2. päivä / 30 days of books - Day 2

English below

2. Kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kolmesti?

Hmm... Olenkohan lukenut jo The Black Magician trilogian kolmannen kerran? En voi muistaa. Mutta aion lukea sen vielä kolmannen kerran jos en ole sitä jo lukenut (muuten luen sen sitten jo neljännen kerran :D), minun tarvitsee vain saada kirjat itselleni (joten tarvitsen rahaa :P).

Rakastan sitä! Trudi Canavan on aivan upea kirjailija ja palaan aina mielelläni uudelleen ja uudelleen The Black Magician trilogiaan :) En koskaan kyllästy siihen.

En ole varma olenko myös lukenut ainakin ensimmäisen Harry Potter kirjan kolmesti. Eikun olenpas! Kaksi kertaa suomeksi ja kerran englanniksi. Ja aion lukea koko sarjan vielä uudestaan kunhan pääsen siihen osaan kirjahyllyssäni missä kirjat ovat. Ja englanniksi myös ne pitäisi lukea joku kerta.

-Lilli-

----------------------------------------------------------------

2. Book which you have read more than thrice?

Hmm... Have I read The Black Magician trilogy thrice already? I can't remember. But I am going to read it the third time soon if I haven't already (otherwise it's going to be the fourth time :D), I just need to get those books to myself (so I need money :P).

I just love it! Trudi Canavan is such a wonderful author and I love to go back to The Black Magician trilogy over and over again :) I'll never get bored of it.

I'm not sure if I've also read atleast the first Harry Potter book thrice. Oh yes I have! Two times in Finnish and one English. And I'm going to read the whole serie again when I get to that part in my book shelf. And of course I need to read them in English too some day.

-Lilli-

12.7.12

Kesälomareissun suunnittelua / Planning the summer vacation trip

English below

Tämä on se aika vuodesta kun alamme suunnittelemaa kesälomareissua.

Taisin mainita jo aikaisemmin, että haluan Helsingin Korkeasaareen. Olen ollut siellä kerran aikaisemminkin, mutta en muista matkasta mitään. Minulla on muutama kuva albumissa mutta ne eivät herätä mitään erityisiä muistoja. En edes muista kenen kanssa olin siellä...

Odotan todella tätä reissua. Ja olen yrittänyt katsoa jotain halpaa hotellia läheltä. Ajattelin, että voisimme mennä sinne junalla tai bussilla koska Helsingissä on niin kamala ajaa itse autoa saati sitten hankala löytää paikkaa mihin parkkeerata joka ei maksaisi omaisuutta.

Se on jännä miten vaikea on löytää halpaa hotellia... varsinkin kun ei oikein vielä tiedä milloin olisi tulossa ja lähdössä. En ole varma viipyisimmekö yhden vai kaksi yötä. En ole varma menisimmekö johonkin muuallekin käymään. Suomen linna voisi olla mielenkiintoinen kuten Luonnontieteellinen museokin. Miksi hotellien täytyy muuttaa hintojaan koko ajan? Mikseivät voisi vain pysyä yksissä hinnoissa molempina kausina, kesällä ja talvella. Se auttaisi suunnittelua paljon! Varsinkin niitä jotka mielellään söisivät myös reissun jälkeen :P

Isäntä ehdotti myös Päivä Pietarissa -risteilyä. Se olisi TODELLA kivaa! En ole ikinä ollut ulkomailla. Olen ollut vain jossainpäin Ruotsissa ja silloinkin olin 3-vuotias enkä muista matkasta yhtään mitään ja olen ollut myös risteilyillä Tallinnaan, Riikaan ja Tukholmaan mutten ole koskaan astunut maihin laivasta. Joten tämä olisi oikein tervetullut reissu. Voisin vihdoinkin päästä ihan jopa kaupunkiin itseensä :D

En tosin tiedä onko meillä varaa molempiin reissuihin :/ Eivät ne nyt niin kalliita ole mutta ihan tarpeeksi meille. Eläintarha, linna ja museo ei nyt paljon maksa mutta hotelli ja matkustaminen Helsinkiin maksaa. Ja tietenkin risteily Pietariin ei ole ilmainen myöskään ja pitäähän meidän syödäkin jotain molemmissa paikoissa.

Miksi rahan täytyy aina olla ongelma? :( Ja sitten yritetään asioista tehdä vielä vaikeampaa kun yrittää etsiä hyvää hintaa.

MUTTA olen löytänyt myös jotain upeaa netissä surffailun aikana. Olen löytänyt Nopsa Travelsin. Miten upea sivu! Ja miten upeita reittejä heillä onkaan. Toivon, että joskus voisimme vain hypätä junaan tai bussiin tai mennä jopa omalla autolla ja käydä jotkut reitit läpi. Tai edes käydä katsomassa joitain paikkoja joita suosittelevat. Ainakin Tampere reittejä voimme kokeilla melkein milloin vain. Tuollainen matkustaminen on minun makuuni. 

Toivottavasti lakkaisi pian satamasta. Koko viikon on ollut aika kurja sää. Ja muutenkin kesä on ollut nyt kovin sateinen ja kylmä :( Toivottavasti se siitä paranisi Elokuuksi kun kesälomamme alkaa.

-Lilli-

-----------------------------------------------

This is the time of year when we start to think of our summer vacation trip.

I might have said earlier that I want to go to the Korkeasaari Zoo in Helsinki. I've been there once before and can't remember much. I do have some pictures in my photo album but they can't bring any specific memories of the day. I don't even remember who I went with...

I'm really waiting this trip. And I've been looking for some cheap hotel somewhere near. I thought we could go there with train or bus because it's terrible to drive at Helsinki or more terrible to find some place to park the car which wouldn't cost a fortune.

It's amazingly hard to find a cheap hotel... especially when you don't really yet know when you are going to come and leave. I'm not sure yet are we staying one night or two nights. I don't know if we going some other places too. The Suomen linna would be nice place to visit or even the Finnish museum of natural history. Why hotels have to change their prices all the time? Why can't they just stick in one price for each seasons, summer and winter. That would ease the planning a lot! Especially for those who would still like to be eating after their trip :P

My partner also suggest of a one day cruise trip to Saint Petersburg in Russia. That would be REALLY nice! I've never been anywhere abroad! I've only been somewhere in Sweden and I was a three years old then so I can't remember anything about the trip and I've been on a cruises to Tallin, Riga and Stockholm but never disembark from the ship. So this trip would be more than welcome. I could get even to the city itself this time :D

I don't know if we could afford the both trips :/ They aren't that expensive but enough for us. The zoo, fortress and the museum doesn't cost a lot but the hotel does and travelling to Helsinki. And of course the cruise to Saint Petersburg isn't free and of course we have to eat something in both places.

Why always the money has to be the problem? :( And then they try to make it more difficult to find a good bargain.

BUT I've found something wonderful while searching the net. I've found Nopsa Travels. What a wonderful site! And they have so wonderful routes. I wish we could someday just take a train, or bus or even go with our own car and go try some of the routes. Or even check just a few of the recommended places :) Atleast the Tampere routes we could try almost anytime. That's just the kind of travelling I would really like.

I hope it would stop raining. It's been really bad weather the whole week. And it's been a really rainy summer this year, and cold :( I hope the weather gets better until August when our summer holiday starts.

-Lilli-

30 päivää kirjoja - 1. päivä / 30 days of books - Day 1

English below

Minulla on tylsää, joten ajattelin aloittaa tämän "haaste jutun" jonka löysin jo aikoja sitten jostain. En tosin aio tehdä postauksia joka päivä kuten varmaan pitäisi. En vain pysty siihen. Joten päivittelen tätä 30 päivän haastetta aina kun siltä tuntuu :)

Ja tämä haaste käsittelee kirjoja :)

Ensimmäinen kysymys kuuluu:

1. Paras kirja, jonka luit viime vuonna?

Voi että, muistanko niin kauaksi edes? Mitä minä luin? Ehkä täytyy selata vanhoja blogi postauksia :D

Tämä on vaikeaa. Viime vuonna ei oikein ollut paljon hyviä kirjoja luettavana. Mutta ehkä kaikkein MIELENKIINTOISIN oli Lauri Törnistä kertova kirja.

-Lilli-

----------------------------------------------------

I'm bored so I'll start doing this "challenge thing" which I found a while ago somewhere. I won't do a post every day as it should be done, I think. I just can't. So I'll update this 30 days challenge whenever I feel like it :)

And this challenge is about books :)

The first question is:

1. Which is the best book you read last year?

Oh my, can I remember that long? What did I read? Maybe I need to go back my blog posts :D

This is so hard. There weren't very good books to read last year. Maybe the most INTERESTING one was the book about Lauri Törni.

-Lilli-

10.7.12

Jane Austen: Järki ja tunteet / Jane Austen: Sense and Sensibility

English below

Kirjan takakansi sanoo:

"Jane Austen (1775-1817) On varakkaan englantilaisen keskiluokan kuvaaja. Säätytietoista ja tärkeilevää ympäristöään hän tarkkailee romaaneissaan satiirikon silmin huvittuneesti hymyillen.
   Järki ja tunteet on kahden sisaruksen, järkevän Elinorin ja tunteellisen Mariannen, toisiinsa kietoutuneiden rakkaustarinoiden kuvaus. Taustana on vanhan hyvän ajan pikkuporvarillinen seurapiiri. Jane Austenin kerronnan huumori on tehnyt hänestä "Englannin hilpeimmän klassikon", jonka viisaat ja sydämelliset romaanit ovat mestaruudessaan ajattomia.
   Romaanista on tehty uusi elokuvaversio, jonka on ohjannut Ang Lee. Pääosia esittävät Emma Thompson, Hugh Grant, Alan Rickman, Kate Winslet, Greg Wise ja Imogen Stubbs."

Miten ihanaa kesäluettavaa!

Minä kerron teille salaisuuden. Rakastan tämän tyylisiä kirjoja ja elokuva. Erityisesti elokuvia. Tämä on ihka ensimmäinen Austenin kirja jonka luen ja ihka ensimmäinen kirja tästä genrestä. Ja olen koukussa. Tällä kertaa päätin lukea ensin kirjan ja sitten vasta katsoa elokuvan. Ja se kannatti.

Olen yllättynyt miten uskollinen elokuva on kirjalle. Tunnistin jopa muutamat vuorosanat kirjasta vaikka luinkin suomeksi. Nyt mietin kirjan lukemista uudelleen  mutta englanniksi :) Teen sitä usein. Jos kirja löytyy suomeksi niin totta kai luen sen mieluummin omalla äidinkielelläni. Mutta jos kirja on hyvä yleensä haluan lukea sen myös alkukielellä (ja koska osaan lukea vain englantia pystyn tietenkin lukemaan vain alkujaankin englanniksi kirjoitettuja kirjoja). Mutta elokuva oli kyllä todella hyvin tehty ja asiat jotka oli jätetty pois oli ymmärrettäviä. Joten, hyvin tehty Ang Lee!

Minä todella pidän tuosta ajasta jolle tarina sijoittuu. Vaikkakin se oli hyvin vaikea aika elää. Ja englantilainen maalaismaisema on aina kaunista. Olen siinä mielessä hassu, että jos näen kauniin historiallisen tai fantasia elokuvan alan unelmoida. Ja kun olin nuorempi kuvittelin yleensä tarinaan mukaan oman hahmoni. Sillä tavalla sain myös internet nimeni ja lempinimeni "Lilli". Se oli yksi niistä öistä yksin kotona kun katsoin yhä uudelleen ja uudelleen Taru Sormusten Herrasta: Sormuksen ritarit. Keksin ihan oman puoliksi haltija ja puoliksi hobitti hahmoni "Lilith Evoly" joka on toiminut alter egonani jo monta vuotta :) Harvemmin enää teen omia hahmoja elokuviin mutta edelleenkin unelmoin niistä ajoista ja paikoista. Siksi palaankin niihin aika ajoin uudestaan.

-Lilli-


Kuva antikvaari.fi:stä / Picture from antikvaari.fi


The book backcover says:

"Jane Austen (1775-1817) writes about english middle class. She observes the class concious and cocky surroundings with the eyes of satirist in her books.
   Sense and Sensibility is about two sisters, reasonable Elinor and emotional Marianne, and their lovestories which are folding together. On the background there is the good old bourgeois society. The humor of Jane Austen books has made her "the most cheerful classic of England" for whom wise and heartfelt books are all time masterpieces.
   There's a movie made based on the book and it's directed by Ang Lee. The cast includes the talents like Emma Thompson, Hugh Grant, Alan Rickman, Kate Winslet, Greg Wise and Imogen Stubbs."

What a wonderful summer reading!

I tell you a secret. I love these kinds of books and films. Especially films. This is the first ever book which I've read from Austen and first ever book of this genre. And I'm hooked. This time I decided to read the book first and then watch the movie. And it really was worth it.

I'm suprised how well the movie follows the book. I even reckognized some of the lines from the book even though I read it in Finnish. Now I'm thinking of reading it again someday in English :) I do that a lot. If the book is in Finnish of course I prefer to read it in my own language. But if I found it to be very good book I really want to read it again with the language its been written at the first place (and because I can read only English it only works if the book is originaly written in English of course). But the movie was really well made and the things which they had left out are understandable. So, well done Ang Lee!

I really do fancy that time in which the story is held. Although it was really rough living. And English countryside is always a nice place. I'm funny that way, when I see a beautiful historic or fantasy movie I'll start to dream. And when I was younger I imagined my own character into the story. That's even how I got my internet name and nickname "Lilli". It was one of those nights alone at home when I watched The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring over and over again. And I found my very own half elf, half hobbit character "Lilith Evoly" which has been my alter ego quite many years now :) I don't make characters to the films as much anymore but I still dream about those times and places. That's why I'll come back to them from time to time.

-Lilli-

6.7.12

Eva Illoinen: Perri lähtee sotaa pakoon / Eva Illoinen: Perri escapes from the war

English below

Olen tottunut kirjoittamaan ensin suomeksi ja sitten kääntää se englanniksi mutta nyt olen alkanut miettimään olisiko se helpompaa toisin päin. Kirjoittaa ensin englanniksi ja sitten sama suomeksi. Nyt kokeilen sitä. Katsotaan toimiiko se :D

Olen jälleen saanut kirjan päätökseen. Se oli taas yksi siskoni vanhoista nuortenkirjoista. Ihmeellistä kyllä se oli ihan kiva. Teksti oli aika tökköä välillä mutta tarina oli mukava. Ja hahmot tuntuivat oikeilta. Se on iso plussa. Mutta ehkä olisin kaivannut vielä jotain muutakin. En vain tiedä mitä.

Nyt jätän hetkeksi kirjahyllyn kirjani lepäämään ja alan opiskelemaan hieman englantia vanhojen lukio kirjojeni avulla. Totta kai luen vielä kirjoja listaltani 'kirjoja joita haluaisin lukea' mutta se riippuu ihan täysin kirjastosta mitä heillä sattuu juuri hakuhetkellä olemaan.

Täytyy kyllä myöntää, että tämä kirjoitustyyli on aika hankala, mutta ehkäpä siihen vielä tottuu :D

-Lilli-

Päivitys: Sain juuri tietää että Eva Illoinen oli Uusikaupunkilainen. Minä olen itse Uudestakaupungista kotoisin (tai oikeammin siihen kuuluvasta kylästä Kalanti). Sain myös tietää että Illoinen kuoli samana vuonna kuin minä olen syntynyt, eli 1987. Aikamoista! :D

---------------------------------------------------------------

I've used to write first in Finnish and then translate it into English but I've been thinking would it be more easy to do it other way. Writing first in English and then the same in Finnish. Now I'm trying it. Let's see if it works :D

I've finnished another book. It was one of my sister's old juvenile books. Amazingly it was quite nice. The writing is quite clumsy in some parts but the story is nice. And the characters seems real. That's a big plus. But maybe I would have needed something more. I don't know what, but something.

Now I'm letting my books in the shelf to rest for awhile and I start to study English with my old High School books. Of course I'm reading other books from my list of 'books I want to read' but it depends on the library which one is available at the moment when I'm going there.

I find this writing style quite hard but maybe I'll get used to it after a while :D

-Lilli-

Edit: I just found out Eva Illoinen was from Uusikaupunki. I'm from Uusikaupunki too (or actually in one of its villages, Kalanti). I also found out she died on the same year when I was born, on 1987. What a coincidence! :D

2.7.12

Kameran hankinta ja opiskelumietteitä / Getting a camera and thinking of studying

English below

Olen alkanut miettiä, että oma kamera voisi olla ihan kiva juttu.

Jokin simppeli ja halpa. Ei tarvitse olla mitään ihmeellistä. Kunhan ottaisi ihan hyviä kuvia ja zoomiakin löytyisi, eikä tietenkään olisi kovin vaikeakäyttöinen.  Hyvä akkukin siinä pitäisi olla koska minulla on kokemuksia entisistä pilipalikameroistani jotka kuukahtivat jo matkan alkuvaiheessa, bussissa, ennen kuin päästiin edes paikan päälle mihinkään.

Onhan meillä tuo Isännän upea, kallis, iso, kunnon, oikea kamera mutta en minä sitä osaa käyttää, enkä oikein jaksaisi opetellakaan. Enkä sitä oikein voi, saati uskalla, ottaa mukaani jos lähden jonnekin. Rikon vielä sen! Enkä tietenkään voi raahata ihmisvihaista Isäntää mukaan ties mihin tapahtumaan vain kuvaamaan. Vaikka ehkä mielissään olisikin kuvausmahdollisuuksista. Mutta ei sitä välttämättä aina huvita lähteä, joten niinä kerroilla pitäisikin olla sitten se oma kamera jota itsekin osaisi käyttää ja josta itse voisi sitten kuvia pistellä koneellekin. Isännän kamerassa on niin monta muistikorttia etten enää tiedä missä niistä oli omia kuvia ja missä ei.

Pitääpä alkaa tutkia vaihtoehtoja. Pyysin Isännältäkin apua kun se noista saattaisi tietää vähän enemmän kuin minä.

Toinen pähkäilyaihe tällä hetkellä on tuo opiskelu.

Totta kai jatkan laulutunteja, se on selvä.

Totta kai jatkan musiikin teoriaakin kun kerta näin pitkälle on jo päässyt. Juuri katsoin Sampolan sivuilta, että ilmoittautuminen tulevalle kurssille (jes!) on 22.8. Pitää pistää kalenteriin ylös.

Elokuussa olisi myös Tampereen Avoimen Yliopiston infotilaisuus. Sinne menen ehdottomasti!

Tampereella järjestetään myös aika tiuhaan tahtiin infotilaisuuksia työssäoppimisesta. Yhteen sellaiseen voisin myös mennä.


Otin selvää myös Tampereen aikuislukiosta. Sain selville, että sekin on maksullista ja positiivisena puolena siellä voi myös käydä vain ainekohtaisesti jokaista kurssia. Joten ei tarvitse tähdätä kirjoituksiin tms :) (Minä kun olen jo ylioppilas). Joko 40e/kurssi tai sitten oli lukukausimaksu. Lukukausimaksulla voisin harkita ehkä muitakin kursseja kuin niitä kemian, fysiikan ja biologian kursseja joita ajattelin opiskella. Ehkä. Tosin kirjat maksavat maltaita ja niitä on paljon. Minun "ikivanhat" kirjani eivät enää käy. Toisaalta voisin kyllä ehkä yrittää löytää kirjoja esim. kirjastosta ja vain itseopiskella. Mutta kemia ja fysiikka on kyllä sen verran hankaloita minulle, että tarvitsisin ehkä opettajan auttamaan. Tosin, jos lukiossa on huono opettaja niin en hyödy siitä sen enempääkään. Ehkä Isäntä voisi auttaa vaikeissa kohdissa jos ehtii ja pystyy... Sen ainakin tiedän olevan hyvä opettaja :)

Minun tekisi mieli myös aloittaa tanssi, noin niinkuin ihan mukavan liikunnan mielessä. Sampolassa olisi ollut showtanssia mutta se on samaan aikaan kuin tuleva musiikin teoria, joten se ei käy :( Ja toki sekin maksaisi.

Tanssin myötä aloinkin miettiä, että mahdankohan taas haalia aivan liikaa kaikkea samaan aikaan. Vielä kun pitäisi töitäkin yrittää tehdä. Aikuislukio tulisi ainakin haittaamaan työnkäytiä koska teen töitä iltaisin ja aikuislukio on myös iltaisin. Avointa saattaisi kai pystyä käymään päivisinkin, kuten laulutunteja. Musiikin teorian tunnitkin ovat maanantai-iltaisin joka ei nyt vaikuttaisi töihinkään koska teatterilla on vapaapäivä maanantaisin. Tanssi kyllä varmaan myös veisi iltaisin aikaa ellei jostain muualta löydy päiväkursseja.

Mutta jaksaako sitä sitten enää viikonloppuisin karaokea vielä joukon jatkoksi. Minulla olisi kyllä teatterillakin ihan tarpeeksi hommaa viikonlopuiksi. Ja entäs onko minulla sitten enää koskaan vapaapäivää? Ja millä nämä kaikki oikein kustannetaan!?

Niin, ja pitäisi varmaan lukea ja opiskella pääsykoekirjojakin.

Minä mietin nyt vielä hetken. Elokuun ainakin. Saimme jonkinlaisen "varmistuksenkin", että Isännällä saattaisi alkaa kesäloma Elokuun alun tienoilla. Joten Elokuun pitäisin itsekin sitten "kesäloman" sen 4 viikkoa. Elokuussa saisin myös varmaan varmemman tiedon pääsenkö jatkamaan teatterilla (en kyllä ymmärrä jos en pääsisi). Mutta vähän luulen, että syksyllä joka tapauksessa pitää aloittaa taas ankara työnhaku ja seuraavan vuoden keväällä ankara kouluhaku.

Kamlaa, pitää jo alkaa pohtia syksyä eikä edes kunnon kesääkään ole vielä näkyny!

-Lilli-

---------------------------------------------------

I've been thinking about it might be nice to have my own camera.

Something simple and cheap. It doesn't need to be anything special. If it takes good pictures and there's some zoom and isn't hard to use it's perfect. And there has to be a good battery because I have so much bad experience from my previous cameras from which the battery is dead immidiately you start your trip, in the bus, before you get to any of the places you were going.

We do have my partner's gorgeous, expensive, big,  proper, real camera but I can't use it and I don't have enough strength to learn it. And I can't, or even dare to always take it with me when I'm going somewhere. I will broke it! And of course I can't drag my people hating partner to every happenings just to take pictures. Although he would be quit pleased to have opportunity to take pictures. But maybe he just doesn't want to come sometimes so those times it would really be nice to have my own camera which I could use and from which I can put the pictures in the computer by myself. There's so many different picture cards in my partner's camera I don't even know in which one of them there were those pictures I took.

I have to look for my options. I asked my partner to help me because he might know more about them than I do.

The other thing I've been thinking about is the studying. 

Of course I'll continue my singing lessons, that's clear. 

And of course I'll continue the music theory classes, I've got to the final classes already after all. And I just looked from the Sampola's web page the registration to the becoming classes (yay!) is 22nd of August. I'll put it in my calendar. 

On August there is also informing ocassion at the Tampere University about the Open University. I definitely must go there!

At Tampere they are also organizing informing occassions about on-the-job learning all the time. I should go in one of those too.

I've also found out about Tampere's adult high school. I now know it costs and the positive thing is you can go even only for the courses of some particular subjects. So you don't have to aim to the matriculation examination etc. :) (I've already graduated from high school). It's 40€/course or then there is tuition fee. I was thinking of if I pay the tuition fee could I study more than just those chemistry, physics and biology courses I was thinking about to study. Maybe. But those books are so expensive to buy and there are so many of them. I cannot use my "ancient" books anymore. On the other hand I could try to find those books in library and try to study by myself. But the chemistry and physics are so hard for me I think it would be better if I had a teacher. But if I get a bad teacher then it doesn't even matter do I study at home or at school. Maybe my partner could help me when it gets too hard if he can and has enough time... At least I know he is a good teacher :)

I would really like to start dancing too just to have something fun and sporty a little. There would have been showdance at Sampola but it would be at the same time as my music theory so I can't go there :( And of course it would cost too.

After I started thinking of dancing too I started to think do I take too much things to do at the same time. I should go to work as well. At least the adult high school would disturb my working because I work at evenings and the classes would be on the evenings. Open University might be on the day times like my singing lessons are. Music theory classes are also on the evenings but they are on Mondays and we don't have a work day on Mondays at theater. The dancing would probably be on the evenings too unless I found some courses which are held at day time.

But do I have strength after all that to do some karaoke hosting at weekends too. I'm sure there would be enough work to do at the theater on the weekends. And do I never ever have a single free day on my calendar? And how I'm going to pay all this?

I'll think this a little bit yet. At least trough August. We got some kind of "insurance" that my partner's holiday might be around the beginning of August. So I would take a little "summer holiday" for myself too about 4 weeks. On August I also might know better if theater is taking me back to work for them (I don't see why they wouldn't). But anyway I'll have to start looking for other work when the autumn comes and next spring I'll have to start applying for the schools again

How horrible, I have to start thinking of autumn and there hasn't even been a proper summer yet!

-Lilli-